Jordgubbsblommor


För ett par helger sedan satte vi pallkragar på baksidan av vårt hus till att odla lite i. Jag är inte någon trädgårdsmänniska, men jag gillar att kunna plocka några jordgubbar eller att ha lite färska örter till grillmiddagen. I en rabatt som ligger där vi ska bygga trädäck hade vi massvis med jordgubbsplantor som vi flyttade över till pallkragarna. Och det ser ut som om det ska kunna bli lite jordgubbar i sommar:

Liljekonvalj


Är inte liljekonvalj en av de underbaraste blommorna?Dessa plockade jag hos mamma och pappa igår. Tack mamma för att jag fick sno lite. :)


Skiss på SWE - vecka 22


Ny skiss på
SWE idag:Så här tolkade jag den:
Smaskig buffé


Mina föräldrar fyller år med två veckors mellanrum och igår var vi där och åt en riktigt smaskig lunchbuffé:
Det fanns smörgåstårta:gravad lax:och kantarellmuffins:Efter den goda buffén fick vi kaffe och en supersmarrig chokladkaka med valnötter i:Tusen tack för maten mamma och pappa!


Sprayfärg


I torsdags hade vi som
utmaning på SWE att använda sprayfärg eller mist i någon form på sin layout.Jag använde baksidan på två filtstickers som mask. Jag la dem lite löst på cardstocken och sen sprayade på hela cardstocken med en blandning av vatten och distressrefiller som jag hade i en liten minimister. Anledningen till att jag bara la dem löst ovanpå var att jag inte ville att kanterna skulle bli så skarpa.

Queen Bee för Designat


Jag har fått underbara papper från Pink Paislee i mitt majpaket från
Designat.

Här är min första layout med papperna:


Utlottning av fina koppar hos Fyra ÅrstiderJust nu kan man ta chansen att vinna två underbara muggar från butiken Koffert i bloggen Fyra Årstider. Den chansen vill jag inte missa. Visst är de ljuvliga!Klicka på bilden så kommer du direkt till utlottningen.Kort-lift


Idag på SWE ska man lifta ett av Deleelsias underbara kort. Så här ser min tolkning ut:
Blogg-godis


Magdas har just nu en jättefin utlottning i sin blogg. Klicka på bilden om du också vill vara med!Ser ut att vara helt underbara papper.


Veckans Skiss - Vecka 21


Veckans skiss har Annika ritat. Så här har jag tolkat den:En layout på ungarnas sötaste tant Enid.


John Blund


Ibland när Ella inte kan somna så sjunger jag en vaggvisa för henne, som min mamma brukade sjunga för mig när jag var liten. Detta ville jag såklart dokumentera. Så jag valde att skriva ner hela texten för hand i vänsterkanten av layouten och satte titeln på melodin som titel på layouten.Närbild på titeln och en liten fjäril.


Jag gillar att sätta dekorationerna lite omlott och på varandra.

Allt material finns på
Designat.


Gamla papper


Idag är
utmaningen på SWE att använda gamla papper. Och är det något jag har så är det papper, ny och gamla, massvis med papper. Jag dök ner i min spillpapperslåda och hittade dessa. Så gamla att jag glömt vad det är för märke.
När barnen somnat


Idag på SWE är temat vardag/kvällar. Så här ser min tolkning ut:
Vill du testa Canons nya kamera?

 


Smartson ger dig chansen att få testa en Canon 550D i en månad för att sedan få behålla den. Det kunde jag inte låta bli att anmäla mig till. Är du också sugen? Klicka då på bilden så kommer du till anmälningsforumläret.


Tävling på SWEJust nu pågår en tävling på
SWE Scrapbook som du inte får missa! Pion Design sponsrar med ett härligt pris!

Scrappa enligt temat romantiskt efter Helenes snygga skiss:Så kan du vinna Theresa Lundström – Pysselgummans ljuvliga kollektion,
”Förgät Mig Ej”, med finstämda färger och vackra mönster.Deadline: 31 maj 2010 kl 00,00
Vart ska bidraget? Skicka ditt alster till mailadressen [email protected]
Storlek på bidraget: 540 pixlar på bredden
Övrigt: Både layouter och kort är välkomna. Ett alster per person (inspiratöser hos swe kan inte delta)


Blå Elefant på Facebook


Nu finns butiken där jag jobbar på Facebook också!
Gå in och bli ett fan vettja!


