Nu sitter fönstren i!!

Igår kom fönstren hit och idag satte Olle och Henrik i alla fyra fönstren. Den stora skjutdörren kommer förhoppningsvis nästa vecka. Det blir så galet fint!

Nu är det inte långt kvar. Idag har jag och pappa varit och köpt köksskåp till bardisken och överskåp som vi ska ha inne i arbetsrummet. Tusen tack för hjälpen idag pappa!

Kolla vad snyggt!

image384

Min LO på Veckans skiss!

Idag på Veckans skiss så visas min tolkning av deras snygga skiss. Kul!!


image383

Hello Kitty däck!!

Alltså, jag älskar Hello Kitty och har gjort sen urminnes tider. Kolla de här däcken! Hur långt kan man ta ett koncept egentligen? Behöver jag säga att jag vill ha såna?

image381

Julkort

Här är två kort jag pysslade ihop när jag var på Stämpelgården. Jag har använt Inkidos underbara julstämplar. Jag tycker att man kan göra korten riktigt enkla när man har så vackra stämplar. Allt material finns på stämpelgården.

image380

image379

Min LO på Swescrap IGEN!!

Min layout visas på Swescrapbloggen idag. Tjohooo så kul!! Jag kan bara inte låta bli deras härliga skisser. Den här gången var det Helene som ritat, och hennes skisser gillar jag allra bäst.

image378

Skiss

Idag är det lördag och då är det skissdag på Scraputmaningen. Den här veckan har jag ritat skissen. Om du blir inspirerad att scrappa efter den, eller varför inte göra ett kort, skicka in det till oss så att vi får se! Jag älskar att se andras tolkningar av mina skisser. Det är så inspirerande. Maila in ditt bidrag till [email protected] så har du chansen att få din LO eller kort publicerat på bloggen.

Min skiss:

image375

Och min tolkning av skissen:
image376

Tillsammans!

Ny layout på Scraputmaningen idag.

image374

Världens sötaste kattunge!

Idag har jag varit med min syster och hämtat hem vääääärldens sötaste lilla kattunge. Till dem alltså. Vi har ju redan två.

Får jag lov att presentera lille Beckham, världens absolut gulligaste kattunge.

image373
Foto: Carin Bergström
Glitter's

Ny LO

Den här gjorde jag till förra veckans skiss på "Veckans skiss".

image372

Ring ring!

Idag utmanar vi på Scraputmaningen er att testa att scrappa med lager på lager. Här är min inspirationsLO!

image371

Här händer det grejer!

Idag har det hänt grejer i bygget! Väggen som ska tas ner mellan det gamla och det nya bygget finns inte mer! Men för att det inte ska bli alldeles iskallt här i den gamla delen av huset (det finns ju inga fönster fortfarande i det nya) så har de satt upp en vägg lite innanför så att de ska kunna riva den gamla väggen och göra fint. Så nu har vi en vägg mitt i matrummet och den får stå så tills bygget är klart där ute. På så sätt slipper vi också allt målar- och byggdamm.

Vi har fått plocka ner skåpen som satt på väggen för att Henrik ska få plats att sätta reglar. Mamma och jag hjälptes åt att plocka ner alla glas som stod där och slog in dem i papper och la i en kartong. Det känns som om man ska flytta fast man ska bo kvar på samma ställe. Fast på sätt och vis blir det ju som en flytt i och med att nästan alla rum kommer att byta funktion. Det ska bli så skönt att rensa i röran!

Henrik sätter de första reglarna.
image361

Fler reglar sätts på plats.
image362

Konstig arbetsställning. :)
image364

Henrik plockar bort det lilla fönstret.
image365

Här är fönstret borta. Här kröp det fram flera gamla spindlar tillsammans med massa skräp som samlats inne i väggen.
image366

De börjar såga loss ett av de stora fönstren. Henrik sågar och Olle står och ser på (och hjälper till) utifrån det nya.
image367

Här står jag och Henrik uppe i det nya utanför den nya innerväggen liksom. Olle står nere i det nya. Så här kan man se höjdskillnaden som blir. Kolla också in den runda formen till höger. Där ska mitt stora runda fönster in sen lite senare. Fiiiiiint va?!
image368

Så här konstigt ser det ut i matplatsen nu. Vi fick ställa matbordet ända intill väggen så nu får man sitta och äta och stirra rakt in i en vägg. Det funkar ju jättebra, men det är surt att man inte kan se ut i bygget längre. Innan har man ju kunnat följa varje liten grej som hände därute. Det var ju som att ha på Äntligen Hemma eller Roomservice hela dagarna. :)
image369

En bild till på matplatsen. Visst ser den kal och konstig och smal ut.
image370


Min LO på Swescrap idag!

