Vi bygger vidare


Eller vi och vi. Det är ju inte vi som bygger. Det är ju våra kära byggare Olle och Henrik. Vi har faktiskt saknat dem, synd att de inte stannar längre. Finns det nåt mer vi kan bygga om? :)

Så här långt har de kommit nu. Gipsen är satt och nästan alla socklar och lister är uppe.

Från hallen ser det ut så här om man står framför den nya dörren in till det nya rummet:


Och kliver man in i det nya rummet och tittar dit vår bäddsoffa ska stå ser det ut så här:


Och om man vänder sig om ser man TV-hörnan. Den här TVn ska bort dock och ersättas av en som sitter på väggen. Rummet är för litet för något annat.


Om man sen går ut till matrummet och sen vänder sig om och tittar på matrummet och in mot det nya TV/gästrummet så ser man detta:
Sen har vi gjort en annan lite tokig grej. När man stod i hallen och tittade in mot köket så var där en helt onödig hörna och ett konstigt dörrhål (det hade suttit en dörr där en gång) och det enda det gjorde var att ta ljuset. Så det har Olle och Henrik tagit bort. Det blev lite konstigt i taket och golvet (vad var det jag sa?) och det kommer att kräva lite lagningar, men jag hoppas att det blir bra. Det är iaf underbart att få mer luft i köket. Så här ser det ut från hallen:


Alla trädetaljerna som syns ska självklart målas vita och det fattas lite lister här och där, och självklart ska det konstiga glappet mellan golven fixas till, men till det krävs en riktig finsnickare, samma som byggde vår ektrappa och barräcket.

Annars är hela huset i en enda röra, men idag har jag försökt att röja upp så gott det går. Vi har plockat undan, dammsugit och svabbat gipsdamm så nu kan man faktiskt vara här. Men det ska bli skönt att bli klara.

På den nya väggen i matrummet är jag sugen på att ha en vitmönstrad tapet på vit botten, gärna medaljongmönster eller så. Nån som har nåt tips?


Kommentarer
Postat av: Mamma och Pappa

Hej!

Ser ju jättetrevligt ut! Lite som om det alltid varit där.

Matrummet vinner ju mycket på detta och det med medaljstapeten gör det till ett riktigt matrum. Stiligt.

Men hörnan i köket.....KramMoP

2009-10-10 @ 09:28:48
Postat av: Scraprookie

Vad roligt när det blir av..ja att man fixar till sådant man gått och funderat på!! Du vi ska titta på tapeter i dag..vitt på vitt..till vårat matrum, hör av mig igen om jag hittat något fint!!

2009-10-10 @ 10:53:46
Postat av: K8an

Helt plötsligt är där ett rum till :) Hur läckert som helst! Kram

Postat av: tvillingmamma Lotta

Najs!

Det blir ju skitbra!

Även hörnan in till köket blir nog bra när ni fått fixat till det, det öppnade ju verkligen upp köket!

kram!

2009-10-10 @ 22:06:58
URL: http://tvillingmamma.blogspot.com
Postat av: Paula

Det blir ju verkligen superfint!!! Jag förstår din tanke om taket och golvet , men det kommer nog bli jättefint! Konstigt att man aldrig uppfattat den väggen som onödig, men det var den ju verkligen!! Blev sååå mycket bättre när det öppnades upp!

Puss!

2009-10-12 @ 08:46:57
Postat av: Nina

Hej Fia,Vi har ett liknande projekt som vi planerar att göra efter sommaren och jag har ingen aning om hur man kan få till det på ett bra sätt. Hur har ni löst det med golvet och taket?Kram från Nina med Felix och Tone (och lilla A).

2011-05-07 @ 22:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback