Vinter i Skåne


Vi brukar ju inte ha så mycket snö här i Skåne, men i år har vi haft riktig vinter i en och en halv månad nu. Vi brukar kanske ha minusgrader i en vecka eller så. Så det här är vi inte alls vana vid. Men jag som egentligen avskyr snö och minusgrader har faktiskt kommit på mig själv med att njuta av vintern i år.

Idag tog jag mig en liten promenad på egen hand för att dokumentera lite. Jag gick inte så långt, bara ner till havet och tillbaka, för jag fick pulsa fram i en halv meter snö på flera ställen och det blir ju lätt lite jobbigt.

Så här ser vårt lilla hus ut i snöskrud:


Tallarna var ordentligt snötyngda.


Så här ser min väg till stranden ut för tillfället.
Så här är man ju inte van att se badhytterna.


På väg hem.


Här var det riktigt jobbigt att gå. Jag sjönk ner till knäna för varje steg. Men det var ändå härligt!


Ungarnas julklappscyklar har inte precis slitits ut ännu.


Undrar hur länge vi kommer att fortsätta ha vinter här nere. Termometern visar på -11 nu.Lördagsmys


Med hemmagjord sushi! Mums!Och imorgon bär det iväg på scrapträff. Man skulle kunna ha det sämre!


Give it to me!

I neeeeed, I waaaaaaant...Skeppas i juli...


Kan man bli sötare?


Mitt hjärta smälter!Jag har alltså skurit ut ett hjärta ur skaren och lyft upp ur snön. Något som Ella tyckte var helt magiskt och ville gärna ha det. Och då kunde jag ju inte låta bli att knäppa ett par bilder. :)Veckans skiss - vecka 4


Ny skiss på
Veckans Skiss och den här veckan är det sötaste Linda som ritat skissen:Så här tolkade jag den:Sötaste Josefin på bilderna såklart.


Mums!


KaiserCrafts nya kollektion Devonshire tycker jag ser riktigt mumsig ut!Hoppas att den kan komma till Sverige snart!


Mina ungar - filmstjärnorna


Ja, eller inte riktigt kanske. Min syrra går en kurs där det ingår att göra en animerad film. Idag hjälptes vi åt att göra den. Den är filmad i Ellas dockskåp med en webkamera. Vi tog en bild och flyttade lite lite, tog en bild till och flyttade lite lite till osv. Ella och Vincent har gjort rösterna.Visst är de duktiga!!


Musikalisk


Ny layout för
Designat!Jag har samlat på mig en massa gamla notpapper som jag tycker är så fina att använda både på layouter och på kort. Här har jag använt det när jag scrappat om hur musikalisk Vincent är. Kan ju inte passa bättre än så. Visst blir det läckert!


Och så Glossy Accents på rubriken såklart!Bracketpappret är från Fancy Pants.

Oj jag kan läsa!


Jag hittade en så fin
skiss på Pyssellyckan som jag inte kunde låta bli att scrappa efter. Utmaningen var dessutom att man bara fick använda spillbitar. Jag hittade de här gamla MME-papperna som jag tyckte passade så perfekt. Ibland är det kul att dyka ner i spillådan.För nån helg sen åkte jag och Kate till Pema i Hörby och då köpte jag de här fina fjärilsdiesen från Spellbinders. Visst blir det läckert! De är både stansade och embossade.De minsta fjärilarna är dock inte Spellbinders utan några stansar jag redan hade, men för att de också skulle bli lite intressantare så stansade jag dem först och körde dem sen i en Cuttlebugembossficka.


Detaljbilder till Hoppa pappa


En distressad cirkel med en stickers som jag satt glossy accents på. Och så lite bling såklart.Lager på lager med papper och mer bling.


Glossy accents på titeln och ännu lite mer bling.Skiss på SWE


Måndag och dags för ny skiss på SWE. Det är återigen Helene som ritat skissen, och då kan ju inte jag låta bli att scrappa efter den. :) Så här snygg skiss blev det den här gången.Jag vände skissen ett kvarts varv och då blev det så här:Roliga bilder på Andy och ungarna som försöker att svinga iväg honom så som vi brukar göra med dem. :)


Spillbitar


Idag på
SWE är utmaningen att scrappa med gamla spillbitar. Jag samlar alla mina mönstrade spillbitar i två stora hammarplastlådor (har en till cardstockspill med). Så jag gjorde en djupdykning bland det mönstrade och stansade ut en massa cirklar i två olika storlekar. Dessa placerade jag sen på layouten och sydde fast mitt foto rakt över.Detta gjorde mig sugen på mina gamla spillbitar och jag kommer säkert att dyka ner i lådorna lite oftare framöver. I alla fall tills det börjar dyka upp CHAnyheter här hemma. :)


Äntligen


Jag var ju tvungen att scrappa att Ellas tand äntligen trillade. :)Ser ni att jag pallat plocka fram symaskinen? Nu får den nog stå framme lite så kanske jag använder den mer.


Namnsdagsbarnet


Grattis på namnsdagen Vincent!
Tannalösa unge!


Det är vad vi kallar Elvis för här hemma just nu:Visst är hon sööööt!

Söta småkort för Designat


Jag fick ett sånt härligt ark med en massa småkort i mitt DTpaket från
Designat. Av dessa gjorde jag en hel hög med kärlekskort. Jag älskar att göra enkla, små kort med lite dekorationer. Jag har framförallt använt mig av spetsar, glitterlim, distanskuddar, bling, crackle paint rock candy och glossy accents.

