Är det här bra eller?

 


Var får de allt ifrån? Är det nu när de fyllt fem??? Blir det bara värre från och med nu?

 

RoseMoka Equinoxe

 
De här papperna var verkligen mina. Jag blev förälskad i samma sekund som jag öppnade DT-paketet från
Scrapaddicted. RoseMoka Equinoxe är varma och mustiga färger och heeelt perfekta till höstfoton som man ju har massor av just nu. De var lätta att skapa med och layouterna bara scrappade sig själva. De små bokstavsstickerserna är jätteanvändbara, jag älskar att göra titlar med både mindre och större bokstäver.


Först ut är en layout med Ella och Mormor på väg ut på en av pirarna vid Falsterbokanalen. Fotot är taget en dag då vi gick en helt underbar tvåtimmarspromenad på stranden. Såna dagar minns man med ett leende.


En layout om att Ella och Vincent bråkar så mycket just nu, och hur skönt det är de tillfällen de håller sams. Här är vi på väg hem till Vivi och Micke för att se när de fick gräsmattan utrullad, och det var just ett sånt tillfälle.



Ella räknar allt, hon är helt tokig i siffror. Självklart måste det ju scrappas och kan ett papper passa bättre?



En layout med min svåger och svägerska. Jag älskar det fotot på dem, så fint!



Mitt favoritfoto från en av syrrans och mina promenader i somras. Jag har faktiskt gjort om detta till en canvas också. Har bara inte bestämt var den ska sitta ännu.


Om du inte redan köpt RoseMoka Equinoxe så hoppas jag att du måste göra det nu!

 

Grattis Ella och Vincent!!

 
Idag fyller mina små älsklingar fem år!



 

Julgran?

 
Nån som vet var man kan hugga kungsgran i närheten av Höllviken? Eller iaf i Skåne.

 

Idag gillar jag posten!

 
Idag hade jag fått mitt DTpaket från
Scrapaddicted och mitt nya snygga Storybook som fick åka snålskjuts i paketet. Lovely!!

 

Veckans skiss

 
Idag var det återigen dags för
Veckans Skiss och den här gången var det Ami som ritat skissen.




Min tolkning:


Jag, som brukar vara ganska skisstrogen, tycker att jag hamnade långt från skissen den här gången.

 

Typiskt Skåne

 
Det här fotot tog jag i lördags. Det symboliserar Skåne för mig, det finns blommande rosor och snö på samma gång.



 

Tävla med Jea

 


Tävla hos Jea om de är fina bokstäverna! Det är de i mitten man kan vinna. Besök Jeas fina blogg!

Snart öppnar hon förutom sin härliga blomsterbutik/inredningsbutik i Vellinge också en webshop! Can't wait!

 

Dumma posten

 
Inget DTpaket från
Scrapaddicted och inget Storybook i lådan idag. Och jag som hade sett fram emot det hela dagen. Prutt!

 

Lite nya layouter

Det har blivit en del scrappat på sista tiden, men eftersom det blir mörkt så tidigt om dagarna nu så hinner jag aldrig fota dem när jag kommer hem från jobbet för då är det för mörkt, så det är helgerna som gäller. Så här kommer ett gäng layouter.

Linda och jag har en burk där vi har lagt lappar som det står olika scrapsaker på, och ibland när vi inte har nån inspiration så drar vi tre lappar ur den och så måste vi använda de sakerna som står på. Jag drog tre och på dem stod: öljetter, cirkel och journalingstämpel. Så här blev resultatet:




Den här gjorde jag för ett tag sen efter en av mina egna skisser.



Den här layouten blev också till mha lådan, den här gången var det dock min syrra som drog lapparna åt mig.
På dem stod: journalingstämpel (igen), knappar och inget mönstrat. Jag blev supernöjd med resultatet.



Den här gjorde jag på en träff jag var på förra helgen. Använde de underbara Sonomapapperna från Scenic Route som jag shoppade tidigare i veckan på
Scrapaddicted. Heeelt underbara!



På samma träff gjorde jag även två julkort.

Nytt alfa!

 
Jag älskar de nya 4x8 alfana från Quickutz. Billiga och sååå smidiga att använda. Goodbye thickers!

På måndag trillar den här godbiten ner i lådan.



Finns på Scrapaddicted!

  

Veckans skiss

Förra Veckans skiss ritades av Joggemia har ritat .

Så här har jag tolkat den:

Shoppingtips!! - bara idag

Om du behöver köpa julklappar eller födelsedagspresenter till något barn i din närhet kan jag tipsa dig om att gå in på Blå Elefant. De har fraktfritt för alla ordrar över 300! Men det gäller bara idag. I vanliga fall är det över 700. Så passa på!


Två tävlingsbidrag till

Två bidrag till har det blivit till Scrapperimani. Kul!

