Fucking jävla skitsnö!

Jag har just kommit hem efter att ha kört hemifrån klockan åtta i morse! Jag lämnade av barnen på dagis och körde sen till Vellinge. Andy ringde mig och sa att jag skulle köra väg 100 för att den var hyfsat ok. Så det gjorde jag. Det gick bra men det tog låååång tid för där var kö och trafiken stod nästan still. Vägen från Vellinge och ut till jobbet var inte så kul att köra och när jag väl kom fram till jobbet så var där höga vallar av snö, och jag vågade inte köra igenom dem för jag visste inte om jag skulle komma ut igen. Så jag kör förbi och vänder bilen lite längre fram och kör tillbaka till en gård där de säljer grönsaker och frågar en gubbe om jag kunde ställa bilen där istället. Det fick jag. Sen går jag tillbaka till jobbet (ca 500 meter) och tar mig igenom 1 meter höga snödrivor och får snö överallt och när jag kommer fram till dörren så upptäcker jag att jag nycklarna hemma!! Det är ju bara inte sant!

 

Så jag får pulsa ut genom snön igen och upp till bilen. När jag kommer fram till den så tänker jag att jag ska köra gamla vägen istället eftersom det var sån kö på väg 100. Det skulle jag inte ha gjort. Den vägen är nästan helt igensnöad och jag höll knappt på att komma igenom. På ett ställe var det helt stopp och jag fick vänta till det kom en traktor som kunde öppna upp så att jag kunde komma igenom.

 

Nu är jag äntligen hemma, två timmar senare, blöt och frusen. Nu ska jag göra mig en cappuccino och värma mig.

 

Fyyyy för den skånska vintern. Jag vill ha vår nuuuuu!!


Idag har jag fixat en ny scraphörna

För ett tag sen kajkade min dator ihop. Då fixade vi till Andys gamla laptop till mig så att den funkade. Sen dess så satt jag nästan alltid ute i köket med den och min gamla datorplats stod oanvänd. Och sen jag började scrappa för ett år sen så har det tagit mer och mer tid och jag växte snabbt ur min lilla scraphörna som jag hade fixat. Så det var dags för en förändring. Men jag hade ju inte nån lust att lägga en massa pengar på det eftersom vi kommer att byta arbetsrum sen när vi byggt ut och då kanske jag inte alls vill ha det så här. Men jag hittade ett bra bord på Harald Nyborg för ynkliga 288 spänn. Det var olackat så jag drog över det ett par gånger med parkettlack.

Så idag när jag varit heeeelt insnöad och inte kunde köra till jobbet, så har jag och barnen (som också varit hemma) fixat och donat och sorterat och städat och möblerat om. Tyvärr har jag inga "förebilder" eller "undertidenbilder" för Andy hade kameran med sig idag. Men jag har "nuärdetklartbilder" :)

Scraprum1

Scraprum 2

Scraprum3

Jippie!!

Förra veckan bestämde jag mig för att jag skulle scrappa Swescrapbookbloggens skiss varje vecka. Och det gjorde jag igår och skickade in. Och tro det eller ej, men denna veckan valde de min tolkning! Så idag är jag riktigt glad!

Min tolkning av skissen:
Bada


Skissen:
Skissvecka7

Scrappat en minitavla!

Idag ska vi hälsa på Leffe och Sunnas lilla bebisflicka Uma för första gången. Hon är två och en halv vecka och det ska bli såå mysigt att snusa bebis.

När hon var född fick Andy en bild på henne i mobilen. Den printade vi igår och så scrappade jag en liten tavla som de ska få idag. Den är 10 x 10 cm.

uma

uma fr sidan

Alla Hjärtans Dag!

Det här kortet gjorde jag till Andréas på alla hjärtans dag. Eller jag gjorde det ju innan, men han fick det på alla hjärtans dag.

andys kort

På kvällen kom han hem och överraskade mig med middag och tre stycken härliga scraptidningar! Jag blev såå glad.
tidningar

När vi hade lagt barnen dukade vi bordet för två.
middag

Han hade hämtat mat på Bruschetta som man kunde värma själv. Helt perfekt, restaurangmat hemma i det egna köket. Det är ju super när man har småknattar och inte vill skaffa barnvakt.
Menyn

Maten vad jättegod. Titt förrätt var det parmesangratinerad grön sparris. Mmmmm, såå gott!
Förrätt

Till varmrätt var det tournedos med ugnsbakad potatis, vitlökssmör och en sky gjord på soltorkade tomater. Köttet var helt fantastiskt.
Varmrätt
Efterrätten var nån chokladefterrätt med liksom pannacotta inuti. Helt galet lyxig. Efter det var vi sååå mätta och belåtna.
Efterrät

Scrappat efter skiss!

Förra veckan scrappade jag efter Swescrapbook-bloggens skiss och skickade in. Tyvärr blev inte min tolkning vald, men jag kan ju visa den här ändå.

Min tolkning:
Akta dig mamma


Skissen:
Skiss

Massor av nya layouter!

Oj vad det var länge sedan jag postade nya bilder här på bloggen... Men jag skyller på att jag har haft fullt upp med att scrappa. Det har hänt en hel massa sen jag visade bilder sist. Förra lördagen vad jag på pysselträff hos Millan på Stämpelgården. Det var supermysigt och jag hann med tre layouter.

Först en från Navagio med vraket på
Vraket

Och sen en med mina favoritkillar; min som Vincent och min systerson Max.
Vi delar lika

Tro det eller ej, men det blev faktiskt en med mig på också. Det är inte vanligt att jag har fastnat på bild, eftersom jag oftast står bakom kameran.  Men de få bilder jag har på mig ska jag scrappa. Ungarna kommer ju undra hur deras mamma såg ut annars. :)
Semester

Efter pysselträffen stack jag och Linda hem till henne och såg schlagerfestivalen (vilket skräp!) och sen scrappade vi lite till. Jag lyckades pilla ihop två layouter till.

En från Tsilivi
Tsilivi

Och sen en på ungarna i poolen. Där spenderade de mestadelen av tiden i Grekland.
Lata dagar i poolen

I onsdags åkte jag hem till Karin i Lund och pysslade lite. Vi hade supermysigt och Karin gjorde jättegod pizza. Mmm jag kommer definitivt tillbaka! Jag hann med två layouter och två kort. Men korten kan jag inte visa ännu... Mottagarna kan ju kika här och det hade ju varit synd.

Första layouten jag gjorde är på mina syrror. Jag blev riktigt nöjd med den här, det blev såå härliga färger.
Systrar

Och sen blev det en på ungarna med sina dagliga glassar i grekland.
Minst en glass om dagen

I torsdags var det dags för pyssel igen! Den här gången kom Karin och Linda till mig och scrappade. Vi hade supermysigt! Här är mina alster:

En från flygplatsen när vi skulle åka
på väg

Och så en med en av mina favoritbilder från resan. Ungarna hand i hand på stranden i bara blöjan.
Älskade ungar

Sen har jag gjort lite mer som jag inte visat.

Ett försättsblad till Greklandsalbumet, det saknar datum och lite sånt.
Framsida

Och så en på mannen
Andreas

Och en till på vraket i Navagio
Navagio

Puuuh, hoppas att ni orkade titta på alla. :)