Middag hos Fredrik och Natasha


För ett par dagar sen var vi hemma hos våra goda vänner Fredrik och Natasha och åt en härlig middag.

Natasha med yngsta sonen Koda:


Finingar.


Äldsta sonen Phoenix:

Söööööt!


Barnen lekte med en såpbubbelmaskin:

Hunden också:


Det är vackert med bubblor.


Mumsiga ribs!


Grekisk sallad.


Fredrik och Koda:


Vacker kvällssol.


Tack Fredrik och Natasha för en underbar kväll. Kom snart till oss!!Eight is Enough - Rond 3


Nu har jag precis avslutat min tredje omgång av Eight is Enough. Den här gången valde jag lite äldre papper och från olika tillverkare.De tre mönstrade papperna kommer från Dream Street Papers, Little Yellow Bicycle och Sassafras Lass. Sen valde jag till lite bling, blommor, journalingetiketter från Basic Grey, en tejp från Pink Paislee och ett fint band som
Linda köpt till mig en gång. Jag bestämde mig dessutom för att låta alla mina verktyg ingå som freebies. Utmaningen går ju ut på att man ska använda sina saker.

Så här blev mina fyra layouter:

Nu vet jag inte om det kommer att bli fler Eight is Enough-kit här hemma. Men jag kommer definitivt att ta med mig tänket när jag ska packa för träff nästa gång.


Älska sommarkvällar


Förra veckan hade vi tacokväll med Niklas och Kate. Myyyyys.
Marcus


Idag är Andys bästa barndomsvän Marcus här och hälsar på.

Nästkusiner


Igår hade vi fikabesök av barnens söta nästkusiner (med föräldrar, men de fastnade inte på bild).

Minette:Anna:
Sommarfika


För ett tag sen gick vi hem till mamma och pappa för att fika. Mamma hade gjort en sockerkaka, men den hade blivit lite misslyckad och bränd. Men den var gooood, så vi skar bort det brända och sen gjorde jag bakelser med hjälp av grädde och jordgubbar, och vi kom överens om att detta skulle bli en ny sommartradition. :)

Kaffe, saft och bakelser!Såå somrigt!Ella mumsar!Sen löste mormor och ungarna korsord tillsammans.Klurigt värre!Söta fötter under bordet.Sötaste Vincent!Tack för god fika mamma och pappa!


Eight is Enough - Rond 2


Eftersom jag tyckte att det var sååå kul första gången jag provade Eight is Enough så bestämde jag mig för att plocka ihop ett nytt kit.Jag valde att använda min Cuttlebug som ett val istället för ett specifikt Quickutzalfa som jag gjorde förra gången och 4 mönstrade papper från Basic Greys nya serie Olivia och ett stickersark och brads från samma serie. Dessutom la jag till små bokstavsstickers som jag saknade i mitt första kit.

Men det här kitet inspirerade mig inte lika mycket som det första. Jag tror att det var för homogent och lite tråkigt och jag var inte tvungen att tänka själv. Men det blev fyra snabba layouter, och nu är jag redo att plocka ihop ett nytt kit.
Den här gången ska jag gå igenom mina gamla papper och plocka ihop lite omaka papper som ändå kan funka ihop. Så nu vet jag vad jag ska göra ikväll. :)


Eight is enough - Det blev ett kort också!


När jag satt och hade gjort min sjunde layout så tittade jag på de extremt små spillbitarna som var kvaroch så tänkte jag att det var väl attan om jag inte kunde klämma fram ett kort med det. Så det blev det.Men nu finns det faktiskt inte en enda smula kvar av de mönstrade papperna. :)


Eight is enough - Layout 7!!!


Marie utmanade mig att göra en sista layout med de små scrapsen som var kvar och jag kände mig riktigt sugen. Och när jag sen städade undan lite på scrapbordet och lyfte min pappersskärare och hittade en bit papper som säkert var 5x6 cm därunder plus en rolig smal bit som blivit över när jag klippte en scallopkant så kändes det som om jag hittat guld och jag satte mig ner och scrappade en snabb layout till.Det här är faktiskt det roligaste (scraprelaterade) som jag gjort på länge. Jag måste plocka ihop ett kit till. :) Har du inte hängt på ännu? Gör det! Du kommer inte ångra dig!


Eight is enough - Spillbitar!


Nu går det inte att göra fler layouter med de här sakerna, för kolla så liiiiite papper där är kvar!Vincent tyckte att jag skulle göra ett kort med dem, så vi får se, kanske blir det det. :)


Eight is enough - Layout 6


Här kommer den sista layouten med mina åtta material.Här fick jag skarva och greja för att få det att gå ihop. Men jag har haft jättekul och måste nog sätta mig ikväll och plocka fram åtta nya material!Eight is enough - Layout 5


Nu är det lite svalare, så här kommer layout nummer 5. :)Helt galet att man kan få ihop sex layouter med bara tre mönstrade papper. :)


Eight is enough - Layout 4


Det är vaaarmt nu och man orkar inte sitta vid datorn. Men här kommer layout nummer 4!Ska se om jag orkar blogga imorgon igen, i så fall ska ni få se femman och kanske sexan. :) 


Eight is enough - Layout 3


Här kommer äntligen layout nummer 3. Det är inte lätt att hitta datortid i den här hettan. :)Men det blev inte fem layouter... Det blev sex! Men nu är aaaaaallt material slut. Jag ska fota de små pappersbitar jag har kvar så ska ni få se. Sen ska jag plocka fram åtta nya saker och köra igång igen. Det här var väldigt inspirerande och kul!

Älska sommar


Älska semester!
Eight is enough - Layout 2


Här kommer den andra layouten med kitet:Nu ska jag sätta mig och göra färdigt den sista. Men jag tror faktiskt att jag har grejer kvar att göra en till om jag skulle vilja. :) 


Eight is enough - Layout 1


Här kommer min första layout med kitet:Det var superinspirerande att begränsa sitt scrapmaterial. Tre layouter bara blev till och jag har faktiskt en hel del material kvar till layout nummer fyra!


Eight is enough


För nån dag sen läste jag i
Sockergrynets blogg om en E-bok från Ella Publishing som hette 8 is Enough och handlar om att begränsa sina scrapmaterial, använda upp det man har och bli mer kreativ. Jag har köpt en annan bok därifrån som heter Design Workshop som jag gillade jättemycket så jag köpte 8 is Enough också och jag blev väldigt sugen på att haka på Sockergrynets utmaning att plocka fram 8 material ur min scraphörna och göra minst 4 layouter med bara dem. Cardstock, penna och maskinsöm är sk freebies och de får man lägga till så mycket man vill.

Igår städade jag rent mitt scrapbord och plockade fram dessa 8 saker:Tre dubbelsidiga mönstrade papper ur MMEs serie So Sophie, ett paket Maya Road kuvert, Quickutzalfabetet Paperdoll, en Martha Stewart fjärilspunch, några av Primas E-serie blommor och ett par halvanvända blingpaket.

Enligt den här utmaningen får man inte köpa något nytt, utan det gäller att ta av sådant man redan har och använda upp sina förråd. Därför jag har tagit den ziplockpåsen med några blandade Primablommor som en sak och några använda blingförpackningar som en sak. Jag vet att jag kommer att sakna alla mina bokstavsstickers, men det ska bli kul att testa utan. Jag återkommer med 4 layouter!

Blev du sugen? Haka på du också!


Mumsig efterrätt
Den här
superenkla efterrätten bjöd jag Kate, Niklas och Linda på när de var här i torsdags. Superenkel att göra och väldigt god. Jag la iofs till hemmagjorda maränger, men det var bara för att jag hade använt äggulor till att göra Caesar-dressing. :)


Grattis svärmor!


Idag säger vi grattis till min söta svärmor som fyller år!