Veckans skiss - vecka 35


Så här ser Veckans Skiss ut på bloggen med samma namn:Det är min kära vän
Lotta som ritat den.

Så här ser min tolkning av den ut:
DT-layouter för Magdas


Här kommer två layouter jag gjort för Magdas i augusti.

En med min nya favoritfärg på cardstock - grå!Den andra layouten gjorde jag på en gammal klassiker; kraft. Den är alltid fin. Har ni sett den fina viewmastersnurran som jag fyllt med minibilder från vår Gotlandsresa?
Annonsinspiration


I måndags inspirerades vi av en annons på Magdas. Här är min layout:Här är annonsen vi inspirerades av:
Scrapliftat Marcy Penner


En av mina absoluta favoriter just nu inom scrapvärlden är
Marcy Penner! Jag mailade henne och frågade om vi inte kunde få scraplifta hennes fantastiska layout ”In the Middle” och hon svarade att det fick vi gärna. Så idag har vi scrapliftat henne inne hos Magdas.

Så här har jag liftat hennes layout:Jag tog fasta på många av sakerna i hennes layout och har faktiskt näst intill gjort en case. Marcy använder oftast vit eller cremefärgad cardstock och ljusa färger på sina mönstrade papper. Hon är ganska sparsmakad i sin stil, men lyckas ändå få in många lager. Hon klipper för hand, skvätter med färg och syr med maskin på sina layouter.

Jag spegelvände Marcys layout, annars liknar den originalet väldigt mycket. Istället för bokstäver längst ner så har jag stansat ut hjärtan ur de olika papperna och sen sytt rakt igenom.

Här har jag skvätt med färg, svårt att få det som jag vill.Jag har också sytt genom titlarna och en del av dekorationerna.En fin tag med ett randigt snöre i.Här har jag sytt genom hjärtanen.
Veckans skiss - vecka 34


Så var det ny skiss igår på Veckans Skiss. Så här ser min tolkning ut:
Hejdå Sigge


För tre och en halv vecka sedan blev vår katt Sigge aktu sjuk, och vi blev tvunga att avliva honom. Det var en mycket sorglig dag. Jag har haft Sigge i över 14 år. När han flyttade hem till mig var han en ca 5-6 veckor gammal hittekattbebis. Han har tagit stor plats i vår familj och var mycket älskad. Inte konstigt att han lämnar ett så stort hål efter sig.Idag begravde vi Sigges aska i trädgården. Vincent ville att vi skulle begrava honom på ett visst ställe i trädgården och plantera en buske på och Ella ville måla en sten att ha där, och självklart fick barnen bestämma. Vi köpte en fin schersmin, som jag så länge velat ha, och grävde ner Sigge i trädgården.Ella var mycket noga med att skriva Sigges namn med små bokstäver så att hon skulle kunna göra ett hjärta över i:et.Vila i frid, Sigge! Vi saknar dig!


Kusiner


En layout som jag gjort för länge sen men glömt visa. :)
Tisdagsskissen på Magdas


Det som är lite förvirrande är att vi på
Magdas också tolkar en skiss varje tisdag. Den här veckan har Marie/Sockergrynet ritat en härlig skiss:Jag tolkade den så här:
Vi på Veckans skiss drar äntligen igång igen!


Så var det äntligen dags för oss på
Veckans Skiss i att köra igång höstterminen! Varje tisdag bjuder vi på en ny skiss som vi i teamet tolkar, sen kan läsarna skicka in sina tolkningar och varje torsdag visar vi 4 stycken läsaralster. Vill du vara med och rita en skiss? Maila den till oss på [email protected]. Vi har ganska tomt på skisser till hösten så det hade varit jättekul om du ville vara med!

Veckans skiss har Jenni/Allram ritat:Så här tolkade jag den:Hur tolkar du den? Maila oss på [email protected] och visa!


Två nya layouter


I förmiddags var båda barnen hos kompisar och mannen låg på kökssoffan och läste tidningen, så jag passade på att sätta mig vid scrapbordet och gjorde två layouter med nyaste
Studio Calico-kitet. Det är så sällan jag scrappar mitt på dagen så där. Men oj vad kul det var, och vad otroligt snabbt det gick.


Ska nog sätta mig lite ikväll med. :)


White space


Häromdagen hade vi temat
white space (när man har mycket tom yta på sin layout) på Magdas.

Så här såg min layout ut:
Scraplift på Magdas


Idag är det
scraplift på Magdas, och min tolkning ser ut så här med härliga bilder från i påskas.
Skiss på Magdas


Idag är det jag som inspirerar med en
skiss på Magdas!Så här har jag själv tolkat den
Kort till Magdas


Det här kortet har jag gjort till en
skiss på Magdas!
Pysselböcker till ungarnaInnan vi åkte till Gotland gjorde jag pysselböcker till ungarna som de skulle kunna ha i bilen och i stugan.


Varje block fick tre underavdelningar som jag gränsade av med flikar. Först en grön före målarbilder.
Målarbilderna hade jag hittat på nätet och skrivit ut.
Sen en blå sida före pysslet. Bakom den sitter olika pyssel som jag också hittat online, tex labyrinter och att rita från prick till prick mm.
Och bakom den sista fliken sitter helt vanliga vita papper som barnen kunde använda till att rita eller skriva på.


Snabbscrap


Ibland går det riktigt fort att få ihop en layout. Den här gjorde jag morgonen efter att Linda varit här och scrappade med mig. Alla sakerna låg kvar på köksbordet och hela familjen sov. Så jag satte mig där tio minuter med en kopp kaffe och så kom den här till. Ibland är det kul när det går fort!Fotona är från när jag och mannen var i Rom i våras och testade att köra Segway. Oj vad kul det var!Marknad i Trastevere

När mannen och jag var Rom i våras promenerade vi runt i Trastevere bland annat. Då hittade vi ett helt ljuvligt torg där de sålde grönsaker, kött, fisk, ost mm. Det var ett helt fantastiskt torg och man blev riktigt sugen på att laga mat.


Skiss idag på Magdas!


Så här har jag tolkat
skissen på Magdas den här veckan:Så här snygg var skissen:Som ni ser så har jag spegelvänt den. Ibland passar det inte med fotona, men det går ju bra att vända. :)

Hoppa nu in i Magdas forum, vi ser fram emot era tolkningar!Vincent tänder ljus
Den här visar jag i
Magdas blogg idag!