En layout till från Linköping


En av utmaningarna som vi fick i Linköping var att skapa en layout med inspiration från Tomas Ledins låt "Just nu". Inte nån av mina favoriter precis, men jag blev ganska nöjd med layouten i alla fall.

Veckans skiss - vecka 13


Den här veckan är det min gamla DT-mamma
Jane som ritat skissen till oss på Veckans skiss! Så här ser hennes skiss ut:Jag har tolkat den så här:
Tävling på SWE


Just nu pågår en
tävling på SWE som jag tyckte var riktigt rolig.

Man skulle inspireras av en skiss, ha med fyra bestämda färger, ha med en fyra på layouten och använda fyra olika typsnitt.

Passade mig perfekt! Färgerna var helt perfekta för mina Thailandsbilder och eftersom vi var där i fyra veckor så var även fyran given.Dessa färgerna var det:                                     Och så här såg skissen ut:

Utmaning i Linköping


När vi var i Linköping så fanns det ett helt gäng inspirerande tävlingar man kunde vara med i. En av dem var att man skulle inspireras av den här bilden:(Jag har scannat in den från vårt tävlingshäfte så därför är kvaliteten inte så bra.)

Jag tyckte att bilden var jätteinspirerande och bestämde mig snabbt för vit cardstock och gul sprayfärg. Så här blev min färdiga layout:

Jag blev riktigt nöjd med resultatet och jag måste nog ta fram färger och kladda lite oftare, det blir ju så läckert!

Här kan man se fotona på de söta kusinerna!
Misslyckade hjärtmuffins


När jag var i Linköping så berättade
Anna hur man enkelt skulle kunna göra hjärtmuffins i en vanlig muffinsplåt. Det ville jag såklart testa. Jag gjorde precis som hon sagt, men det blev inte alls bra. Mina muffins såg inte ut som hjärtan, de såg ut som pacman! Men goda blev de ju i alla fall. :)

Här kan man se hur jag fyllt formarna med smet och lagt en glaskula mellan pappersformen och muffinsplåten.So far so good.Men när de kom ut ur ugnen såg de ut så här - Pacman-muffins!Men de var ju väldigt mumsiga. :)Kanske skulle jag investera i en hjärtmuffinsplåt?


Veckans Skiss - vecka 12


Den här veckan är det
Helena P som ritat skissen på Veckans skiss! Jag tolkade den så här:Så här såg skissen ut:Hur tolkar du den? Glöm inte att skicka in din tolkning till [email protected] så att vi får se!


Snabblayout


I söndags hade jag och Linda en härlig heldag på stan. Vi gick och fikade, shoppade och snackade och hade riktigt mysigt. Sen gick vi hem till henne och scrappade en liten stund. Med betoning på liten. Jag skulle hem så jag hade inte så mycket tid. Men ibland kan tidsbrist vara den bästa inspirationen. Den här layouten scrappade jag på en bra bit under halvtimmen. :)Fotot är taget i Ao Nang som ligger en longtailbåtfärd bort från Railay. Vi åkte dit en dag och gick och åt glass och shoppade lite. När vi skulle åka tillbaka så blev himlen plötsligt alldeles mörk och vi fick bråttom. Men inte så bråttom så att jag inte hann knäppa en bild så klart. Men när vi satte oss i båten för att åka tillbaka var vi glada att vi valt en med litet tak på för det tog ändå en liten del av det öööösregn som vi fastnade i. Men det var härligt, varmt och kraftfullt. Vi blev väldigt blöta, men vad gjorde det?


Kattungar!


Min syrra har en lånekatt hemma hos sig. Den har väntat ungar ett tag nu och i natt var det dags. Fyra söta ungar såg dagens ljus och efter jobbet idag var jag och ungarna tvungna att åka dit och titta. Andy kom såklart också dit.

Jag har försökt att ta några bilder på dem. Inte lätt när man inte vill störa dem alltför mycket. Men jag ska försöka ta många bilder på dem de kommande veckorna. De växer ju så fort, och även om de inte är så söta nu så lovar jag att de kommer att bli sååååå söta.

Två av ungarna inne i korgen.
Ella får hålla en liten bebis.
Vincent också såklart.
Alla fyra. De krälar runt på varandra och piper. Än så länge är de ju blinda. De är såå söta sen när de öppnar sina små blå, blå ögon.
Skytrain


För att man ska kunna undvika rusningstrafik och kunna komma snabbt fram finns det ett skytrain i Bangkok. Som en tunnelabana fast uppe i luften. Jättecoolt och funkade jättebra!Den här layouten gjorde jag också i Linköping. Linda och jag utmanade varandra att göra en layout med vissa bestämda saker och på under en timme. Tror jag blev klar på strax över halvtimmen. :)


Bygga sandslott på Railay


Den här layouten gjorde jag också uppe i Linköping efter en skiss de hade till en utav tävlingarna.På fotona bygger barnen sandslott på Railay West på kvällen när solen var på väg ner. Snacka om att man längtar tillbaka till lugnet som var där!


Phuang Malai


Överallt i Bangkok såg man såna här fina blomband. Vi fick lära oss att de heter phuang malai och att de är en slags offergåvor till Buddha. De har dem överallt. De ger dem till Buddhastatyer, de hänger dem i bilen för att inte förolyckas, de ger dem till vänner för att få tur. Ella tyckte att de var jättevackra, så vi köpte ett band till henne för 10 baht (2,50 SEK!). Hon bar runt på det hela dagen i Bangkok och njöt av dem. Värt att scrappas!Här har jag helt gått loss med mina cirkelstansar. Love em! Tur att jag håller på att göra om lite i mitt scraprum så att alla(!) mina stansar ska få komma upp på väggen.

Longtailboat


Den här gjorde jag också i Linköping. Man skulle lifta en av Sandras fina layouter.Fotot är taget på Railay, där fanns massor av longtailbåtar. Precis som man föreställer sig att det ska se ut i Thailand.


Båtturen till Railay


En layout jag gjorde på Linköpingsträffen. Snacka om att jag flippade ut med fjärilsstansarna! :) Gotta love 'em!
Sigge


När vi var i Thailand blev vår ena katt, Sigge, riktigt sjuk. Han fick njursvikt och om inte min min familj tagit honom till djursjukhuset hade han inte överlevt. Idag är han friskare, piggare och smalare än han varit på länge. TACK! Vill vi säga till mamma, pappa, Vivi och Jojo och ni andra som tog hand om honom.

Nu får han bara äta speciellt njurfoder och ingenting annat. Han tycker inte så mycket om den maten och vill väldigt gärna få smaka på nåt annat. Vad som helst egentligen. Så varje gång man kommer ut i köket så möts man av den här blicken:Förstår ni hur svårt det är att inte ge honom någonting. Inte nåt gott alls. Bara hans tråkiga gamla njurmat. Vi skulle så gärna vilja skämma bort honom lite, men det bästa vi kan göra är att inte ge honom något alls. Så det gör vi inte.

Lite krångligt är det dock att vi ju har en katt till, och hon behöver inte äta njurfoder. Så henne matar vi nere i vårt badrum ibland, men då måste vi stänga dörren. Nåja, det är ju bara småsaker egentligen. Det viktigaste är ju att Sigge lever! ♥


Tävlingsbidrag!


Lscrapbooking har en månadsutmaning som jag har hakat på. Så här ser min tolkning av skissen ut!
Buddha-figurer i Bangkok


Jag har börjat sortera mina Thailandsbilder och jag lovar att jag ska visa ett gäng snart! Men så länge får ni hålla till godo med lite layouter med Thailandsbilderna. :) Har en hel massa jag inte visat. :)

Först en med Ella och en av alla de hundratals buddha-statyer vi såg i Bangkok. Hon älskade dem och ville gärna hålla dem i handen.
Veckans skiss - vecka 11


Den här veckan har sötaste
Kate ritat veckans skiss!

Jag har tolkat den så här:
Veckans Skiss - vecka 10


Så var det tisdag igen och ny skiss på
Veckans Skiss! Den här veckan scrappar vi efter Tessalonikas fina skiss.

Min tolkning blev så här:Det man ser på fotona är en man i Bangkok som säljer isglass. Det är som en tunna med is under och så tunna metallrör som är nedstuckna i den och i dem hällde han läsk och satte i pinnar. Enkel men smart iglass.


Tävling i Magdas forum


Hittade en rolig tävling i Magdas forum för ett tag sen. Man skulle inspireras av den här bilden:Och sen bli inspirerad och skapa utifrån den. Så här blev min layout:Jag skvätte färg och stämplade med glasburkar och hade jättekul. Det är roligt när man verkligen känner sig inspirerad!


Veckans Skiss - vecka 9


Den här veckan är det
Maria som ritat skissen på Veckans Skiss. Så här har jag tolkat den.Fotot är från vår strand på Koh Tao där jag ligger i skuggan av palmerna. Man längtar ju inte alls tillbaka eller så...