Här händer det grejer!

Idag har det hänt grejer i bygget! Väggen som ska tas ner mellan det gamla och det nya bygget finns inte mer! Men för att det inte ska bli alldeles iskallt här i den gamla delen av huset (det finns ju inga fönster fortfarande i det nya) så har de satt upp en vägg lite innanför så att de ska kunna riva den gamla väggen och göra fint. Så nu har vi en vägg mitt i matrummet och den får stå så tills bygget är klart där ute. På så sätt slipper vi också allt målar- och byggdamm.

Vi har fått plocka ner skåpen som satt på väggen för att Henrik ska få plats att sätta reglar. Mamma och jag hjälptes åt att plocka ner alla glas som stod där och slog in dem i papper och la i en kartong. Det känns som om man ska flytta fast man ska bo kvar på samma ställe. Fast på sätt och vis blir det ju som en flytt i och med att nästan alla rum kommer att byta funktion. Det ska bli så skönt att rensa i röran!

Henrik sätter de första reglarna.
image361

Fler reglar sätts på plats.
image362

Konstig arbetsställning. :)
image364

Henrik plockar bort det lilla fönstret.
image365

Här är fönstret borta. Här kröp det fram flera gamla spindlar tillsammans med massa skräp som samlats inne i väggen.
image366

De börjar såga loss ett av de stora fönstren. Henrik sågar och Olle står och ser på (och hjälper till) utifrån det nya.
image367

Här står jag och Henrik uppe i det nya utanför den nya innerväggen liksom. Olle står nere i det nya. Så här kan man se höjdskillnaden som blir. Kolla också in den runda formen till höger. Där ska mitt stora runda fönster in sen lite senare. Fiiiiiint va?!
image368

Så här konstigt ser det ut i matplatsen nu. Vi fick ställa matbordet ända intill väggen så nu får man sitta och äta och stirra rakt in i en vägg. Det funkar ju jättebra, men det är surt att man inte kan se ut i bygget längre. Innan har man ju kunnat följa varje liten grej som hände därute. Det var ju som att ha på Äntligen Hemma eller Roomservice hela dagarna. :)
image369

En bild till på matplatsen. Visst ser den kal och konstig och smal ut.
image370


Kommentarer
Postat av: Linda (Gulligullan)

Wow, vad häftigt!! Och vad konstig matplatsen ser ut nu hihi. Snyggaste bruden på bilden alltså ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback