Kalasfina

 
Den här layouten gjorde jag till Brunkullans tävling:


 

Dagens bild - 090223 - 090228

 
För att undvika bloggdiarre så listar jag senaste veckans bilder i ett inlägg. :)

090228 - Pysselstund
Ella syr sitt eget lilla gosedjur.
Ett superbra kit som jag köpt på jobbet. Passade Ella perfekt, och hon tyckte det var så kul. Först skulle man sy ihop grisen, där var förgjorda hål så det var inte så svårt, och sen skulle man fylla den med stoppning, sy igen det sista och sen dekorera med färdigstansade, förklistrade filtbitar. Perfekt för en pysslig liten unge som Ella.




090227 - Kissekatt
Grannens katt Nisse på vårt tak.




090226 - Scrapkväll hos Linda
Den här torsdagen kom inte Linda till mig, utan jag åkte till henne istället. Jag fick smaskig middag och sen scrappade vi och snackade hela kvällen. Jag hade inget uppdrag eller någonting, och jag scrappade tre layouter bara för att det var kul. Dessa visar jag lite senare. Men här är en bild på Linda mitt i scraphärligheten!




090225 - Klippning
Jojo och Johanna kom över så att jag kunde klippa till Johanna. Jag menar, klippa Johannas lugg. :)




090224 - Strandpromenad
På tisdagen var jag hemma från jobbet med Ella som hade öroninflammation och mannen åkte med Vincent till Lund för att gå på återbesök på sjukhuset. När de kom hem så tog vi en skön tur i skogen och på stranden. Det var så vackert väder och man kände verkligen att våren var på väg. Den här dagen blev det inte bara en bild utan fyra.













090223 - Måndagsmys
Maken och jag hade måndagsmys med ostbricka, te och film. Ibland kan man faktiskt behöva skämma bort sig själv en helt vanlig måndag.


  

Dagens bild - 090222

 
Förra söndagen var jag på en riktigt härlig scrapträff i Lund. Såå kul!


 

Dagens bild - 090221

 
En vanlig syn i lekrummet:


 

Dagens bild - 090220

 
Singstar på
Humlebacken:


 

Äntligen!!


Efter tre veckors väntan landade äntligen mina nestabilities scalloped circles large och stars här hemma. Såklart hade de fastnat i tullen, och jag blev 162 kronor fattigar. Surt, men jag är glad ändå. :)

           

Har redan provstansat lite, tom mannen var lite impad. :)
 

Veckans skiss - vecka 9

 
V
eckans skiss har Karin ritat. Så här har jag tolkat den:


 

Dagens bild - 090219

 
Ellas namnsdag och snälla
Fnatten hjälpte mig att fixa en knappmaskin till Ella. Gissa om hon blev glad! Så perfekt present!


 

Dagens bild - 090218

 
Snön smälter lite:


 

Dagens bild - 090217

 
Andréas födelsedag och snälla Vivi bjöd på sååå god middag och marängtårta i
Humlebacken.


 

Dagens bild - 090216

 
Snö på min lavendelhäck:


 

Veckans skiss - designteamscall!

 
På onsdag är det sista dagen att skicka in ansökning till att komma med i vårt designteam. Om du tycker om att rita skisser och framförallt tycker om att scrappa efter skisser, då är du rätt person för att söka :)
Läs mer här.
 

Dagens bild - 090215

 
Vincents allra bästa dagiskompis Leon har varit borta ett halvår och är äntligen tillbaka. Men eftersom Vincent varit sjukskriven och hemma så har han ju inte hunnit träffa honom ännu. Så när det blev playdate här hemma idag så kan ni ju förstå hur glad Vincent var. Här fikar de på kanelbullar och varm choklad.
 

 

Hjärtask till barnen

 
Jag gav barnen en geléhjärtanask igår på alla hjärtans dag, och scrappare som jag är kunde jag inte låta bli att dekorera den lite först.


 

DT-paket från Scrapaddicted - 3 Bugs in a Rug

 
Det här året har jag bestämt mig för att ta minst ett foto om dagen och sen blogga det på min blogg. Jag har hela tiden haft tanken att jag skulle scrappa en layout till varje månad med många foton på.

