Dagens bild - 090529 - Skånes Djurpark

 
Eftersom Vincent har helgipsat ben och sitter i rullstol har det inneburit att han inte kunnat gå på förskolan som vanligt. När han förstod att det betydde att han skulle missa den efterlängtade resan till Skånes Djurpark så blev han jätteledsen. Men vi kom på en superbra lösning. Eftersom jag ändå var hemma med honom den dagen så kunde jag åka med på utflykten och på så sätt ta hand om Vincent hela dagen. Det blev en superbra dag!

Vi samlades på förskolan på morgonen och tog bussen till Skånes Djurpark. Det tar ungefär en timme dit och hjälp vad 37 4- och 5åringar kan låta mycket. Men det var kul att se hur alla barnen var mot varandra. Alla barnen var så söta och gulliga mot Vincent och berättade hur mycket de saknade honom och att de hoppades att han snart skulle komma tillbaka. De var nyfikna på gipset och ställde massor av frågor huruvida det gjorde ont och sånt. Sött.

Väl framme började på Skånes Djurpark började vi med att pausa och äta matsäck. Det gjorde vi flera gånger under dagen. Alla barnen tyckte att detta var en av dagens höjdpunkter.

De första djuren vi kom till var hjortarna.


Hjort på grönbete. Bilden är lite suddig, men jag fick zooma långt för djuren var rätt långt in i hagen.


Ella fotade också under dagen. Här visar hon sin kompis Isabelle sin senaste bild.


Sen bar det iväg. Det blev mycket promenerande under dagen.


Vi kollade på kartan vilken väg som blev bäst. Femåringarna gick en runda och fyraåringarna en annan och så sågs vi på slutet och åt glass tillsammans. Det var rätt skönt att "bara" gå runt med 18 barn.


Vi var en rejäl samling!


Vincent och hans kära kompis Leon. Leon var verkligen en klippa den här dagen. Han brydde sig supermycket om hur Vincent hade det hela tiden och körde honom mycket. Han var superstark i uppförsbackarna.


Förutom att titta på djur så fanns det massa roliga aktiviteter runt om i parken. Här kunde man se hur långt man kunde hoppa. Där satt små skyltar som visade hur långt olika djur kan hoppa. Barnen har ställt upp sig på kö och Inga-Britt instruerar. Ser ni Ella? Längst bak i kön.


Men OJ vad hon kunde hoppa! Kanske blivande friidrottare?


Vi såg en massa roliga djur under dagen. Vad sägs om den här skojiga älgen. Visst lyfter han roligt på överläppen. Det ser ut som om han försöker säga nåt till oss.


Eller vad tycks om det här söta vildsvinet som grävde och bökade så sanden yrde. Jag fick vänta en stund innan jag lyckades fånga när han precis kastade upp sand. Lite oskärpa, men ändå coolt tycker jag.


Det var många barn som turades om att köra Vincent under dagen. Här är det Hannah som gör en insats.


Fikastund igen. Ella, Vincent och Adam mumsar i sig.


Vi lyckades missa båda björnarna med sina ungar och vargarna tyvärr, men vi fick se rävmamman och hennes söta ungar i alla fall. De hade nog precis fått mat, för mamman sprang runt med en läskig råtta i munnen.


Här står hon med sitt byte.


Visst är den lilla rävungen söt!?


Det fanns sälar med. Den här låg uppe och solade och hade det skönt. Eller skönt och skönt, jag vet inte hur bekvämt det kan vara med en stor sten som huvudkudde. Men hon såg nöjd ut i alla fall.


Ella och Adam klättrar.


Ella klättrar. Det var en härlig dag.


Hur många barn kan man få upp i ett träd? Svar - många! :)


Tack för en härlig dag, jag är så glad att jag och Vincent kunde få följa med!

 

Kommentarer
Postat av: Viveka på Humlebacken

SÅ mysigt det ser ut, och så fina bilder du har tagit

Postat av: Mamma/Mormor

Vilken jättegullig avslutningsbild!!!

Kram!

2009-06-11 @ 00:10:38
Postat av: Jenny

Vi har oxå planer för Skånes Djurpark och nu ser jag på dina bilder att det verkligen är värt ett besök!Krya på dig Vincent o Hejja Ella som tappar tänder "på rad".Kram

Jenny

2009-06-11 @ 16:50:44
URL: http://jenjenwig.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback