The Lodge!

 
Igår lämnade vi barnen hos farmor och farfar och körde till
The Lodge strax utanför Genarp. The Lodge ligger uppe på Romeleåsen och man har en helt fantastisk utsikt över skogen och åkrarna runt omkring därifrån. Naturen är otroligt vacker och färgsprakande så här på hösten.

Den här skylten är det första man ser innan man kommer upp till the Lodge. Ugglan är deras ledmotiv och återfinns på allt.



Man fick ställa bilen på parkeringen en bit ifrån och knata upp för en rejäl uppförsbacke. Men visst är där vackert!


The Lodge - Main House





Vi checkade in på vårt rum, vi bodde inte i den stora hotellbyggnaden utan i en egen liten stuga. Nummer 17 var vårt!



Efter vi checkade och gick vi en tur i skogen. Det var ett tag innan vi skulle vara i SPA:t och vi bestämde oss för att utnyttja tiden. En stärkande promenad i naturen gjorde gott.






När vi kom tillbaka var det dags att skynda till SPA:t. Vår promenad tog lite längre tid (vi gick lite vilse) än vi tänkt oss så vi fick byta om kvickt och snabba oss till SPA-avdelningen.

Väl där möttes vi av en jättegullig tjej som hette Tanja. Hon tog väl hand om oss och sex andra genom hela behandlingen.

Först fick vi alla duscha av oss och sen in i bastun som var vedeldad och jättemysig. Nu vet jag varför jag inte varit så förtjust i att basta förut. Jag har ju bara bastat i elektriska bastuer, det här med vedeldad bastu var en helt annan sak.

Tanja hällde lavendelvatten på de heta stenarna och viftade runt med en handduk så att hettan spred sig i bastun. Hela tiden fyllde hon på våra vattenglas och bjöd på apelsin- och citronklyftor. När alla hade kommit igång och svettades rejält gav hon oss myntais att kyla ner oss med. Sen var det dags att duscha av sig och sen fick vi gå ut utomhus till två stora bubbelpooler. Där fick vi sitta i 20 minuter. Sen fick vi duscha av oss igen och smörja in oss med massor av härlig acaciahonung. Vi fick smörja in hela kroppen med hur mycket honung som helst. Det kändes lite konstigt, men det blev inte alls kladdigt utan bara mjukt och skönt. Tanja svepte in oss i varma lakan och så fick vi sätta oss i bastun igen. Den här gången snålade hon inte med ångan och vi svettades rejält. All honungen smälte in i huden och när vi var klara kunde man inte längre känna den. När man inte klarade mer hetta fick man lämna bastun och gå ut och duscha och peela sig med salt. Vi kände oss som nya människor. Jag har aldrig varit så honungslen som nu!

Sen fick fick vi öl, vin och snacks och vi valde att ta det på rummet där vi softade tills det var dags för middag.

Sen gick vi upp till the main house för att äta middag. Andy tog en whiskey före maten och vi satte oss i soffavdelningen och njöt av den härliga amerikanska stugmiljön. Kocken kom till oss och presenterade menyn, som lät helt fantastisk. Det var den också. Det var väldigt länge sedan jag ätit en så välkomponerad, genomtänkt och fantastiskt vällagad middag. Den var lyxig och fantastiskt god.

Först kom de in med ett fat med två teskedar på, och på varje tesked låg lite stekt sidfläsk med honungs och rödvinsvinäger. Bara för att få igång smaklökarna. Gott!

Sen fick vi bröd med persiljesmör och en varm tomatconcasse.

Apetizer
Rotsellerisoppa serverad i en cappuccinokopp.

Förrätt
Slätvar med beurre blanc sås, dillstekta bondbönor och en bit kokt rödbeta

Varmrätt
Kronhjort, syltad pumpa, potatiskompott och vinskysås.

Efterrätt
En god, mild fransk ost som jag inte minns namnet på, men som görs på kornas morgonmjölk, tomat och vanlijmarmelad och honungsrostade valnötter

Dessert
Chokladkaka med pannacotta ovanpå och ett nedkok på socker, honung och rödvin som sedan mixats med is.

Efter allt det här tog vi en god kopp kaffe i sofforna.


Vår söta ugglenyckel.

Har du möjlighet att åka hit - GÖR DET!!


TACK pussen för en härlig helg!

   

Kommentarer
Postat av: Linda

Åhhh det låter helt fantastiskt!! Där kommer vi boka en helg så småningom, fast först skall vi klara av Torekov =) Puuu!

Postat av: Nina

Aaahhh, vilken lyxbehandling - det låter ju heeelt underbart!! Å maten...jummmjum! ;)

2008-11-02 @ 21:45:00
URL: http://krumelurkonst.blogspot.com
Postat av: Viveka på Humlebacken

Wow, dit SKA jag!!!

2008-11-02 @ 21:52:28
URL: http://humlebacken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback