Dagens bild - 090127

 
Allt har gått bra med Vincent idag, han mår bra, men är trött och har ont. Tyvärr visade det sig vara lite mer komplicerat än de trodde, så han måste opereras en gång till senare i vår. Men det tar vi när vi kommer dit. Imorgon åker jag in för att lösa av mannen på sjukhuset och sen kommer vi förhoppningsvis hem på torsdag.

Tack för söta kommentarer!

Dagens bild får bli på Ella och Vivi. Mysigt med mostrar som läser saga.


 

Dagens bild - 090126

 
När Vincent föddes så upptäckte de att han hade hypospadi, dvs för kort urinrör. Det är inget ovanligt eller konstigt, det föds ca 5000 barn om året i Sverige med det felet och det är relativt enkelt fixat. Vincent opererades första gången när han bara var ett par månader och sen en gång till när han var nåt år. Men andra operationen misslyckades och vi fick reda på att han skulle bli tvungen att opereras igen. Sen dess har vi väntat på en operationstid. Först var det sagt att han skulle opereras innan han släppte blöjan, men vi fick ingen tid då så sen sades det att det var bättre när han blivit blöjfri. Det blev han för drygt två år sen. Men operationsdatumet har bara skjutits fram och fram.

Men idag ringde de från sjukhuset och sa att de hade fått ett återbud och att de hade ett ledigt operationsteam som kunde göra precis en sån operation. När? Jo, IMORGON! De undrade om vi ville ha den, och efter lite tänkande så tackade vi ja till den. Vem vet annars när det skulle bli.

Så nu ska lilleman åka in imorgon bitti och opereras på eftermiddagen någon gång. Andréas åker med honom och stannar över natten till onsdag. Sen åker nog jag in och löser av och så stannar vi till torsdag. Sen hoppas vi att vi får komma hem. Men Vincent kommer att ha kateter och påse på magen i en vecka efteråt så han kommer att få vara hemma den tiden.

Nu känns det nervöst och lite oroligt, men också skönt att det äntligen blir av. Vi har ju vetat om detta ända sen han föddes. Vi har pratat igenom allt med Vincent och han är också lite orolig, men ändå ganska lugn. Kanske är det bra att det är redan imorgon så hinner han inte tänka så mycket på det innan.

Valet av dagens bild var lätt; Vincent i kvällsbadet:



Håll tummarna för Vincent imorgon!
 

Min LO på Swescrap

 


Det var sååå länge sen jag scrappade efter en av skisserna på
Swescrap, men förra veckan gjorde jag det och idag syns min LO där. Kul!! Men ni får ursäkta den kassa bilden på layouten, den är fotad på kvällen. Jag vill ha vår nu!!!
 

Dagens bild - 090125

 
Idag har vi haft namnsdagskalas för Vincent som hade namnsdag i torsdags. Jag tror inte att vi hade firat barnens namnsdagar om det inte hade varit för att de är just tvillingar och delar allt inklusive födelsedag. Jag tror att det är nyttigt och kul för dem att få lov att få ha en egen dag och att få lov att få fira varandra.



Fikabuffén från idag. Allt hembakat utom chokladbollarna. Vincent var supernöjd med sin dag. Tack alla ni som var här!
 

Dagens bild - 090124

 
Ella, Vincent och Emma spelar spel.


 

Skisstävling

 


Den här layouten har jag gjort efter en snygg skiss i
Jenny Bergvalls blogg.
 

Dagens bild - 090123

 


Idag kom min
kära syster och systerdotter från Thailand. Tror att de hade saknat oss, för de bjöd in oss på middag och skämde bort oss med presenter. Ella fick en klänning, Vincent en skjorta och jag blev bortskämdast (kan man säga så) av alla. Jag och Andy fick en jättefin buddhafigur som vi önskat oss och tre fina kuddfodral (så nu är soffan full). Och jag fick världens snyggaste silverarmband som passar mig perfekt.

Tack söta syster!
 

Dagens bild - 090122

 


Vår lilla sjukling som ligger i soffan med feber och kollar lite på TV.
 

Egna chipboards

 
Häromdagen satt jag och scrappade och använde då mitt Chemistry 4x8 alfa i mönstrat papper, men jag tyckte att det blev lite för platt. Så jag stansade titeln två ggr till i tunn kartong, som jag sen limmade ihop. Det blev toppenbra. Vill man ha ännu tjockare är det ju bara att stansa fler lager.

