Gott Nytt År!

 
Gott nytt år allihop! Jag hoppas på ett nytt år med massa kärlek, tid för familjen och massa scrappande!Vi ses 2009!

 

Mina favoriter 2008

 
Oj vad många layouter jag har gjort under det gångna året. Det var inte lätt att välja ut tio stycken som jag tycker mest om. Jag vet inte om jag hade valt precis samma om jag hade valt en annan dag, men nu blir det dessa tio.


Hoppas att jag scrappar lika många layouter 2009 !


Här kan du se mina favoriter från 2007.
 

Välkommen till världen Elvis!!

 
Idag var vi och träffade det senaste tillskottet i familjen; barnens nya lilla kusin Elvis. Hjälp vad söt han var. Den sötaste bebis vi sett på mycket länge. Han var så snäll och go och vi kunde inte låta bli att snusa och pussa på honom.

 

God jul!

 
Jag vill önska alla en underbart härlig jul, med mycket kärlek, omtanke, god mat och massor av klappar.

Ta hand om varandra! 

Æbleskiver!

 
Förra julen fick jag ett æbleskivejärn av min chef. Det har tyvärr stått oanvänt sen dess, men idag plockade jag fram det och gjorde ett första försök. Det var riktigt kul att steka och jag fick in snitsen ganska snabbt. Mamma och pappa var också här och de och barnen ääälskade dem. Detta blir nog en riktig tradition här i Breilerhemmet.

Här steker jag dem:


Bordet dukat:


Ella smaskar i sig æbleskivor.


Vincent åt flest av alla!


Det här gör vi om. Tack för det Gitte!

  

Jag vill vinna en biljett till Scrapkryssningen!

Arkivet lottar ut en biljett till scrapkryssningen. Den skulle jag sjukt gärna vilja vinna!!


Finare godispåsar att ge bort


Så här strax innan jul är man ofta bortbjuden på glöggkalas eller annat julmys och ska ha med sig något litet. Jag vill inte ge för mycket, men någon liten grej som tack.

I år bestämde jag mig för att göra små söta godispåsar. Jag gjorde en mall i photoshop som jag skrev ut på lite tjockare papper och klippte ut. Detta la jag sedan på cardstock och ritade runt och klippte sedan. Om du vill ha min mall så finns den sist i det här inlägget.

Jag bigade vissa på längden och andra på tvären, för att få lite omväxling. Sedan dekorerade jag dem och fyllde cellofanpåsar med lite olika godis. 

 


Jag satte två bitar dubbelhäftande tejp på insidan.  Sen fäste jag godispåsen på den bakre delen. För att vara på den säkra sidan häftade jag fast den med. Sedan drog jag av skyddspappret på den övre biten dubbelhäftande tejp och stängde igen.  

 

Lite påsar tillsammans med min söta jultomte

 
En närbild på påsarna


Om du vill ha min mall så hittar du den
här eller så kan du klicka på bilden nedan. Spara ner den och skriv ut och använd som mall att rita efter. jag brukar skriva ut mallar på lite styvare papper så kan man spara dem och använda dem många ggr.Lycka till!

Mina små tomtar

 
Vi har små nissar här hemma. Ella hade tomtedräkt och luva (!) på sig hela helgen, dag som natt. Luvan har hon fortfarande. Knasiga unge.  

Julklapp till Johanna

 
I år träffar vi inte Andréas brorsdotter Johanna till jul, så vi gjorde en liten julpåse med julklappar till henne. Jag gjorde en liten tag och hängde på. Den kan hon ha som bokmärke sen om hon vill.

  

Luciafirande på dagis

 


Mina barn är inga performers. De har tränat luciasångor i veckor på dagis och hemma och varit spända inför Lucia. Men när så den stora dagen kom så ville först inte Vincent alls utan stod med oss i publiken. Ella stod med de andra och sjöng nästan hela tiden. Men på nästsista sången brast det för henne och hon ville bara till mamma. Så där stod jag med två kids. Men men, jag sa inget, alla kan ju inte bli idoler.

De har sitt luciatåg utomhus och har därför overaller under lussekläderna om ni undrar varför de ser ut som michelingubbar.

 

Så här blev den

 
En urdålig bild på paketkalendern, men iaf en bild.Ett par paket fattas men det har jag ju tid på mig att fixa.

Den 22:a jobbar jag., men Andy är hemma med barnen så då blir det en gemensam present till dem. En dvd till barnen och en timmas barnfritt för Andy. :)

 

Jag gav med mig

 
Igår efter att jag hade hämtat Ella hemma hos en kompis så berättade hon för mig om kompisens julkalender. Tydligen så hade kompisen en sån där kalender där man för öppna ett litet paket varje dag. Men hon hade också en chokladkalender som Ella och Vincent. Detta tyckte Ella var så orättvist, varför skulle kompisen få öppna ett paket varje dag och inte hon? Hon bröt helt ihop över det här och undrade om det var så att tomten inte tyckte lika mycket om henne som om kompisen. Jag brukar vara ganska hård och principfast, men detta var mer än mitt mammahjärta pallade med.

Så idag har jag fixat och donat och från och med idag har mina barn också varsitt paket att öppna varje dag fram till julafton. Mest smågrejer och så nån större grej som man kan pyssla med på de dagar där vi är lediga. Ungarna blev jätteglada när de kom upp från att ha sett julkalendern och upptäckte att något hade hänt och de hade fått paket. Jag har spikat upp varsin spik och hängt ett långt snöre ner från det där jag fäster små paket med nummer (nu kommer alla siffror från thickers till användning) med tvättklämmor. När de såg den hade jag bara hängt upp tian men nu är det fullt med små paket. Det saknas ett par stycken, men det får jag fixa längre fram.

Jag ska se om jag kan ta en bild på det imorgon när det är lite bättre ljus.

 

Veckans skiss vecka 50

Den här veckans skiss:Jag är helt kär i mitt lilla alfabet Moonlight som kommer på en sån smart 4 x 8 platta. Vill du läsa mer om såna alfan så kan du hoppa in i Scrapaddicteds blogg för där har jag skrivit en artikel om sådana. De är så enkla att använda och här har jag kombinerat det med snygga Nutmeg.

Veckans skiss vecka 49

Min tolkning av Veckans skiss: