Söta 6-åringarRock 'n' Roll! :)


Veckans skiss - vecka 48


Idag är det ny skiss på Veckans skiss. Den här veckan är det bloggens grundare Silwerstar som ritat skissen. Så här tolkade jag den:
Skiss på SWE


I måndags var det skissdags på
SWE igen. Så här såg min tolkning ut:Fotot tog jag från flygplanet när vi åkte hem från Turkiet. Man ser hela näset där vi bor!


Journalingrutor


I söndags var det materialutmaning på
SWE och det gällde att använda sina journalingstickers och sånt. Jag passade på att intervjua Ella lite och använde så många som elva journalingstickers. :)
Blommor
Dessa otroligt vackra blommor fick jag av min kära man i fredags, då vi hade varit tillsammans i tio år då! Fina va?!

Och för er som är nyfikna på min hemlis så får ni ge er till tåls lite till, men jag kan avslöja att det är nåt scrappigt, så kan ni lägga alla konstiga tankar om små skor och sånt på hyllan för gott. Det kommer inte in fler i detta huset. :)


Hemligheter


Idag fick jag ett extremt roligt besked. :)

Men jag berättar inte vad riktigt än.


Koka soppa på en spik


Idag har vi materialutmaning på
SWE och det gäller att använda något som inte är scrapmaterial på sitt kort eller LO.

Jag har använt en söt muffinsform och snurrade den runt en stor brad och gjorde på så sätt en blomma.Vad har du i lådorna som du kan använda på ett scrapprojekt?


Färgtema på SWE


Nytt färgtema på SWE idag.Så här tolkade jag det:Kanske lite blekare färger, men det är ju en tolkning.

Detaljbild på swirlen som jag har målat med crackle paint rock candy och satt pearl maker på.


Veckans skiss - vecka 47


Ny vecka, ny skiss på
veckans skiss. Idag har vi en norsk läsare som ritat skissen:Så här tolkade jag den:Jag vet att journalingrutan är tom, jag fotade innan jag skrivit, men ni får tänka er den med text där. :)

Hur tolkar du skissen? Visa oss i teamet och ha chansen att bli visad på bloggen - maila din tolkning till [email protected] senast nästa måndag. Glöm inte att förminska din bild till max 500x500 pixlar.


Skiss på SWE


Ny skiss på SWE idag. En riktigt härlig
Heleneskiss! De får alltid igång mig allra bäst.Så här blev min tolkning:
Kombinationen på SWE


Igår var det kombinationsutmaning på
SWE. Man skulle ha med rutigt papper, överblivna stickers och rubons. Så här blev mitt bidrag:
Kalkonmiddag på Humlebacken


Idag var vi bjudna till
Humlebacken på härlig kalkonmiddag.

Här står de förväntansfulla:Jag hade gjort Leilas Äppelpaj till efterrätt, den blev himla smaskig.
MUMS!


Oj vad jag längtar efter den här härliga kollektionen från Basic Grey. Skeppas från USA i mitten av december så har vi tur kan det gå att få tag på den innan jul. Jag vet att jag kommer beställa... :)
Scrappat efter skiss


Igår var sötaste Kate här och scrappade och mös lite med mig. Hon hade printat ut en så fin
skiss som Badanka ritat. Den kunde jag inte låta bli att scrappa efter.Tack för inspirationen Åsa!


Muffinsbok


Häromkvällen satt jag och gjorde en bakbok att skriva ner mina favoritmuffinsrecept i (som börjar bli en del). Det var dessutom till en utmaning på SWE, men dumma jag hade tagit fel på dag så jag missade det. Men jag tänkte att jag ju kan visa den här iaf.


Jag satte 3dlack på en del av titeln och muffinsarna.


Veckans skiss - vecka 46


Dags för
Veckans skiss igen:Vi har haft mycket färre tolkningar de två senaste veckorna, så kom igen och tolka skissen nu då!


Mamma


En bild på min söta
mamma:Hon gillar dock inte att vara med på bild, så man får passa på då hon ställer upp. ♥


Fars dag
Det här kortet fick min pappa av mig och min lillasyster igår tillsammans med en fin orkidée och sex stycken väldigt uppskattade ölkorvar. :)Det här kortet skulle min svärfar ha fått om inte Andréas hade tappat det på vägen från bilen till huset... Men om du kollar här Jan så kan du iaf få se hur det såg ut.

En till


När vi var på väg ner på stranden så la sig Vincent plötsligt ner på trägången. Där var ju kallt och fuktigt, men vad gjorde jag? Sa jag till honom att resa sig upp? Att han kunde bli kall och våt? Nej nej, jag tog såklart upp kameran och tog ett par bilder. :) Sen sa jag till honom att resa sig upp.
Vincent


Idag tog mamma, jag och Vincent en promenad. Jag hade kameran med och passade på att träna lite på det jag lärde mig av
Jenny förra helgen. Det blev en del bra bilder.Det kommer fler, men jag bjuder på en snabb på Vincent. Nu ska mannen och jag hälla oss i varsin soffa och pusta ut efter en härlig helg.

Eftertänksam


Här kommer två bilder till på Josefin, två där hon ser mer eftertänksam ut.Scrappat efter en Kate-skiss
För nån dag sen la sötaste svägerskan
Kate ut en superfin skiss i sin blogg. Jag blev genast inspirerad och satte mig och scrappade en layout. Det blev inte som jag hade tänkt mig när jag först såg skissen (då tänkte jag på akrylfärg och grejer) men jag blev himla nöjd ändå. Tack för inspirationen söt!

Så här såg Kates snygga skiss ut.Gästdesigneruppdrag för Grodans Scrapgarden


För nån vecka sen fick jag ett helt underbart DT-paket av Katleen och Lucienne på
Grodans Scrapgarden. Jag älskar Pink Paislee och de här papperna passade mig som handen i handsken. Dova, men vackra färger som passade mig precis. Jag gjorde tre layouter och tre kort med kitet.


Jag älskar det här fotot på min man och min son när de kommer upp från stranden. Det är sensommar och vi är ute på en härlig promenad på kvällen. De ljusblåa tonerna passade perfekt till stämningen och det vinröda utgör en snygg kontrast.


Jag har stansat titeln i mörkblå cardstock som jag sen har satt distress stickles på. Det är lite annorlunda mot vanlig stickles, det är mer glitterplättar än glitterflagor. Supersnyggt att sätta på titeln för att få den att poppa ut lite. På de små bokstavsstickersarna har jag satt 3dlack.


Jag gillar runda papper, men ibland tycker jag att det är svårt att scrappa en helt rund layout. Därför gillar jag att skära av en del av cirkeln och scrappa på det som är kvar. En sak jag gillar med Pink Paislees serier är att det ofta finns ett ark med journalingrutor färdiga att använda. Här har jag använt en av dem.


Jag har använt vanligt glitterlim på den här titeln för att få den att synas lite mer.

Min man och jag åkte till Turkiet i somras och jag hade massor av bilder kvar från den resan. Alla var inte helt lyckade men jag ville ändå scrappa dem. På många av dem var motiven för små för att kunna scrappas på en layout ensamma. Därför skar jag ner dem till kvadrater och gjorde ett rutmönster tillsammans med lika stora rutor av de mönstrade papperna. Ett perfekt sätt att göra av med både halvdåliga foton och pappersspill.Jag har ritat med svart penna runt bokstavsstickersarna för att få dem att synas mot bakgrunden.


Av pappersspillet och några journalingrutorna gjorde jag tre snabba julkort. Det är skönt att vara ute i god tid.


Stort tack till Katleen och Lucienne för förtroendet och ett underbart paket!

 


Misslyckat?


Mitt i fotograferingen med Jenny i söndags råkade jag fota rakt ner i marken. Hoppsan, ett överexponerat foto på massa sand och löv blev resultatet. Men efter lite pillande i camera raw och photoshop så blev det ganska coolt.Eller vad tycker ni?


Lite scrap


Igår var det ny skiss på
Swe Scrapbook. Skissen är ritad av webmosterhelene.
Fler bilder med Jojo


Ett par bilder till med Jojo:Fotokurs med Jenny!


Idag har sötaste
Jenny varit här och hållt fotokurs för mig. Det blev ett par lärorika och roliga timmar. Nu känner jag att jag måste ööva ööva och ööva. Och lära mig att redigera ännu bättre.

Jojo ställde upp som snyggaste modellen. Jag har snabbredigerat två av bilderna jag tog idag. Men jag lovar att det kommer många fler.

Visst är hon fin?!