Läckert foto


Det här fotot tog jag i påskhelgen. Jag tycker att det blev så läckert.



Det är min lillasyrra och hennes kille. Jag gillar kontrasterna mellan det svarta lädret, det ljusrosa och volangerna i Paulas klänning.

Vad tycker du?


Veckans Skiss - vecka 17


Den här veckan är det en av mina favoritscrappare som har ritat skissen på
veckans skiss, nämligen AnnaB!



Så här har jag tolkat den:












Hur tolkar du skissen? Maila ditt bidrag till [email protected] senast måndag! Glöm inte att förminska din bild till max 500x500 pixlar.


Söta kort med Sassafrass för Designat


När jag var på Linköpingsträffen passade jag på att köpa ett 6x6block med Sassafras Lass papper, på
Designat, som jag tyckte var så glada och fina. Blocket heter Wee Bundle - Sunshine Lollipops och passar perfekt till alla slags kort, och till det priset kan man bara inte låta bli att köpa det!

Nu när jag varit inne på sjukhuset med Vincent har det varit helt perfekt att ha med det blocket och ett par dekos bara och så har jag gjort kort.



Jag har använt en massa olika bokstavsstickers Mini Alphabet Stickers - Celery, Whimsies Alpha - Bubble Gum och Whimsies Alpha - Pumpkin. Det är perfekt med lite mindre alfabetsstickers när man håller på med kort, det blir fint och så går det fort också.



På korten har jag också använt Journaling Cuts - Sweet, blommor och bling.





Vår!!


Det är vår i Skåne!!



Soliga maskrosor tittar upp överallt!


Vincent update


Idag är Vincent lite gladare och har inte särskilt ont. Andréas har varit hos honom hela dagen och de har haft det riktigt mysigt. Mormor och morfar var på besök och då kunde Andy smita iväg och få i sig lite lunch.

Den här bilden fick jag via mail innan idag:



De har haft jätteskoj med ritplattan mormor och morfar hade med sig.

Imorgon efter jobbet åker jag in och byter av och stannar till lördag.


Ur barnamun


Imorse innan vi skulle åka in till sjukhuset med Vincent så låg Vincent i Ellas säng och kelade med vår katt Sigge. De är bästa vänner i världen och Vincent sa att han skulle sakna Sigge så när han skulle vara borta en hel vecka. Ella tyckte synd om honom för han kunde ju inte ta med sig Sigge på sjukhuset, men då kom hon på den smarta idén att ju Vincent kunde få låna med sig hennes gosekatt, Kelly, som är väldigt lik Sigge. Så skulle han ha någon att gosa med när han saknade Sigge.

Men när vi kom hem idag så upptäckte Ella att vi glömt att ta med Kelly, hon låg kvar på Ellas säng. Så när hon lite senare pratade med sin pappa i telefon bad hon att få prata med Vincent. Då sa hon till honom att hon skulle ta med Kelly när hon kom för att hälsa på på torsdag. Det tyckte han var jättebra. Och sen säger hon:

-Och du Vincent, mitt hjärta är lite tomt när du inte är här. Puss och kram och sov så gott.

Då dog jag lite grann. Det var så himla fint och ärligt. Det är underbart att se när ens barn älskar varandra.

Och så kom jag att tänka på hur konstigt detta måste vara för dem. De är ju alltid tillsammans. De går i samma klass, de är tillsammans hela dagarna och kvällarna och gör allting tillsammans. Det enda de gör var och en för sig är att sova i varsitt rum. Så den här veckan måste kännas så lång och konstig för dem. Men Ella får följa med till sjukhuset och hälsa på när Andréas och jag byter av varann.


Veckans Skiss - vecka 16


Idag är det min söta vän
Lotta som har ritat skissen på Veckans skiss:



Så här tolkade jag den:










Mer fint med Kaisercraft Devonshire


Mina senaste alster för
Designat:













Operationsdagen avklarad!


Nu har Vincent opererats och allt har gått bra. Nu återstår "bara" en hel vecka i sjukhussängen då han måste vara i princip helt stilla hela veckan. Hur tusan ska man kunna underhålla honom hela den tiden???

Nån som har bra tips?


Besviken, men glad ändå


Idag skulle egentligen Vincent ha opererats i Lund. Trodde vi. Men när jag och Vincent kom dit idag klockan åtta på morgonen så fanns det inte någon tid där till oss alls. Senare uppdagades det att Vincent skulle opereras imorgon i Malmö istället och att vi så fort som möjligt var tvungna att ta oss dit för inskrivning. Problemet var ju bara att vi fått skjuts till Lund och att jag inte hade någon bil utan var strandad där.

Så min snälla pappa fick rycka in och komma och hämta oss. Medan vi väntade på honom gick Vincent och jag och käkade frukost. För till saken hör ju att Vincent var fastande, hade fått lavemang igår och dessutom duschats två ggr med antibakteriella tvättsvampar. Till ingen nytta!!

Så pappa kom och körde oss till Malmö, där ingen kunde förklara varför det blivit fel. Så vi fick ju bara finna oss i det och fick träffa en massa läkare och sköterskor. När klockan var halv tolv hade vi träffat alla utom narkosläkaren, och henne skulle vi inte träffa förrän tjugo över två så jag och Vincent begav oss ut på stan och åt lunch.

Omständigheterna till trots så hade jag och Vincent en jättemysig lunch. Vi satte oss i solen och åt en hel massa smaskig sushi. Vincent är tokig i sushi och för ett tag sen hade jag lovat honom att vi skulle äta sushi nån dag bara han och jag, så det passade ju perfekt idag.



Sen gick vi en liten sväng på stan, köpte lite kulor och tittade i affärer. På vägen tillbaka till sjukhuset köpte jag en latte och Vincent fick en glass. Så promenerade vi tillbaka i solskenet. Det är inte ofta man har tillfälle att spendera en hel dag tillsammans med ett av sina barn, så jag njöt, och Vincent med.

Väl tillbaka på sjukhuset fick vi reda på att de såklart var försenade på narkos, så vi kom inte dit förrän strax innan fyra. Men det passade bra, då Andréas var på kurs till klockan fyra och då passade det perfekt att han hämtade upp oss på sjukhuset efter det.

Så Vincent och jag roade oss genom att sitta på balkongen i solen, spela fia med knuff och äta lakritsdäck. Sämre kan man ju ha det.

Efter en stor besvikelse visade det sig bli en riktigt bra dag ändå. Och jag får sova i min egen säng i natt. Något jag kommer att sakna i veckan eftersom Vincent kommer att ligga inne ända till på måndag och jag och Andréas kommer att turas om inne på sjukhuset. Nåja, en dag i taget.


Studsmatta


Jag har länge varit en motståndare till studsmattor då jag bröt två revben och två ryggkotor på en sån när jag var 16 år. Så jag vet vilken skada de kan göra. Men jag vet också hur otroligt kul man kan ha på en studsmatta. Och nu fick vi en av en granne, så då kunde vi inte tacka nej.

Vi ska skaffa ett skyddsnät till den, men det har inte hunnits med ännu. Och eftersom Vincent ska opereras imorgon och sen inte kommer att kunna hoppa på flera veckor så testhoppade vi lite idag allihop.

Ella:


Vincent:


Andy:


Och jag:


Shit vad kul det var, och jobbigt. Nu får vi snabba oss att köpa ett nät så vi kan hoppa. Det är ju superbra motion om inte annat. :)


Photoshoot


När min söta lillasyster och hennes sambo var nere hos oss över påsk tog jag ett helt gäng bilder på dem. De vill ha en tavla på sig själva nånstans i lägenheten. Kruxet är att de inte vill att man egentligen ska se att det är dem.

Här kommer en av bilderna jag tog.



Visst skulle den bli fin som en canvas?


iPad vs katt


Kolla in den här katten. Sååå cool.



Nu bara måste vi ju ha en iPad!


Veckans Skiss - vecka 15


Den här
Veckans skiss har söta Marie/Sockergrynet ritat.







Devonshire för Designat


I mitt senaste DTpaket från
Designat fick jag underbara Devonshire från Kaisercraft. Varma och fina färger som passade perfekt till sötaste systerdottern. Jag kan scrappa de här bilderna på henne hur många gånger som helst!



Fjärilar is da shit!



Gärna tillsammans med fina hydrangeas.



Här har jag använt en bit av en primaförpackning som jag stämplat noter på. Blev himla fint.



Och av spillet blev det ett kort till systerdotterns myndighetsdag! Såklart en massa fjärilar på det med.




Påsk-kort


Det här kortet fick min mamma och pappa när vi var där på påskafton. Gult är fint! (trodde aldrig jag skulle säga det)




Veckans Skiss - vecka 14


Den här veckan scrappade vi efter ag hoppas
Marie/Misons skiss på Veckans Skiss:



Jag tolkade den så här:









Hur tolkar du den? Maila ditt bidrag till [email protected] senast nästa måndag. Glöm inte att förminska din bild till max 500x500 pixlar.




Hålkamera!


Idag har jag och min sötaste systerson Max byggt en hålkamera som han ska redovisa i skolan. Vi hade jättekul under tiden, men det var mycket svårare än vi trodde.

Vi belamrade hela mitt scraprum:



En del av materialet:



Vi testade olika exponeringstider och motiv:



Ser ni hur grodan posar?



Här hänger foton på tork:



Jag ska be Max att scanna bilderna så ska ni få se.

En hålkamera är alltså en låda med ett pyttelitet hål som man släpper in ljus igenom och så sätter man fotografiskt papper i kameran som man sen framkallar. Det är väldigt krångligt eftersom det fotografiska pappret inte får komma ut i ljuset så man måste "ladda kameran" i totalt mörker. Det blev mycket fniss, och ni kan gissa om det är svårt att klippa till ett papper så att det passar i kameran när man inte ser ett dugg!




Tack för påsklunchen!


Idag var vi som vanligt hemma hos mamma och pappa på en härlig påsklunch!



Tack så mycket! :)


Lillsyrran


Den här sötnosen bor hemma hos mig just nu.



Puss på dig lilla P! ♥


Skapat för Pion Design


Jag fick ett otroligt vackert, fullmatat paket från Jenny på
Pion Design. Det var mustiga och varma papper från Kaisercrafts serie Empire. Papperna är dubbelsidiga och går i creme, ljusblå och orangeröda toner.

Jag fick också vackra blommor från Prima, bling, små textstickers och rubons från Kaisercraft, thickers från American Crafts och otroligt vackra metallblommor.

Eftersom papperna var så varma och mustiga passade de utmärkt att använda tillsammans med mina kärleksfoton från alla hjärtans dag.

Jag fortsatte med kärlekstemat och scrappade ett par foton från i julas på mig och min man. De här fotona var tyvärr lite suddiga men eftersom jag ändå ville scrappa dem, så gjorde jag om dem till svartvitt vilket brukar vara mer förlåtande och så passade det så bra till de vackra papperna. Jag använde en av de fina rubonsen från Kaisercraft med ett ordspråk som jag tyckte passade.

Sen tog jag ett av de ljusblåmönstrade papperna och klippte ut en fin form som jag tyckte passade. Det blå pappret kändes precis så isigt som det var på stranden den dagen då de här fotona togs. Men för att ge layouten lite mer värme så använde jag även en bit av ett av de orange papperna. Jag använde också ett helt gäng av de vackra pappersblommorna tillsammans med några av de fina metallblommorna. Tillsammans med bling blev det perfekta dekorationer för den här layouten.

Här ser man detaljbilder av de vackra blommorna.


Till sist gjorde jag en layout av spillet som blev när jag klippte ut formen till layouten ovan. Den här layouten blev till nästan av sig själv. Ibland är det kul att gå utanför sina egna ramar och testa något nytt. Jag blev jättenöjd med resultatet.

Stort tack till Jenny på Pion Design som lät mig skapa med ett så fantastiskt paket!

 


Glad påsk!!