Kul! Idag visas min LO på Swescrap. Roligt. De har ofta väldigt snygga skisser. Den som de postat där idag som Helene ritat är helt ljuvlig och den bara måste jag scrappa. Ikväll. :)

Här är den som visas idag.

image360

Hemma

Nu är den sista utmaningen i utmaningsresan uppe på Scraputmaningen. Nu gäller det att scrappa det som är hemma för en. Jag har scrappat ett inspirationsalster med ett foto från vår strand här nere. Den här stranden har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Vi har bott här varje sommar när jag var liten och nu, sen sex år tillbaka, så bor jag och min man ca 300  meter ifrån. Lyx!

image359

Rättvisa!

När man har tvillingar så lär man sig tidigt att man måste vara rättvis. Så när jag scrappat Ellas teckning så fick jag ju scrappa Vincents. :)

Vincent har ritat hela vår familj, från vänster är det han själv, Ella, jag och Andréas. Visst syns det att han fyller 4 nu snart.

image358

Andréas har ritat en skiss!

Igår ritade jag en skiss och så kom Andréas in, så sa jag på skoj till honom; kan inte du rita en skiss? Nää det ville han inte alls. Så retade jag honom lite på skoj och då ritade han faktiskt en skiss. En jättefin skiss. :) Som jag sen scrappade. Jag spegelvände den och tolkade den kanske lite fritt, men visst ser man att det är den skissen.

image356

och så här blev min tolkning:

image357

Fotoskrivare?

Jag har länge gått och tänkt på att jag skulle skaffa mig en fotoskrivare att ha när jag scrappar. Det verkar så smidigt att alltid bara kunna skriva ut just det fotot som man vill scrappa i precis den storlek man vill. Men finns det nån fotoskrivare som är riktigt bra? Som skriver ut schyssta bilder som verkligen håller.

Vad har ni andra scrappare för något? För jag vet att många av er skriver ut själv. Hur blir kvaliteten? Och hur känsliga blir bilderna?

Och ännu viktigare, vad har ni för papper? Jag vill ha matta bilder, för annars sätter jag tusen fingeravtryck på dem när jag flyttar runt och runt.

Finns det en bra skrivare till en bra peng med bra kvalitet på bilderna och matta papper? För isf vill jag ha en sån. :)

Kan ni hjälpa mig?

Vad gör man med alla teckningar?

Ja, vad gör man med alla teckningar som barnen släpar hem från dagis? Ella har med sig teckningar och målarbokssidor nästan varenda dag från dagis. Jag vet inte hur jag ska spara dem och det går ju absolut inte att spara alla. Men så häromdagen kom hon hem med en så underbar teckning av en kanin och den kände jag att den måste jag spara. Så vad gjorde jag? Scrappade den såklart!

image355

Jag vann!!!

Det har varit kittävling på Magdas och temat var drömmar. Idag fick jag reda på att jag vann!! Tjohoooo vad glad jag är, och vilken toppenvinst sen då, 1000 kronor i presentkort i shoppen. Gissa om jag kommer köpa julklappar till mig själv nu. :)

Här är min vinnarlayout

image354

Jullayouter för Stämpelgården

Jag fick hem ett härligt paket med julpapper från Stämpelgården för ett tag sen. Det var fullt med Figgy Pudding från Basic Grey. Jag blev riktigt julig och var tvungen att scrappa ett par bilder från förra julen.

image352


image353

Huset växer vidare!

Nu är det ett tag sen jag visade lite bilder från vårt bygge. Men min snälle far har varit i farten med kameran och här kommer ett urval.

Så här såg huset ut när panelen tagits ned och den gamla isoleringen syns. Inne i huset kan ni se min mamma som står i matplatsen. :)
image346


Bygget ut mot skogen. Olle står i vardagsrummet intill sovrummet.
image347


Den här bilden ser inte riktigt klok ut. Men pappa (som tar bilden) står i vardagsrummet och tittar in i badrummet och innanför det är klädkammaren.
image348


Elektrikern var här igår och drog all el. Det blev en hel del. Bla 31 spottar! De ska sitta i såna här burkar.
image349


De började också tegla igår och här ser man gaveln ut mot skogen. Visst har Henrik byggt ett fint litet tält till murarna så att de inte ska bli blöta när det regnar.
image350

Gaveln sedd från andra hållet. Den här väggen kommer att bli helt teglad och står i gränsen till grannens tomt.
image351