Scraprummet är klart!

Äntligen! Efter mycket sorterande, funderande, upp-packande och uppsättande av hylla och skåp så är det äntligen klart. Med fyra platser, så nu kan jag ha miniträffar här hemma. Det ser jag verkligen fram emot. Mina veckoträffar med Linda kommer också att bli mycket enklare. Jag kommer ju kunna sitta och scrappa mitt bland alla mina grejer. Innan har jag sprungit mellan arbetsrummet och köket då. Tjohoooo, när kommer ni och scrappar?

image432

Nu är det bara resten av huset kvar! ;)

Vår julgran!

I år kan vi ha en riktigt stor gran. Vi har ju drygt 3½ meter i tak på det högsta nu och det ska utnyttjas!

image429

Här kan man se lite hur det ser ut upp i det gamla. Där håller vi på att bygga en bardisk. Eller bardisken är faktiskt klar, men stenskivan som ska ligga på har inte kommit ännu. Fotar och visar det en annan dag.

Det är min söta mamma på bilden som hjälper mig att klä granen.
image430

Vincent njuter under granen:
image431

Vi jobbar på i utbyggnaden!

Här händer det grejer! Vi jobbar på som tusan för att få någorlunda färdigt till nyårsafton. Vi ska ha två härliga familjer här på middag då och vi vill ju såklart att huset ska vara så fint som det bara går. Men tiden bara rusar förbi. Men lite hinner vi i alla fall.

Våra soffor kom idag! Vi ska skaffa oss ett nytt snyggt soffbord så bry er inte om det fula gamla som står där nu.

image421

Det är väldigt kalt än så länge, men vi ska skaffa lite tavlor och hyllor och annat lull-lull.
Men lägg märke till min underbara guldtomte i det högra fönstret!
image422

Badrummet gjorde vi klart idag. Alla hyllor, handdukshängare, sminkspegel och toapappershållare skruvades upp. Jag satte upp luckor och lådor på högskåpen och skruvade ditt alla handtag.

Badrummet sett från dörren:
image423

Vi har satt in varsin 80-vask och vars två spegelskåp. Allt för att vi inte ska krocka där på morgonen som vi gjorde i det gamla badrummet.
image424

På motsatt sida har vi satt två högskåp som ska rymma alla handdukar och sånt.
På den lilla hyllan ska jag sätta några succulenter i krukor och några ljus och lite mys.
image425

Den underbara duschen! Vi har glasmosaik på två av väggarna.
image426

Badrummet sett från andra hörnet. Här ser man också vårt sovrum lite.
image427

Jag har börjat flytta in i mitt badrumsskåp.
image428

God Jul!

image420

Hyllning till Helene!

För ett tag sen frågade Silwerstar mig om jag ville vara med och göra en julklappsblogg till WebmosterHelene. Självklart ville jag det. Ända sen jag började scrappa har Helene varit min absoluta favorit och hennes layouter och skisser inspirerar mig alltid. Dessutom verkar hon vara en toppentjej!

Så vi skulle antingen scrappa efter en av hennes många härliga skisser från hennes skissblogg eller lifta nån av hennes snygga layouter. Jag valde att lifta en av hennes layouter.

Jag valde att lifta den här layouten:
image418

Och så här ser min lift ut:
image419

Om ni vill se alla layouter som de andra tjejerna gjort till Helene så kan ni titta i Hyllningsbloggen!


Jippi!

Gissa vem som är ny inspiratör på Veckans Skiss!!

Fler layouter för Stämpelgården

Här är ett par layouter till som jag gjort för Stämpelgården med Cloud 9 Design papper.

image415

image416

image417

Pepparkakshus

Ella och jag har gjort ett pepparkakshus! Eller vi har satt ihop ett rättare sagt. Och så har vi dekorerat det. Ella har satt dit nästan varenda liten godis. Vincent kunde inte vara med, för han är sjuk stackarn.

image414

Cloud 9

För ett tag sen fick jag nya härliga papper från Millan på Stämpelgården från Cloud 9 Design. De var jättehärliga och lättscrappade.

image409

image410

image411

Jag lyckades till och med göra ett par julkort med de här papperna, fast de inte alls är juliga. Men jag tycker att resultatet blev jättebra. Stämplarna är från Inkido och finns också på Stämpelgården.

image412

image413

Nu är jag TV-kändis!!

Idag har jag varit med på TV! TV4 Öresund skulle ha ett inslag om scrapbooking idag och Linda hade en kompis som jobbar där som frågade om Linda och nån bra scrapkompis ville vara med. Hon frågade mig och självklart ville jag det. Jane som har Scrapaddicted var också inbjuden och det var ju jätteskoj!!  

Vi kom till TVstudion vid kvart över åtta och blev sminkade och fixade. Det kändes superlyxigt. Sen fick vi träffa Lars som skulle vara programledare och han gick igenom lite hur det skulle vara upplagt. Alltihop var jättekul och jag är jätteglad att jag gjorde det!

Klicka på länkarna nedan för att se oss, länkarna fungerar bara i cirka en vecka, så passa på att titta.

Del 1 - http://tv4.se/klipp/196319.html. Vi introduceras snabbt i början (minut 00:00-01:40), sedan är det två andra inslag och så kommer vi tillbaka mot slutet igen (minut 09:30-14:33). Det går att "spola fram" om man drar reglaget framåt, det kan hända att den måste buffra emellanåt när man gör så.

Del 2 - http://tv4.se/klipp/196373.html. Vi är med direkt från början och drygt 3 minuter framåt.

Klippen öppnas upp med pop-ups, så stäng av popup-blockerare om ni har den på i er browser.


Här blir jag sminkad av en supergullig tjej som heter Lisa.
image406

Jag, Linda och Jane i TV studion
image407

image408

Skiss

Idag har vi skissdag på Scraputmaningen och den här veckan är det jag som har ritat skissen.

Så här ser skissen ut:
image404

Och så här ser min tolkning ut:

image405

Om du vill scrappa efter min skiss, skicka in din tolkning till [email protected]

Glasdörren är på plats!!!

Idag kom dörren, en dag senare än sagt. Vi har dock väntat läääänge på den här dörren känns det som och det är så härligt att ha fått den på plats. Det var ett lite större projekt att få den på plats än vi trott och det höll på att gå riktigt illa ett tag men nu sitter den där. Jag har fotat massa så ni ska få se!

Dörren kom lastad på en stor lastbil och vi hade en kranbil på plats som skulle lyfta ut dörrpartiet ur bilen och upp över vårt hus och ner på andra sidan. Dörrpartiet är 4 meter långt och 2,3 meter högt och väger 450 kilo, så det är ett rejält skjutdörrsparti och inte så lätt att lyfta på plats. Detta skulle vi bli väldigt medvetna om.

Lastbilen och kranbilen:
image389


Här har de fäst lyftlinorna om dörren och ska försöka få ut en ur bilen. Det hade varit lättare om de hade haft en lastbil med öppningsbart tak.
image390


Det var krångligt men de fick ut den.
image391


Lite oroliga åskådare. Fr v: Andréas, Olle, min pappa och så han som körde kranbilen.
image392


Här är dörren på väg över vårt tak. Henrik ska leda den rätt.
image393


Här är den på väg över kanten och här höll det på att gå riktigt illa. Först bonkar dörren i taket så vi alla fick hjärtat i halsgropen och sen när de fått över den över kanten så ser vi hur den sjunker ganska snabbt mot marken, det var kranbilen på andra sidan huset som hade lyft i bakändan och höll på att välta. Så de fick snabbt hala upp hela dörren igen och sätta tillbaka den på marken på framsidan igen. Puuuuh!
image395Här står dörren på marken igen. Olle och Henrik pustar ut.
image396


Vid det här laget började det kännas att det var en ganska kall och ruggig dag. Vincent (som var hemma och var lite krasslig idag) och mormor gick in och satte sig framför fönstret i hallen. Snacka om att sitta på första parkett.
image397


Krankillen fick sticka iväg och hämta sitt släp som väger 2,5 ton för att använda det som tyngd så att inte bilen skulle välta. Han hade parkerat det en bit bort så det tog inte lång stund. Vi bara undrar varför han inte använde det från början. Men jaja, så är det. Det blev ju bra till sist.

Nytt försök:
image398


image399


Här är dörren över taket. Den här gången gick det bättre.
image400


Dörren är över och de börjar styra den rätt.
image401


Här sätts dörren i hålet:
image402


Här sätter Henrik och Olle dörren på plats. Den blå presenningen ska såklart ner sen och ersättas av svart liggande träpanel. Visst blev det gryyymt snyggt!! Vi är så nöjda!
image403

LO utan mönstrat

Den här månaden är min kära vän Linda/Gulligullan gästutmanare på Scraputmaningen och idag var det dags för hennes första utmaning. Så här skriver Linda i sin utmaningsbeskrivning: "Vi använder för det mesta mönstrat papper på våra layouter, därför vill jag utmana er i att inte använda mönstrat papper. Spinn istället loss med akrylfärg/dabbers, band, doodling, pennor etc."

Så här ser min tolkning ut:

image388

Min LO på Scrapinspiration

Förra veckan scrappade jag efter en skiss på Scrapinspiration, och idag visar de den på sin sida. Kul!

image387

Det blev ännu en LO till mitt Londonalbum. Det är såå kul att scrappa nåt annat än barnbilder för en gångs skull. :)

Nya layouter för Stämpelgården

För ett tag sen fick jag nya papper av Millan på Stämpelgården. Det var underbara American Crafts papper, jag älskar deras grejer.

Här är två layouter jag gjort med dem:

image385

image386