Höst i Skåne


Och visst är det vackert!Även om jag äääälskar sommaren, så börjar jag tycka att hösten har sin charm. Om det inte regnar så kan man gå långa härliga promenader i höstsolen, dricka te, scrappa, mysa och se film med gott samvete. Hoppas att vi får en härlig höst!


Mina alster av gästdesignerpaketet från Designat


Vilket underbart paket jag fick av Camilla på
Designat, det var väl ihopsatt och passade mig jättebra. Det var mustiga färger och en helt fantastiskt snygg cardstock från Jillibean soup. Jag satte igång direkt och började scrappa med det. Jag fick ihop fyra layouter och två kort.

Jag klippte ut grenarna med blommor från Autumn Blossom pappret och använde dem som dekoration. På det röda mitt i blommorna har jag satt lite glitterlim. Det syns tyvärr inte så bra på bild, men det är jättefint i verkligheten. Alfabetena jag har använt till titeln är Whimsies alpha Chocolate från Pink Paislee. De är helt underbara, jag älskar att använda mer än ett ord i mina titlar och har dem gärna i olika storlekar, och med det här alfabetet får man både de större och de små cirkelbokstäverna. Perfekt!


Närbild på blommorna.

De här papperna är verkligen mustiga och höstiga och passade perfekt till det här fotot på min son Vincent. Även om det är taget på sensommaren så är det också lite höst över det, kanske för att det är taget på kvällen.Jag stansade ut en swirl i ett utav papperna och använde 3d-lack och halvpärlor för att göra den lite mer speciell. Jag satte även 3d-lack på titeln.


Grunden till den här layouten utgörs av Jillibean Soup Kraft och det vackra die-cut-pappret Deborah från Melissa Frances. Jag har satt fotona på vit fotomatta och sen använt distanskuddar för att få dem att stå ut lite från pappret. Även här har titeln fått 3d-lack och jag har använt Pink Paislees minibokstäver.
De här papperna från Lily Bee var inte riktigt lika de andra, men de passade perfekt till det här härligt somriga fotot på mina två barn och en av deras kompisar när de äter glass i trädgården.


Jag har använt två av journalingrutorna från Pink Paislee, den ena sitter under titeln och den andra är den lilla gröna tagen som sitter uppe vid fotot, jag har bara skurit ner den lite. Sen har jag använt lite orange bling.Jag har använt Pink Paislees minibokstäver till en del av titeln, och den andra delen har jag stansat i Coffee Dot från Bo Bunny.
Kortbasen till det här halloweenkortet utgörs av Coffee Dot från Bo Bunny, ett ursnyggt mönstrat papper som jag tycker passar perfekt som cardstock eller kortbas. Jag skar ut tre ovaler i pappret Smashing från Lily Bee och monterade ihop dem med distanskuddar så att det såg ut som en pumpa.
Mina föräldrar kom hem idag efter två veckor i Turkiet och jag åkte hem till dem innan de kom hem och satte en bukett rosor och ett kort för att önska dem välkomna hem. Kortet slängde jag snabbt ihop av lite svart cardstock och en del av spillet som jag hade kvar från paketet. Lite mönstrat, ett journalingkort och några färdiga stickersbokstäver är allt som behövs för att skapa ett snabbt kort.


Filmtajm


Igår när vi var på pumpagården så filmade
min syrra. Hon går en kurs och då skulle hon göra en film som visar en situation när barn lär sig någonting. Först hade vi tänkt baka, men Vivi kom på att det gick ju lika bra att filma på pumpagården. Barnen kunde lära sig om storlekar och tyngd och hur mycket pumporna kostade. Därav mina lite konstiga och pedagogiska frågor till barnen. Jag är inte alltid så ordentlig. ;)
Pumpor och läskiga barn


Igår åkte jag och syrran ut till en gård här utanför Höllviken och köpte pumpor. Supermysigt. Ska aldrig mer handla det i vanlig affär, inte när det går att göra på landet så nära.Sen på eftermiddagen skulle Ella och Vincent på Halloweenkalas, eller det var ju inte Ella och Vincent som gick, det var ju en häxa och en vampyr som gick. :)

Veckans skiss - vecka 43

Idag har vi på Veckans skiss tolkat Reijas skiss:Jag såg genast ett julkort framför mig. Jag gjorde en mall med min Craft Robo och skar ut fina julkulor. Tyvärr bestämde jag mig för att embossa dem med clear för att få dem blanka, men jag var så dum att jag brände mig ordentligt på armen. Men kortet blev fint. :)Jag har satt glitterlim i olika färger på mönstret i pappret.


Ta trappan!


Jag som normalt inte gillar trappor kan inte låta bli att tycka att detta var riktigt coolt!
Nytt gästdesigneruppdrag - igen!


Eftersom jag inte har något fast DT-jobb sen Scrapaddicted la ner så söker jag just nu alla möjliga små gästdesigneruppdrag. Igår kväll såg jag att
Grodans Scrapgarden hade en gästdesignertävling som var sista inlämning idag klockan 12. Så jag satte mig direkt och scrappade.

Man skulle inspireras av den här bilden:Och så här tolkade jag den:Sen visade det sig att det bara var några få bidrag så jag vann gästdesigneruppdraget. Ibland har man tur! Kanske var fler än jag som hade missat tävlingen från början och inte sett påminnelsen. Hur som helst ska det bli himla kul!


Färgtema på SWE


Idag är det färgtema på
SWE:Min tolkning blev så här:


Veckans skiss - vecka 42Tisdag igen och dags för ny skiss. :) Den här veckan är det
Kajsaloppan som ritat en snygg skiss:Så här har jag tolkat den:
Skiss på SWE


Idag är det dags för en ny skiss på
SWE. Här är min tolkning!
Skoj tillsammans


Här är layouten som jag inte skickade in till Designats tävling. :)Jag är så glad att jag för en gångs skull faktiskt gjorde om och gjorde RÄTT. :) Jag gillar iofs den här layouten med.


Vi bygger vidare


Eller vi och vi. Det är ju inte vi som bygger. Det är ju våra kära byggare Olle och Henrik. Vi har faktiskt saknat dem, synd att de inte stannar längre. Finns det nåt mer vi kan bygga om? :)

Så här långt har de kommit nu. Gipsen är satt och nästan alla socklar och lister är uppe.

Från hallen ser det ut så här om man står framför den nya dörren in till det nya rummet:


Och kliver man in i det nya rummet och tittar dit vår bäddsoffa ska stå ser det ut så här:


Och om man vänder sig om ser man TV-hörnan. Den här TVn ska bort dock och ersättas av en som sitter på väggen. Rummet är för litet för något annat.


Om man sen går ut till matrummet och sen vänder sig om och tittar på matrummet och in mot det nya TV/gästrummet så ser man detta:
Sen har vi gjort en annan lite tokig grej. När man stod i hallen och tittade in mot köket så var där en helt onödig hörna och ett konstigt dörrhål (det hade suttit en dörr där en gång) och det enda det gjorde var att ta ljuset. Så det har Olle och Henrik tagit bort. Det blev lite konstigt i taket och golvet (vad var det jag sa?) och det kommer att kräva lite lagningar, men jag hoppas att det blir bra. Det är iaf underbart att få mer luft i köket. Så här ser det ut från hallen:


Alla trädetaljerna som syns ska självklart målas vita och det fattas lite lister här och där, och självklart ska det konstiga glappet mellan golven fixas till, men till det krävs en riktig finsnickare, samma som byggde vår ektrappa och barräcket.

Annars är hela huset i en enda röra, men idag har jag försökt att röja upp så gott det går. Vi har plockat undan, dammsugit och svabbat gipsdamm så nu kan man faktiskt vara här. Men det ska bli skönt att bli klara.

På den nya väggen i matrummet är jag sugen på att ha en vitmönstrad tapet på vit botten, gärna medaljongmönster eller så. Nån som har nåt tips?


Jippie!!!


Såg just att jag vann Septembertävlingen på
Designat! Jag är så himla glad för det. Det innebär att jag får vara gästDT för dem. Det ska bli superkul, jag gillar verkligen den butiken! Här är min vinnande layout:Det roliga är att jag först gjorde en layout till den här tävlingen, men skickade inte in den för jag var inte nöjd. Så jag gjorde denna istället. Tur!


Nu bygger vi igen!


För två år sen påbörjade vi ju en utbyggnad av vårt hus som stod klart i mellandagarna. Men nu är det dags igen. Det är inte alls ett lika stort projekt den här gången, men det ska bli minst lika skönt när det är klart. Vi ska göra om vårt gamla vardagsrum till två rum; ett matrum och ett litet gästrum som ska funka som TV-rum till barnen där de kan se film och spela playstation utan att störa resten av huset.

Så för nån vecka sedan hade vi golvslipare hemma som slipade vardagsrumsgolvet och hallgolvet och sen kom en rörmokare och tog bort ett element som satt i vägen för den nya väggen. Den nya väggen kommer att gå mitt i vårt gamla vardagsrum, mitt mellan två fönster. Kanske lite galen placering, men det blir bäst så, för på så sätt får vi in ljus från två håll i matrummet. Gästrummet blir kanske i minsta laget, men ett gästrum behöver ju inte vara så stort. Bättre i så fall att matrummet är rymligt, det kommer ju användas mycket mer.

Jag har tagit ett par bilder nu ikväll så jag tänkte visa hur det ser ut nu. Första bilden är tagen från hallen:
Och den här är tagen från kökshållet, in i matrummet liksom:Jag tror att det kommer att bli toppen!
Veckans skiss - vecka 41


Idag är det
ÅsaF som ritat skissen på Veckans skiss. Så här har jag tolkat den:Gå in och scrappa efter den du med!


Layout efter Joggemia-skiss


Häromdagen hittade jag en superfin skiss i
Joggemias skissblogg.

Den här:


Den fick igång mig direkt och så här blev min layout:Tack för inspirationen Mia!


BarnfondenNu har jag äntligen gjort något som jag tänkt länge. Jag har anmält mig till att bli fadder. Vi valde Barnfonden och ser fram emot att få ett fadderbarn snart.

Jag tycker att vi alla kan hjälpa till på något sätt, och det här känns rätt för mig, plus att jag tror att det kan bli lärorikt för barnen. Bli fadder du med!


Kort och presenter till Kate


Min söta svägerska Kate fyllde år för någon vecka sen och när jag skulle slå in hennes presenter insåg jag att jag bara hade vitt tråkigt inslagspapper. Så jag rotade fram ett gäng gamla favoritpapper och använde dem. Sen gjorde jag ett matchande kort av spillet.Kort till Max


Det här kortet gjorde jag i somras när min systerson fyllde år.Inuti gjorde jag en liten ficka där vi satte ett presentkort till App-store. :)