Och så blev det ett litet grattiskort med.

Veckans skiss - vecka 3


Den här veckan är det
teamets egen Susanne som ritat en fin skiss:Jag gillade skissen jättemycket, och följde den den ganska väl:Fotona är på Ella, hennes kusin Josefin och hennes två kompisar på nyårsafton. Fina tjejer va?!


Första alstren för Designat!


För en dryg vecka sen fick jag mitt första DTpaket för
Designat. Det var superfina papper från Fancy Pants och Jillibean Soup. Jag satte igång direkt och igår bloggade jag mina första layouter i Designats blogg.

I mitt allra första DT-paket fick jag ett underbart bracketpapper med hjärtan och prickar från Fancy Pants (Heart Dots Bracket) som jag blev superförtjust i med en gång. Ibland när jag får sådana så har jag svårt att veta vad jag ska göra med dem, men inte den här gången, layouterna scrappade nästan sig själva.

Den första layouten jag gjorde med det här pappret är den här. Med två söta bilder som jag tog på lucia på vår strand, med min man och våra kids. Jag har också använt en journalingruta från pappret Vintage Valentine Cards som jag klippte ut för hand.Jag häftade fast en söt biljett från Jenni Bowlin att skriva datumet på. Jag gillar att sätta datum på layouterna så jag vet när fotot är taget, och så är det lättare att sortera in dem i album sen.

Med i mitt paket fick jag också några jättefina spetsar som precis kommit in i sortimentet. Jag knöt en av dem runt fotona för att liksom rama in dem. De finns inte i shoppen ännu, men håll utkik, det är kul med spetsar som är i lite olika färger.För att markera mönstret på pappret lite mer satte jag Glossy Accents på vissa av prickarna och hjärtanen och satte även dit lite bling.Till titeln använde jag Basic Greys Sugar Rush Alphabet. Det är jättesöta rosa bokstäver med prickar på. På arket finns även gråsvarta bokstäver, de använde jag på layouten under.Min andra layout med Heart Dots Bracket pappret blev till nästan av sig själv. Spillet råkade ligga på ett papper och så var det nästan klart. Jag tycker att det blev lite kul att scrappa mellan de mönstrade bitarna istället för på, som jag oftast gör.Även här använde jag en av Jenni Bowlins biljetter att skriva datumet på. Jag häftade också på en bit blå spets och satte dit några halvpärlor.En liten blomma och ytterligare en halvpärla.Här har jag använt båda bokstavstyperna från Basic Greys Sugar Rush Alphabet och sen satt Glossy Accents på dem för att få lite djup.


Nu ska jag fortsätta skapa med mitt härliga paket!


Veckans Skiss - Vecka 2


Äntligen är
Veckans Skiss igång igen efter julledigheten. Vi börjar stort med en fin skiss från min favorit Webmosterhelene.


Så här blev min tolkning:Kom igen, tolka skissen du med och maila den till [email protected] så att vi får se!


Skiss på SWE


Måndag och
ny skiss på SWE. Och min tredje layout med härliga Basic Grey Origins!Lite detaljbilder:

De här papperna passar verkligen perfekt till mina fina höstbilder!


Scraplift på SWE


Idag liftar vi en layout av
Jenny SandbergSWE och den kunde jag inte låta bli att ge mig på. Lite extra kul är att Jenny gjorde den här layouten här hemma hos mig med mina alfan. Så egentligen skulle jag ha kunnat gjort exakt likadant som hon, men jag valde att lifta och inte casea. :)

Här är min tolkning av Jennys layout:
Första layouten med Basic Grey Origins


I
november skrev jag om serien Origins från Basic Grey. Jag hann inte få den innan jul, men nu så har jag den hemma och det har redan blivit tre layouter. Jag har redan visat en (pekar nedåt) och här kommer en till. Fast tekniskt sett så scrappade jag denna först. Papperna passar ypperligt till höstfoton, så jag gissar att det kommer att bli en del layouter med de bilder som jag tog på snyggaste Josefin i höstas.
Foton, foton och fler foton


Såg en rolig grej på min vän
Lindas blogg, och tänkte kopiera hennes idé. Det gäller hur mycket digitala foton man har, och hur de ökat över åren. Dels beror det ju på bättre kameror som tar tyngre bilder, men också på att antalet bilder ökat drastiskt över åren, pga intresse och annat.

Så här ser mina fotomappar ut:

2002 – 35.7 MB (76 foton)
2003 – 1.33 GB (2172 foton)
2004 – 3.54 GB (4926 foton)
2005 – 10.2 GB (7373 foton)
2006 – 13.2 GB (5256 foton)
2007 – 39.1 GB (12073 foton)
2008 – 41.9 GB (11832 foton)
2009 – 62.5 GB (15061 foton)

Undrar hur många det blir i år!?


Skiss på SWE


Min tolkning av dagens skiss på
SWE:Det är faktiskt min andra layout på det nya året. Det här året ska jag scrappa mer!


Min hemlis


Som ni kanske kommer ihåg så sa jag för ett tag sen att jag hade en rolig hemlis. NU kan jag äntligen berätta vad!

I höstas gästdesignade jag för butiken
Designat, och från och med januari är jag nu en del av deras fasta designteam! Jag är superglad och känner mig så laddad inför uppdraget. Det är bara så att jag är mycket mer kreativ och gör mycket mer när jag har ett uppdrag. Så 2010 ska bli fullt med scrap!!Håll utkik i Designats blogg för snart kommer det att dyka upp grejer från mig där med. :)