När jag fick
kalenderpappret från 3 Bugs in a Rug av Jane föll allt på plats. Det fick bli januari månad! Jag fixade mina bilder så att de fick rätt storlek i Photoshop och sen skrev jag ut dem och skar isär dem och satte på layouten. Sen hade jag sån tur att januari i år började på en torsdag så att det blev precis fyra tomma rutor att skriva 2009 i och att januari har sju bokstäver så att de fick precis plats i den understa veckan. Helt perfekt alltså:



Sen bestämde jag mig för att scrappa riktigt gamla foton, jag har ju massvis som bara ligger i lådor. Här blev det några bilder på kidsen när de bara var tre veckor. Fatta att de varit så små.



Stickersarket jag fick till hade så många fina ord att jag ville använda allihop. Jag har med dem på alla layouterna utom den första. De var riktigt användbara.


Den här serien heter ju Home Grown och har massa små söta hus på sig, så vad passade då bättre än att scrappa en bild med vårt hem på.








Spring in i shopen och handla på dig massvis med 3 Bugs in a Rug papper innan de tar slut!
 

Dagens bild - 090214

 
Alla hjärtans dag!



Barnen var hos farmor och farfar och jag och mannen lyxade till det med en fantastiskt god alla-hjärtans-meny från Bruschetta. Vi åt i lugn och ro och utan att bli störda, drack vin och såg en mysig film. Lyx på hög nivå!
 

Dagens bild - 090213

 
Istappar i vår tall. Här rinner tövattnet från taket ner från hängrännan och så har det frusit så här vackert.


 

Dagens bild - 090212

 
Eftermiddagsmellis när vi hämtat Ella från dagis.


 

Dagens bild - 090211

 
Jag ligger lite efter mina dagens bild-inlägg. Men jag fick ett så härligt DT-paket från Jane förra veckan och så har det ju varit alla hjärtans dag och allt. Men fotat har jag gjort så bilder kommer.

Den 11e var jag och Vincent ute och gick med mormor och morfar i snön på stranden och jag tog massa bilder. Jag kunde inte välja bara en, så här kommer en hel hög.

Mormor och Vincent bygger en snögubbe:


På väg ner genom snön till stranden:


Ovant att se vår skog så här:


Bus på vägen ner, mormor kastar snö på Vincent


Och Vincent kastar på morfar


När vi kommer ner till stranden ser vi badhytterna skymta fram mellan snöklädda träd.


Badhytterna nerifrån stranden.


Vincent gjorde en snöängel.


Och mormor en snögubbe.


Vädret var grått, men det var skönt att vara ute lite.


Skogen på väg hem.


 

Generös bloggutlottning som jag inte vill missa!

 
Karin
lottar ut ett helt nytt cookie cutter-alfabet från QuicKutz! Generöst eller hur?? Det är det superfina alfabetet Sugar Sweet som jag verkligen gillar, och det vill jag så klart ha en chans att vinna, så jag har lämnat en kommentar i Karins blogg. Spring dit och gör det du med!


 

Dagens bild - 090210

 
Idag köpte jag och Vincent ett Guitar Hero när vi var i Trelleborg och handlade med mormor.

Visst ser han cool ut. Så koncentrerad och så mycket rockstar-feeling.


 

Vi söker nya designers och skisser till Veckans Skiss!

 
Som ni kanske märkt så har Johanna slutat hos oss på
Veckans Skiss och nu har även Carina bestämt sig för att hoppa av teamet. Vi firade av henne igår genom att scrappa efter hennes skiss. Stort tack Carina för ditt fantastiska jobb med oss på Veckans Skiss! Vi önskar dig all lycka till i framtiden, och vi hoppas få se gästinhopp från dig framöver!

Nu behöver vi fylla på teamet med en eller två designers. Vi söker någon som tycker att det är kul att scrappa efter skisser och att rita dem, samt är aktiv, produktiv och inte har några problem med att skapa en layout i veckan.

Så hur söker man? Jo, skicka in en skiss som du själv ritat och din egen tolkning tillsammans med ett brev där du förklarar varför du vill vara med i vårt team. Om du har en blogg, skriv gärna med adressen till den. Du mailar till [email protected]

Ni får två veckor på er att skicka in skisser och layouter, sista datum att skicka in blir den 25:e februari. Sen kommer vi i teamet att överlägga ett par dagar och sen meddelar vi vem/vilka vi valt.

De skisser och layouter vi får in under ansökningstiden, kan komma att användas i bloggen längre fram även om ni inte blir valda till designteamet, så de får inte visas någon annanstans. Vi kommer att meddela vilka skisser och layouter vi vill använda snart efter det att ansökningstiden gått ut.

Vi är intresserade av att ha ett riktigt blandat gäng, så tveka inte - SÖK!
 

/Fia och Linda

Dagens bild - 090209

 
Sigge slappar i biostolen, det är en sån där som fäller upp sitsen själv, så jag vet inte hur han lyckats fälla ner den och lägga sig i den.


 

Veckans skiss - 5, 6 och 7

 
Kom på att jag inte visat mina layouter som jag gjort till Veckans skiss de senaste tre veckorna så här är de:

Vecka 5


Vecka 6


Vecka 7

 

Scrappat efter skiss


Susanne
har just nu en skisstävling på sin blogg, och eftersom jag älskar skisser så kunde jag ju inte låta bli. Jag fick äntligen scrappat den här bilden på våra och några vänners ungar när de hittade en jättestor ruschkana när vi var ute och gick. De hade så fantastiskt kul på den och vi stannade länge på den lekplatsen innan vi gick vidare.



 


Jag missade dock att man skulle scrappa med temat glädje, men man kan väl räkna in ungarnas glädje. :)
  

Söndagsfix

 
Idag åkte mannen och barnen hem till svärisarna ett par timmar och jag fick huset för mig själv. Det älskar jag! Jag behöver verkligen få vara för mig själv ibland, och allra helst hemma. Då är det riktigt mysigt att gå runt och fixa, plocka undan, sortera tvätt och laga middag tycker jag. Så idag har varit en sån dag. Jag sorterade monstertvätten Allan på baren och lagade kalops. Supersmaskig blev den. Syrran med familj kom över och smaskade i sig de med.

Eva! Den här bilden är till dig! :)




Så här såg det ut sen:


 

Dagens bild - 090208

 


Nu doftar det kalops i mitt kök! Mums. Och senare ikväll kommer syrran med familj och hjälper oss att äta upp den.
 

Noiseware

 
Jag har sett massa bloggare prata om Noiseware-program och jag blev lite nyfiken. Jag hade dock inte lust att pröjsa 50-80 dollar för något jag inte testat så jag har letat efter ett gratisprogram. Det hittade jag också. Och det lilla jag testat gillar jag skarpt! Nu kan man ju rädda brusiga inomhusbilder med för taskigt ljus.

Här hittar du freeware-programvaran.

Jag ska posta några bilder som jag testat på lite senare. Men först ska jag göra kalops!
 

Dagens bild - 090207

 
Det har varit mycket fokus på Vincent de senaste veckorna och Ella har hamnat lite i skymundan. Hon har fixat det här med Vincent jättebra, och hon är så snäll mot honom. De har också hållt mycket bättre sams och lekt bättre tillsammans på sista tiden. För att uppmärksamma och belöna Bellan lite så åkte hon och Andréas till leksaksaffären och köpte en mycket efterlängtad tamagotchi till henne. Eller "magushi" som hon säger. Det är så sött att vi inte rättar henne. :)

Här är Vincent, Ella och Andréas när de försöker sätta sig in i hur man sköter den lilla varelsen.


 

Dagens bild - 090206

 
Fredagsmys!!



Hemmagjorda hamburgare! Mums!

Fredagkvällarna med mys och Let's Dance är de bästa på hela veckan. Det är så mysigt att vara bara familjen och bara vara tillsammans!
 

Dagens bild - 090205

 
Den här dagen var jag hemma med Vincent. Vi hade en skön dag och spelade Fia med knuff, Playstation och kollade på film. Det är inte bara dåligt att vara hemma med en nyopererad liten kille. Vi har haft supermysigt.

Mormor och morfar kom förbi en liten sväng precis när vi åt lunch. Den här bilden har jag tagit med mobilkameran.



Egentligen skulle jag visat en helt annan bild. På mig för en gångs skull. Syrran hade tagit en bild på mig när jag sörplar i mig såsen direkt från tallriken när hon bjudit hem oss på fläskbensgryta. Men eftersom hon hade lyckats att fota utan något minneskort i kameran så blev det ingen bild.
 

Dagens bild - 090204

 
Nu är jag och Vincent hemma från en jobbig dag på sjukhuset igår. De tog bort bandaget under narkos igår och sen skulle han kissa på egen hand. Det var fruktansvärt smärtsamt för Vincent, men det blir bättre och bättre för varje gång, och idag är han på riktigt bra humör.

Och det är ju inte bara jobbigt att vara nyopererad, när man ligger i soffan med oboy och en chokladbulle och får se film, då är det tom riktigt bra.



 

Blogcandy

 
Sötaste
Camilla lottar ut de här godsakerna:



Chansen att vinna allt det där godiset ville jag inte missa. Ta en chans att vinna det du med, HÄR hittar du hur du gör.
 

Dagens bild - 090203

 
Idag blir bilden en knasig panoramabild som jag tagit med min nya mobil som jag fick idag!



Vad det blev för en telefon? Jo en Sony Ericson C902!



Snygg va?
 

DT-layouter med Cosmo Cricket

 
Vilka mumsiga papper jag fick hem från
Jane på Scrapaddicted för ett tag sen. Mjuka, enkla papper som inte kräver så mycket dekorationer utan bara stilrena layouter. Färgskalan går från grått, till gråturkos, bränd orange och ljus gult. Jag blev superförtjust i papperna och fem layouter blev bara till.

Den första layouten gjorde jag med mitt älsklingsfoto av barnen från förra året. Jag har scrappat det fotot flera gånger innan, men detta var första gången som jag scrappade det i svartvitt.

Jag använde American Crafts chipboarddekorationer. Jag hade fått vita men upptäckte att de går alldeles utmärkt att färga med fluid chalk. Jag använde färgen Burnt Sienna som matchade det oranga perfekt.


 
På nästa layout blev det också ett svart-vitt foto, den här gången ett foto på när Ella träffar sin lilla kusin Elvis för första gången. Även här färgade jag in chipboarddetaljer med fluid chalk. Men nu använde jag en cirkel med ett hjärtformat hål i. Jag tog en bit av det snygga borderpappret och klistrade på baksidan så att ordet YOU syntes i hjärtat. 



Även den tredje layouten scrappade jag med ett svartvitt foto. Redan när jag tog det här fotot på mannen och Vincent i Vincents säng, så visste jag att jag skulle skriva på fotot, så därför lät jag medvetet en stor del av fotot utgöras av den vita väggen. 

 

Den fjärde och nästsista layouten, scrappade jag med ett färgfoto. Serien Everafter innehåller en del gula nyanser och det är en färg som jag sällan scrappar med. Men de här papperna är så fina och den gula tonen så mjuk, att det gick som en dans. Som grädden på moset kom min mamma hit i en gul tröja i samma nyans som papperna och det avgjorde ju saken. Det blev en enkel layout om mormors och Vincents kärlek till kokböcker. 

 

Den sista layouten fick också ett färgfoto, och det passade så bra i färgerna. Märket på Vincents fleecejacka var precis samma brända orange som pappret med blommorna. Den här gången scrappade jag dock en layout i A4-format till Vincents album.

Jag använde samma chipboarddekorationer som jag använt på alla de andra layouterna, men här klädde jag dem med papper istället och filade kanterna med det oumbärliga filsetet från Basic Grey

 

Till titeln använde jag det nya 4x8 alfabetet Jacqueline från Quickutz. För att verkligen få bokstäverna att poppa upp från sidan så stansade jag dem fyra gånger och klistrade ovanpå varandra. Det är ett enkelt sätt att göra egna chipboards. Och för att göra det ännu enklare att klistra ihop dem så stansade jag dem i papper som jag först satt dubbelhäftande tejp på baksidan så att de blev som stickers. 

 

Rusa nu till Scrapaddicted och bunkra Cosmo Cricket!
 
EDIT: Blurrat ett foto.
 

Dagens bild - 090202

 
Idag var det min tur att bjuda igen. :)



Det blev en smaskig chili med massa goda bönor i. Jag hatar vita bönor i tomat, men älskar såna man köper på tetrapak. Idag blev det Go Greens svarta bönor, bönmix och kidneybönor i chili dressing. Perfekt!
 

Dagens bild - 090201

 
Sköna, sköna söndag. Idag har vi bara tagit det lugnt, och myst här hemma. Jag och Jojo bakade knäckiga brownies som kanske inte var de godaste vi ätit men ganska goda var de.



Efter det avnjöt vi en underbar middag på
Humlebacken. Tack för det syrran!
 

Dagens bild - 090131

 
Idag stack jag och Ella till Lund för att gå på scrapträff. Jag ville inte lämna Andy ensam med båda kidsen när Vincent är dålig så Ella fick hänga med mig. Jag trodde inte att jag skulle kunna stanna så länge eller få så mycket gjort när hon skulle vara med, men det gick jättebra.

Först altrade hon Linda:



Sen sprang hon runt och fotade alla. Här är Karin vid vår härliga stansstation:



Ser ni att man ser den lille fotografen i spegeln.

Sen var det Keaths tur att bli altrad:



Sen kom dagens höjdpunkt,
Jenny och hennes lilla Tuva. Ella och Tuva klickade direkt och hade jättekul tillsammans.

Karin var snäll och stämplade upp söta stämpelmotiv som tjejerna sedan färglade med hennes fina färgpennor.



Tjejerna är helt koncentrerade, de färglade och klippte ut och fnissade.



Sen kröp de upp i en av fönsterkarmarna och delade på Ellas lördagsgodis och myste.



Det är så härligt med ungar, de bara kollar på varann och sen är de vänner.



Ella pratade om Tuva hela vägen hem och hoppades på fler scrapträffar.
 

Dagens bild - 090130

 
På fredagen var jag och Vincent hemma hela dagen och hade det mysigt och spelade spel och Vincent spelade playstation och spelade spel. Det är ju inte så lätt när man bara måste vara stilla hela tiden, men Vinne är ju en ganska lugn person så det gick bra. Men jag är himla glad nu att han fick köpa ett playstation för sina julklappspengar.

På kvällen var det Let's Dance och fastlagsbullar som gällde.


 

Dagens bild - 090129

 
 
Vincent var pigg och glad hela dagen, men hade lite ont då och då. Han tyckte att det var kul att jag hade kommit till sjukhuset och han visade glatt mig runt. Han hade pratat mycket om dagterapin där han och Andy varit dagen innan och vi skyndade oss ner dit efter frukosten. Men vi blev besvikna när vi kom ner, för där var stängt pga utbildning. Så vi promenerade bort till centralblocket och köpte en glass till Vincent, sen gick vi tillbaka till avdelningen. De blev förvånade att se oss så snart igen och när vi berättade att dagterapin var stängd, så tog en av sköterskorna fram en nyckel och sa att vi kunde gå ner där ändå. Lycka! Vincent var överlycklig och vi fick ha hela dagterapin för oss själva. Vi spelade massor av spel och Vincent målade med vattenfärger och jag läste hobbytidningar. Sen gick vi upp för att äta lunch.

Efter lunchen fick jag hela proceduren med kateter och påse förevisad för mig och jag lärde mig allt om hur jag skulle sköta Vincent. Vincent såg en film på min dator jag hade med, och sen kom Andreas och hämtade hem oss.

Det var skönt att få komma hem tyckte både jag och Vincent.
 

Dagens bild - 090128

 
Jag och Ella åkte in till sjukhuset för att hälsa på Vincent och för att jag skulle byta av Andréas så att han kunde åka hem och jag stanna med Vincent en natt till.



Ella hade saknat Vincent och var glad att se honom, men samtidigt var det nog lite läskigt att se honom så här, lite dålig och sängliggande. Men när Vincent fått visa sin coola säng med fjärrkontroll och Ella fick testa både den och rullstolen så var det mycket roligare.

Vincent var på så gott humör och trivdes bra på sjukhuset. Fast han hade ont så var han så tapper och duktig. Barn är verkligen fantastiska.

Jag och Vincent hade en riktigt mysig kväll. Han visade mig runt på avdelningen och så lånade vi Micke och Molle och såg den på vårt rum och sen somnade han. Morgonen efter när jag vaknade och kollade på klockan så blev jag så förvånad. Klockan var tjugo i nio och Vincent hade sovit i nästan 12 timmar utan att säga ett pip. När jag åkte in så trodde jag att jag skulle få en sömnlös natt, men jag vaknade istället helt utsövd.