Söndagsskissen:

Bra utmaning till mig som oftast annars bara scrappar ett foto i taget. Jag blev supernöjd med den här!


Och här skulle man inspireras av en härlig bild på Sex in the City gänget som gick i vitt, svart och rött. Mina favvofärger. :)

Tävlingsbidrag


Två tävlingsbidrag har det blivit hittills till
Scrapperimani.

Första skissen:



Och det här är nog min snabbaste LO ever. Man skulle ha egengjorda dekos. Jag gjorde två snabba filtblommor. De är i två lager, men det syns tyvärr inte för jag har scannat, det går ju inte att fota så här dags.



  

Gästdesigner för Magdas!

 
För ett tag sen fick jag hem ett superfint paket från
Annette på Magdas. Jag skapade 4 layouter och ett litet notisblock med dem. Idag visas de i Magdas blogg.

Tack för att jag fick gästa er Annette!


På den här layouten är det ett härligt foto av min brorsdotter Vega. Fotot har en så varm ton och jag tyckte att det rutiga och det prickiga MMEpappret passade perfekt.



Det prickiga MMEpappret och det stormönstrade från Basic Grey tyckte jag passade perfekt tillsammans, och även perfekt med fotot på min dotter Ella när hon modellar kläder för mitt jobb. Jag skar ut en rand av Basic Grey pappret precis där det var ritat en söm på det. För att få det pappret att bättre hänga samman med MMEpappret så ritade jag stygn runt kanten på det. På så sätt fick jag dem att se ut som om de hörde ihop.

När jag skulle sätta titeln så hade jag inte några stickers eller thickers som passade så jag tog mitt Qkalfabet Biography och stansade ut det i dekorgummi. Ett enkelt sätt att göra egna thickers. Istället för att sätta titeln rakt som vanligt så valde jag att sätta den vertikalt på fotot. Jag tyckte att det fick en läcker effekt.



Det här Basic Grey pappret tyckte jag var ursnyggt och jag ville inte skära så mycket i det utan lät en stor bit vara bakgrund till ett av våra bröllopsfoton som legat oscrappat alldeles för länge.

De snygga Basic Grey bokstäverna syntes inte så bra som de var på layouten så jag bestämde mig för att använda fluid chalk på dem. För att göra det enklare så lät jag dem sitta kvar på arket, och så tog jag en tops som jag först doppade i fluid chalks dynan och sen drog runt kanten på bokstäverna. Sen när de torkat kunde jag sätta på dem på layouten som vanligt, färdigchalkade. Supersmidigt.



De här fotona på mina barn har jag tagit en dag precis innan de skulle gå på kalas. Jag älskar ljuset och färgerna i de bilderna, men jag slås av hur stora barnen ser ut. Jag fattar inte att de snart ska fylla fem år.

Jag tyckte att färgerna i fotot passade perfekt tillsammans med det färgglada Basic Grey pappret och jag hade en perfekt rand kvar av det som jag lät gå över hela pappret. För att förstärka den soliga känslan så använde jag den gulblommiga baksidan av ett av October Afternoon papper.



Jag fick ett helt ark med snygga journalingrutom med mitt paket, och jag älskar verkligen sådana rutor. De är så enkla att använda. Men de är så snygga att ibland skulle man vilja ha dem till något annat än layouter. Tänk till exempel att skriva sin handlelista på ett sådant kort och sen ta med det till affären, det skulle ju vara riktigt kul att gå och handla då.

Så jag tänkte att jag gör ett litet block av dem. Med i paketet kom en liten pappersklämma som jag tänkte att jag skulle använda. Jag tog en bit kartong, rundade hörnorna och sen klädde jag båda sidorna med ett snyggt October Afternoonpapper. Jag filade till kanterna på det för att få det riktigt snyggt. Sen tog jag en liten bit av det mönstrade pappret och limmade fast på pappersklämman så att de skulla matcha. Jag knöt en bit av ett fint pappersband från prima i klämman och klämde sen fast alla journalingkorten som var på höjden i klämman. Färdigt! Det blev också en perfekt liten present att ta med sig när man går bort. Vem skulle inte bli glad för ett sånt litet sött handleblock.

 

Veckans Skiss

Den här veckan är det Camilla har ritat veckans skiss och så här blev min tolkning:


Tänder ett ljus

Idag tänder jag ett ljus för min tvillingmammekompis Lotta som igår miste sin man alldeles, alldeles för tidigt. Livet kan vara så otroligt orättvist ibland. Hur kan sånt här hända? Ikväll tänker jag på Lotta, Fredrik, Emil och Axel och önskar att det fanns något jag kunde göra.

JIPPIE!!!

 
Idag landade det ett härligt DTpaket med nya SEIpapper från
Scrapaddicted här hos mig. Mums!

Tillsammans med det kom mitt efterlängtade Jolly! OMG vad snyggt det är. Skynda till Scrapaddicted och köp ditt eget innan de tar slut. Jag kan säga att lådan är fullmatad och alfabetet är grymt snyggt!!





























Gissa om jag ska leka med det ikväll!!!

  

Veckans skiss vecka 45

Idag är det Johanna som har ritat skissen.



Min tolkning:


The Lodge!

 
Igår lämnade vi barnen hos farmor och farfar och körde till
The Lodge strax utanför Genarp. The Lodge ligger uppe på Romeleåsen och man har en helt fantastisk utsikt över skogen och åkrarna runt omkring därifrån. Naturen är otroligt vacker och färgsprakande så här på hösten.

Den här skylten är det första man ser innan man kommer upp till the Lodge. Ugglan är deras ledmotiv och återfinns på allt.



Man fick ställa bilen på parkeringen en bit ifrån och knata upp för en rejäl uppförsbacke. Men visst är där vackert!


The Lodge - Main House





Vi checkade in på vårt rum, vi bodde inte i den stora hotellbyggnaden utan i en egen liten stuga. Nummer 17 var vårt!



Efter vi checkade och gick vi en tur i skogen. Det var ett tag innan vi skulle vara i SPA:t och vi bestämde oss för att utnyttja tiden. En stärkande promenad i naturen gjorde gott.






När vi kom tillbaka var det dags att skynda till SPA:t. Vår promenad tog lite längre tid (vi gick lite vilse) än vi tänkt oss så vi fick byta om kvickt och snabba oss till SPA-avdelningen.

Väl där möttes vi av en jättegullig tjej som hette Tanja. Hon tog väl hand om oss och sex andra genom hela behandlingen.

Först fick vi alla duscha av oss och sen in i bastun som var vedeldad och jättemysig. Nu vet jag varför jag inte varit så förtjust i att basta förut. Jag har ju bara bastat i elektriska bastuer, det här med vedeldad bastu var en helt annan sak.

Tanja hällde lavendelvatten på de heta stenarna och viftade runt med en handduk så att hettan spred sig i bastun. Hela tiden fyllde hon på våra vattenglas och bjöd på apelsin- och citronklyftor. När alla hade kommit igång och svettades rejält gav hon oss myntais att kyla ner oss med. Sen var det dags att duscha av sig och sen fick vi gå ut utomhus till två stora bubbelpooler. Där fick vi sitta i 20 minuter. Sen fick vi duscha av oss igen och smörja in oss med massor av härlig acaciahonung. Vi fick smörja in hela kroppen med hur mycket honung som helst. Det kändes lite konstigt, men det blev inte alls kladdigt utan bara mjukt och skönt. Tanja svepte in oss i varma lakan och så fick vi sätta oss i bastun igen. Den här gången snålade hon inte med ångan och vi svettades rejält. All honungen smälte in i huden och när vi var klara kunde man inte längre känna den. När man inte klarade mer hetta fick man lämna bastun och gå ut och duscha och peela sig med salt. Vi kände oss som nya människor. Jag har aldrig varit så honungslen som nu!

Sen fick fick vi öl, vin och snacks och vi valde att ta det på rummet där vi softade tills det var dags för middag.

Sen gick vi upp till the main house för att äta middag. Andy tog en whiskey före maten och vi satte oss i soffavdelningen och njöt av den härliga amerikanska stugmiljön. Kocken kom till oss och presenterade menyn, som lät helt fantastisk. Det var den också. Det var väldigt länge sedan jag ätit en så välkomponerad, genomtänkt och fantastiskt vällagad middag. Den var lyxig och fantastiskt god.

Först kom de in med ett fat med två teskedar på, och på varje tesked låg lite stekt sidfläsk med honungs och rödvinsvinäger. Bara för att få igång smaklökarna. Gott!

Sen fick vi bröd med persiljesmör och en varm tomatconcasse.

Apetizer
Rotsellerisoppa serverad i en cappuccinokopp.

Förrätt
Slätvar med beurre blanc sås, dillstekta bondbönor och en bit kokt rödbeta

Varmrätt
Kronhjort, syltad pumpa, potatiskompott och vinskysås.

Efterrätt
En god, mild fransk ost som jag inte minns namnet på, men som görs på kornas morgonmjölk, tomat och vanlijmarmelad och honungsrostade valnötter

Dessert
Chokladkaka med pannacotta ovanpå och ett nedkok på socker, honung och rödvin som sedan mixats med is.

Efter allt det här tog vi en god kopp kaffe i sofforna.


Vår söta ugglenyckel.

Har du möjlighet att åka hit - GÖR DET!!


TACK pussen för en härlig helg!

   

Nu bär det av!

 
Nu sticker vi till
The Lodge! Vi ses imorgon.