Resultatet? Så här blev det:



Detaljbild på bokstäverna:



 

Dagens bild - 090121

 
Mormor och Vincent läser en kokbok och låter sig frestas av de goda bilderna.



 

Scraplift

 
Ibland ser man en layout som man bara vill göra själv på sitt eget sätt.
Anna-Carin hade gjort en sån layout, som hon liftat av nån annan i sin tur.

Här är min tolkning av den:


 

Dagens bild - 090120

 
Idag var det dags för nästa femårskontroll, vilket den här lille mannen klarade galant, spruta och allt. Och återigen dags för en fika med bara mamma.



ibland är det bara så mysigt att vara med bara den ena.
 

Veckans skiss - vecka 4

 
Veckans skiss har Camilla ritat. Här är min tolkning:



Hur tolkar du skissen?
 

Dagens bild - 090119

 


Idag var vi på Humlebacken och hälsade på lilla kattflickan Diva som är och hälsar på Hamlet. Vi håller tummarna för att det blir kattungar den här gången!

Och jag läääääängtar efter vår och sol och bättre fotoljus. Det går ju inte att ta vettiga bilder på kvällarna som det är nu.
 

Let's Dance feeling!


Våra barn fullkomlig älskar Let's Dance och följde förra säsongen slaviskt. Nu när det börjat igen så är de eld och lågor. Idag var barnens kompis Adam hemma hos oss, och han och Ella slog oss med häpnad på dansgolvet!

 

Visst är de duktiga!
 

Dagens bild - 090118

 


Idag när vi kom in i Ellas rum hittade vi Sigge nergosad i Ellas dockvagn. Han tyckte att det var riktigt skönt att sova där och låg kvar i flera timmar. Tom när Ella drog fram vagnen till sitt skrivbord och hade Sigge bredvid sig när hon lyssnade på musik så låg han där och sov.
 

Dagens bild - 090117

Tack Linda och Sebastian för en supertrevlig kväll igår! Fantastiskt god mat, och crème bruléen var underbar!

Vi umgicks, drack vin, goda drinkar och spelade Guitar Hero. Shit vad kul det var!






Let's do it again soon! :)

Dagens bild - 090116

 
För ett drygt år sedan så byggde vi ut vårt hus. Eller vi och vi, det var två byggare som gjorde det; Olle och Henrik. Innan de byggde ut vårt hus så byggde de ut hos våra grannar till vänster, och efter så byggde de ut till våra grannar till höger.

Det blev ju så att vi träffade dem varenda dag, och vi vande oss vid att ha dem där. När de sedan hade byggt klart och försvann, saknade vi dem allihop.

Så kom grannen till höger med en lite rolig idé, Han, Andy och grannen till vänster skulle bjuda Olle och Henrik på middag och bastu och bad. Sagt och gjort. De möttes hemma hos grannen till vänster för fördrink först, sen kom de in hit för förrätt och sen gick de in till grannen till höger för varmrätt och bad. Sen hade grannen till vänster gjort efterrätt.

När de var här inne var det ett kärt återseende mellan dem och barnen. Ella flög om halsen på dem och kramade och kramade. Vi får nog bjuda hit dem snart igen.



Henrik fotar ungarna, med en femma från Ellas hopphage, för att visa att de är fem år.
 

Dagens bild - 090115

 
Vad härligt det är med barn som leker och håller sams!



Det är inte allför ofta i det här huset.
 

Dagens bild - 090114




Så här såg det ut på vårt middagsbord idag. Ganska typiskt för att vara hemma hos oss. Kidsen gillar inte när man blandar ihop allt till en stor sallad utan vill hellre välja de grönsaker de vill ha. Sen tycker jag att det ser mycket mer aptitligt ut också.

Till detta åt vi bulgur och stekta kycklingfiléer. Mums!
 

DT-paket från Scrapaddicted

 
Häromdagen fick jag ett nytt DT-paket från
Scrapaddicted. Bland annat fick jag ett par av de underbara nya glitterpapperna från Creative Café. De är sååå snygga att stansa bokstäver och figurer i.

Jag har tyvärr inga stjärnstansar, men jag ville verkligen ha stjärnor på den här layouten så jag ritade stjärnor på min dator och skrev ut dem på kraftigt papper, sen skar jag ut stjärnorna och använde det som var kvar som mall som jag ritade av på baksidan på giltterpappret. Det går ju faktiskt bra att klippa också! Jag satte stjärnorna på distanskuddar för att ge dem extra mycket effekt.





Detalj på stjärnorna:




Och en layout om barnens 5-årskalas:




Det blev två snabba kort med:






 

Veckans skiss är igång igen!

 
Nu rullar
Veckans Skiss igång igen! Observera att vi har bytt plattform och adress och nu håller vi till på blogg.se.
Johanna har hoppat av teamet, men vi scrappar hennes snygga skiss den här veckan. Så här ser min tolkning ut:



Kul att äntligen ha lite scrap att visa här i bloggen igen, det har varit lite torka på sånt i jul.
 

Dagens bild - 090113

 
Idag har jag och Ella varit på femårskontroll, där hon har läst bokstäver, skrivit sitt namn, ritat figurer, klippt ut en cirkel, hoppat och stått på ett ben och fått en spruta. Det gick superbra allting, och hon var så duktig. När vi var klara gick bara hon och jag på ett nytt kafé här i byn och hade det lite mysigt bara vi två.

femåringen:



 

Dagens bild - 090112

 
IDAG kom äntligen boken som jag beställde "from over there" till syrran och hennes man i julklapp. Men kan nån förklara varför den kom i en sån här konstig säck!?



God jul syrran!!
 

Dagens bild - 090111

 
Alla kusinerna spelar "Steka Ägg" tillsammans! Vardaslyx!


 

Dagens bild - 090110

 


Se vilken söt liten katt jag hittade när jag skulle gå och lägga mig. Hon hade krupit ner i min säng och lagt sig under täcket på en av mina kuddar. Tror hon på lyx eller?
 

Dagens bild - 090109

 


På väg hem från jobbet i ett regnigt, kallt och halt Skåne. Men träden p åvår bygata gör mig glad så fort jag ser dem. De kantar hela huvudvägen och lyser upp i mörkret.
 

Blogcandy

Har ni sett vilka underbara saker som lottas ut i denna blogg:



Den snöflingepunchen får flytta hem till mig vilken dag som helst!!

Dagens bild - 090108

 


Nu är det verkligen tillbaka till rutinerna som gäller. Idag är det ju torsdag och då brukar jag och
Linda ses och scrappa och idag var första dagen efter julledigheten. Både jag och Linda har haft lite scrappaus under julen och det var riktigt kul att få sätta igång igen.

Dagens bild är verkligen inte särskilt perfekt, men den har fångat känslan på våra scrapkvällar bra. Det är lugnt och mysigt och vi rör till mitt scrapbord på nolltid. Underbart! Tack för idag Linda!

Till middag lagade jag riktigt smaskig asiatisk biffsallad. Hittade ett gäng olika recept på nätet och improviserade sen fram ett eget. Jag är värdelös på att följa recept, men maten blev supersmaskig. Definitivt nåt vi ska göra igen.
 

Dagens bild - 090107


Idag var vårt dagis stängt och både jag och mannen var tvungna att jobba. Som tur är så bor mormor och morfar nära och ställde upp och passade ungarna. De skulle åka till Trelleborg med barnen för att mata fåglarna, något som ungarna verkligen älskar. Men på vägen dit slog motorhuven plötsligt upp på bilen och träffa vindrutan med full kraft. Pappa fick tvärnita, för de såg inte ett dugg.

Som tur var så hade de precis kommit ur en kurva och var mitt på en raka.
Som tur var så körde pappa inte så fort.
Som tur var så var där ingen bil bakom dem.
Som tur var så var där ingen bil framför dem.
Som tur var så var det inte halt, fast det var minusgrader.
Som tur var så ramlade inte framrutan in.

Många som tur var. Idag är jag tacksam.

Så här ser bilen ut nu:



Det är pappa som tagit bilden. Vindrutan gick helt sönder och motorhuven är helt bucklad.

Barnen har pratat mycket om det. De är inte alls rädda eller ledsna, men jag tror att de förstår allvaret.
 

Dagens bild - 090106

 
Idag har vi varit lediga och haft det skönt. Vi var en sväng på Svågertorp och gjorde lite ärenden. Bla köpte jag en lång stållinjal och dubbelhäftande tejp på Biltema. Lovely. :) Sån tejp är perfekt till BIA-projekt.

Efter det åkte vi hem till ett par kompisar som bor i närheten och fikade. Urmysigt.

Dagens bild blir på Ella och Lovisa (och CM) när de ska spela det härliga gamla spelet råttfällan.



 

Alla älskar Playstation

 
Vincent köpte ett begagnat Playstation 2 för sina julklappspengar. Detta har varit mycket populärt i vårt hem. Alla vill spela. Vincent kan spela hela dagarna om han fick, men även vi andra har kul med spelet och vi har köpt på oss en massa begagnade spel och även investerat i en ratt och pedaler med force feedback. Urkul!

Morfar har skoj med bilarna:




Jag spelar:




Och de stackars barnen får kolla på:




Farmor testar:



Det slog mig just att jag inte har några bilder på när barnen spelar. Hmmm, vem var det här spelet till egentligen?

Nädå, Vincent sitter klistrad så fort han får en chans. Kanske får han bli dagens bild imorgon. :)

 

Dagens bild - 090105

 
Morfar och Vincent spelar TV-spel och Mormor och Ella pusslar.

(Jag var tyvärr tvungen att jobba, men mannen gjorde en insats och tog dagens bild)



 

Dagens bild - 090104

 
Vi hade ju lilla kusin Vega här från igår till idag, och när hennes mamma och pappa och nya lilla lillebror kom för att hämta henne, passade jag på att knäppa ett par bilder på dem. Fångade Jessica, Vega och lille Elvis i ett så fint ögonblick, det fick bli dagens bild.

<borttagen bild>


♥ ♥ ♥  kärlek ♥ ♥ ♥

 

Dagens bild - 090103

 
Idag har vi haft barnens lilla kusin Vega här. Hon har just fått en lillebror och vi tänkte att det kunde vara kul för henne att komma och träffa kusinerna en dag och skönt för de nyblivna tvåbarnsföräldrarna att få vara ensamma med lillbebis. Vi har haft supermysigt med den här lilla solstrålen som just nu ligger och sussar så sött i Ellas rum.

Farmor och farfar passade på att komma och fika och mysa lite med oss. Det fick bli dagens bild.


 
 EDIT: blurrat i bilden.
 

Dagens bild - 090102

 
Årets andra bild får bli på min mamma och Ella när vi var ute och gick en promenad genom skogen och sen ner på stranden. Underbart att bo så nära så vacker natur och att ha så nära till mormor och morfar. Våra barn är verkligen lyckligt lottade som har så stor familj.



 

Jag ska bli bättre på att fota - dagens bild 090101

Förra året tog jag massor av bilder, men för det mesta var jag lat och använde bara autofunktionen på min fina systemkamera. Det blev såklart en massa bra bilder ändå, men jag önskar att jag kunde lite mer. Så det här året ska jag lära mig att behärska min kamera bättre. Jag kommer säkert autofota massa med, men jag ska verkligen ta tillfällena i akt och lära mig mer om att fota manuellt. Nu i nyårshelgen har jag tränat på att ta foton när det är mörkt och har då ställt ner min blixt och haft längre slutartid. Jätteskoj att träna på.

En annan rolig grej som jag ska försöka mig på är att ta ett foto varje dag, på något i min vardag. Jag ska samla alla de bilderna i en mapp och sen när året är slut så kan jag öppna den och se tillbaka. Kanske scrappar jag något med.

Första bilden blir på mina och min systers barn. De tittar ut genom fönstret på månen allesammans. Jag är så glad att vi är så nära och att barnen får växa upp tillsammans, nästan som syskon.



 

Gjort en Poker Journal

 
I julklapp fick jag en efterlängtad BIA (Bind It All = spiralbindare) av mannen!



Att han sen inte hade köpt spiraler till så att jag fick köra 10 mil till PEMA (vad är det för ett superstrange ställe???) är en helt annan femma...

För att fira min julklapp så gjorde jag en bok till mannen och hans pokerpolare. Det blev en Poker Journal som de kan ha varje gång de spelar.



Både jag och mannen blev jättenöjda med resultatet, och det blev resten av pokergänget med. Kul!!

Undrar vad jag ska göra för bok härnäst. Förslag??