Veckans skiss - vecka 17


Den här veckan gästas vi av Petra på
Veckans skiss! Min tolkning ser ut så här:
Jägersro


Igår var vi på Jägersro i Malmö för att titta på Galopp. Andréas faster är delägare i en av hästarna som skulle tävla.

Vi tittade på flera lopp och oj vad det går undan!Hästarna är verkligen fantastiskt vackra!Här är Monikas häst Tintillon!Visst är han vacker!


Kul att hinna få med starten!


Vilken härlig dag! Vi kommer säkert att åka dit igen!


Veckans skiss - vecka 16


Den här veckan gästas vi på
Veckans Skiss av en tjej som heter Tanja. Jag har tolkat hennes skiss så här.Det är Ella på bilden med blommor i håret. Dessa vackra french pennies växte på träd överallt i Thailand. Träden är för övrigt ganska kala, men så växer det helt underbara citrondoftande blommor på dem. Dessa hittade vi på marken under ett sånt träd en av dagarna i Bangkok. Ella hade inbakad fläta så det passade så bra att sticka in dem i flätan. Hon hade dem så hela dagen.


Veckans skiss - vecka 15


Den här veckan gästas vi av
AnnelieVeckans skiss.

Hon har ritat den här skissen:


som jag har tolkat så här:
Hur söt kan man bli?


Kattungar på Humlebacken - en vecka


Min syster har ju som sagt kattungar hemma hos sig igen. Den här gången har jag tänkt att jag ska försöka fota dem en gång i veckan. Här kommer andra laddningen bilder och ungarna är ca en vecka på bilderna. De är små, blinda och söta.

Alla fyra


Eftersom de inte ser så krälar de ovanpå varandra.Fast ibland är det nån som bryter sig ut.Här är deras söta mamma Ketchup. Hon tittar ut ur sin kattungelåda.


Kul bild!Söööta!
Man kan redan nu se att de antagligen blir bruna allihop. Precis som pappa Enzo.Ketchup är en bra mamma och tittar till dem vid minsta pip. Hon var inte jätteförtjust att vi hade tagit ut dem ur lådan.
Näsets barnbazarFör ett tag sen fick jag höra en riktigt smart grej som några tjejer här i Höllviken anordnar två helger om året, nämligen en barnbazar. Där kan man lämna in sina barnsaker och barnkläder och så säljer dem det på lördagen och så får den som lämnat in sakerna hälften av pengarna och den andra hälften går till Barncancerfonden. Superbra tycker jag!

Dessutom kan man välja om man vill ha tillbaka det som inte blir sålt eller om man vill skänka det, och om man skänker det så säljs det till halva priset på söndagen och så går alla pengarna till Barncancerfonden.

Detta hakade jag på i år och lämnade in massvis med grejer som bara stod och tog plats i vårt förråd. Det var allt från barnkläder och bilstolar till böcker och pussel. Jag satte ganska låga priser på alla mina saker för att vara säker på att bli av med det. Jag satte dessutom ett S på nästan allt vilket innebar att jag skänkte det som inte blev sålt.

I fredags åkte vi dit och lämnade in allt, vi hade fyllt hela bagaget. Och på söndagen åkte vi dit igen och hämtade ut pengarna. 1620 kronor blev det! Superbra för mig, och ännu bättre för Barncancerfonden som fått lika mycket och antagligen mer för de sakerna som såldes på söndagen.

Gissa om jag kommer att lämna in saker nästa gång med!?Jag vill vinna en webkurs hos Emelie Ohlsson!


Jag följer superduktiga fotografen
Emelie Ohlssons blogg. Hon har gjort ett gäng riktigt uppskattade webkurser som jag hemskt gärna skulle vilja gå! Nu har man chansen att vinna en av hennes kurser. Tävla du med!Gå in här för att tävla!


Veckans skiss - vecka 14


Min tolkning av
Veckans Skiss:Det var kul att scrappa med ett så stort foto. Inte sista gången!


Kul på tempelområdet