Scrappa med bokmärken


Idag har vi som utmaning på
SWE att man ska scrappa med bokmärken. Eftersom jag har miljoner sen jag var liten, som jag iofs gett till Ella, så tänkte jag att det passar mig bra.Det var riktigt kul, och definitivt inte sista gången jag sätter ett bokmärke på layouten!

Prova du med!


Studentkort


Visas på
SWE idag:
Äntligen!


Nu har de nya kollektionerna från October Afternoon landat hos
Designat.
Det finns även en massa godbitar ur gamla kollektioner. Jag har självklart redan beställt. :)
Layouter med The Girl's Paperie


De här papperna från The Girl's Paperie är helt underbara, de är romantiska, färgglada och snygga på samma gång. Jag blev superinspirerad av dem och den här layouten bara kom till av sig själv. Allt är skapat med material från
Designat.
Jag använde en av de snygga canvasblommorna från Jillibean Soup tillsammans med en rosa knapp och lite floss.Jag klippte små bitar av det gulrutiga pappret och sydde fast dem med symaskin. Det blev riktigt snyggt och gav layouten lite dimension.


De här bilderna på Vincent och farmor och farfars hund Bonzo tycker jag är så söta att jag ville ha med många på min layout.Härlig canvasblomma tillsammans med en primablomma och en brad.Jag älskar de nya journalingblocken från Pink Paislee.


Allt material finns på Designat.Veckans Skiss - Vecka 20


Den här veckan är det sötaste
Joggemia som bjuder på skissen på Veckans Skiss:Så här tolkade jag den:Hur tolkar du den? Maila och visa oss på [email protected] senast måndag! Glöm inte att förminska din bild till max 500x500 pixlar.


Kärlekstavla


Till det vackra brudparet gjorde jag den här tavlan:
Bröllopskort


Igår var vi på en fantastiskt fin bröllopsfest! Jag gav det här kortet till det vackra brudparet:Bilder kommer på tavlan vi gav dem.


Magnoliafest och loppis på Hem och Hav


Igår var jag och familjen på magnoliafest och loppis på min gamla arbetsplats
Hem och Hav. Jag älskar verkligen den butiken, där är sååå mysigt. Det är sällan jag kommer dit, men varje gång jag är där känner jag att jag saknar det.

Igår hade Katta bjudit in till lite fika i trädgården under den mest fantastiska magnolian och hade samtidigt lite loppis. Jag passade på att fynda en fin liten tallrikshylla som ska sitta i köket.

Här ser man en del av loppisen genom den vackra magnolian.


Loppis och fikabord.


Det bjöds på gott kaffe, morotskaka, tryfflar, kex och roliga marmelader.


Sötaste Katta.


Vackraste magnolian.

Passiflora


Igår när vi var inne i stan så körde vi förbi ett par kompisar och i deras trädgård fångade jag den här vackra blomman på bild.Visst är den häftig!


GrattiskortNär jag var på sjukhuset med Vincent hade jag med mig ett pyttelitet scrapkit med kortbaser och två 6x6-block med mönstrade papper och ytterst lite dekorationer. Det var riktigt kul att göra kort med extremt begränsade resurser. 12 kort och 1 bokmärke lyckades jag få ihop.

Här är ett av korten:

Nya layouter till Designat


Två layouter som jag skapat med mitt senaste paket från
Designat. Papperna kommer från tillverkaren The Girl's Paperie.
Veckans Skiss - vecka 19


Den här veckan är det
Kajsaloppan som ritat skissen på Veckans skiss:


Så här har jag tolkat den:


Veckans Skiss - vecka 18


Sötaste
Myamia har ritat en superfin skiss till denna Veckans skiss.Så här har jag tolkat den:

Valborg och nässelsoppa
Varje år gör vi nässelsoppa till valborg, det har vi alltid gjort. Det är tradition. I år var min lillasyrra nere så hon, jag och
storasyrran gav oss ut och plockade.

Vivi:


Paula och Ella:


Resultatet:


Det blev en underbar soppa och en underbar kväll!Rullgardinslayout


Häromkvällen när jag satt och scrappade tillsammans med käraste
Linda började jag lite bakvänt med en layout. Jag började skära till pappret och stansade en fin kant, innan jag ens valt foto.

När jag hade gjort det insåg jag att det nästan såg ut som en rullgardin. Då fick jag idén att faktiskt scrappa layouten så att det såg ut så. Men jag hade ju inte något foto som passade till. Så jag smög in i sonens rum, knäppte en bild och sprang in och förde över den i datorn och skrev ut. Då är man glad att man har en fotoskrivare. Så här blev layouten:Layouten är gjord med mitt senaste paket från Designat.