Vilken härlig mässa det var!

Igår tog jag bilen och hämtade upp min systerdotter Jojo och hennes kompis Elin i Hjärup och körde till scrapmässan i Helsingborg. Där spenderade vi fyra timmar ungefär genom att springa runt bland de oliks scrapshopparna och fundera på vad vi skulle handla och sen shoppade vi. Härligt! Tjejerna var lite sega i starten men sen kom de igång riktigt bra de med.

Träffade även mina härliga scrapkompisar och överraskade Frida med ett födelsedagskort och shoppingpengar. Kul!

Jag shoppade två dabberscase, ett till dabbers och ett till distresser, ett American Crafts album, quickstrips, Love Elsie alfabet clearstamps och liiiiite papper. Jag är supernöjd. Åh, ett par ark overlays, ett ark thickers och ett ark rubons blev det med. :)

Här är en bild från
Stämpelgårdens monter. Det verkligen kryllade av folk på mässan. Kul!
image299

Slipat!

Idag har de börjat slipa grunden. Tyvärr verkar det som om vi har nåt elproblem i huset för propparna bara går. Men det kommer en kille och tittar på det på lördag. Så då hoppas vi att det ska lösa sig så att de kan fortsätta.

Men så här ser det ut just nu:

image297

image298

De ska alltså grovslipa golvet ett par gånger nu och sen när väggarna är resta och klara så kommer de och finslipar och polerar golvet. Vi ska ha ett blankslipat betonggolv i hela det nya förutom badrummet och det kommer bli så sjuuukt snyggt.

Mässa i Helsingborg på lördag!

Jaha då var det dags igen. Jag och Jojo åker till Helsingborg på lördag för att gå på scrapmässa. Ska bli grymt kul. Jag hoppas på att få träffa lite sköna scrappare och shoppa loss lite med. Ska bla hämta en förbeställning hos Jane på Scrapaddicted. Lovely!

Vem ska dit? Om ni ser mig där och känner igen mig så kom fram och hälsa vettja, själv är jag urkass på sånt.

Scrappat en skylt till ScrapAddicted!

Jag har gjort en skylt som Jane kommer att ha med sig på lördag och söndag på mässan i Helsingborg. Såå kul att få göra det. Fast jag hade grym prestationsångest när jag gjorde den och allt gick fel. Men till slut fick jag till det och jag är riktigt nöjd med slutresultatet. Så här ser skylten ut:


image296

Scrappat en LO till Fiffi!

Scraputmaningen har vi just haft ett projekt där vi scrappar varandras foton. Fiffi skickade mig ett foto på sina söta barn som jag ser scrappade. Så här blev det:

image293

Nu återstår bara att skicka layouten till henne.

Två nya layouter

Swescrap har just nu ett projekt som de kallar hemligheter. Det handlar om att scrappa om sig själv. Detta hoppade jag på då jag är urkass på att scrappa om mig själv. Här är två layouter som har visats på Swescrapbloggen:

image291

image292

Knasig piratLO

Lekte med mina härliga dabbers i fredagskväll. Blev en snabbLO med Ella när hon druckit drickyoggi och fått mustasch. Hon kallade sig själv för lillfarfar. (Farfar har mustasch)

Extra kul att göra piratgrejer till en tjej tycker jag. :)

image290

Jag brukar försöka blinga Vincents layouter lite extra med. Bara för att liksom. Hehe.

Vilken underbar dag!!

Idag har ju varit alldeles fantastisk! Man fattar ju knappt att det är slutet av september. Som min mamma sa förra helgen när det också var så himla fint väder, man är så tacksam för de här dagarna när det är så här härligt väder på hösten, medan man liksom förutsätter det på sommaren och bara bli förbannad när det inte är fint. Så sant, så sant. Så fram för fler härliga höstdagar.

Vi passade på idag när det var så underbart och spenderade två timmar på stranden. :)

Vi hade med oss kaffe, dricka, kex, plättar, sylt och bananer att fika på. Det är ju såå mysigt att äta på stranden. Varför gör man inte det oftare. Synd att allt blir så sandigt bara.
image269

Jag uppe på en bunker.
image270

Ella på samma bunker. Visst är hon bara såå tuff i sin solbrillor.
image271

Härlig bild på Ella som jag längtar efter att scrappa. Hehe.
image289

Vi hade spannar och spadar med såklart och barnen lekte.
image272

Det var till och med så varmt att barnen ville bada!
image273

Bellan i full fart.
image274

Vincent kastade spannar med vatten på bunkern. Jag fotade massor. :)
image275

Häääärlig bild, man tror nästan att det är sommar.
image277

Ella leker i vattenbrynet.
image278

Och står på huvet. Knasungen.
image279

Då blir man så här våt.
image276

Just nu är det superpoppis (bland scrappare) att fota sig själv och andra framför graffitiväggar. Vi har ju inte så överdrivet mycket graffiti här där jag bor, men jag kom på att det finns ju lite...
image280

Så mannen fick agera fotograf så poserade jag lite framför graffitin. Hehe.
image281

image282

image283

image284

image285

Vincent ville också vara med.
image287

Så här ser kärlek ut!
image288

Vill du vara med i Scraputmaningens DesignTeam??

I så fall får du snabba på! Vi söker folk på Scraputmaningen just nu och varför söker inte du? Sista ansökan är imorgon fredag 21/9.

Älskar du att scrappa och ta dig an nya utmaningar och jobba i team så tycker jag att du ska söka till oss. Vi är ett härligt gäng och vi har superkul tillsammans.

Skriv lite om dig själv, hur länge du scrappat, om du har en blogg där du lägger upp dina alster och om du har nåt forumsnick. Och så samlar du ihop dina tre favoritlayouter och så mailar du alltihop till [email protected]

Kom igen, det skadar ju inte att söka eller hur!?

Massa nytt!

Idag på Scraputmaningen så har vi fått en utmaning av en läsare. Så här löd utmaningen:

* Scrappa en lo i strl 12" x 6"
* Använd färgerna: Vitt, turkos, lime & lila
* Minst 20 brads
* Egengjord overlay (datorn el förhand)
* Freestyla så mycket du kan
* Titel = Handskriven med ex akrylfärg

Så här blev min tolkning. Några 20 brads fick jag inte dit. Men 12 lyckades jag klämma dit.
image260

Och igår skulle vi scrappa vårt boende och så här ser mitt bidrag ut där. Det kanske inte ser ut som en byggstart men det är det faktiskt. Vi började med att riva ner allt tegel på den vägg mot vilken utbyggnaden kommer. :)
image261

Vi hade skissvecka och till en skiss gjorde jag den här:
image262

Och till en annan skiss den här:
image263

Och till en tredje skiss:
image264

Och innan dess testade vi det nya formatet, som jag lyckats bli riktigt kär i. :)
image265

Och så scrappade vi med varandras gamla spill, jag gjorde två layouter medspill från Fiffi:
image267

image268

Och en LO med spill från Anna K:
image266

Idag har de gjutit grunden!

image259

Kolla! Grunden till vår tillbyggnad är gjuten idag!! Visst ser det stort och härligt ut! Här ska det alltså bli ett stort härligt vardagsrum, ett sovrum, badrum och klädkammare till mig och mannen. Det kommer att bli så fett. Innan jul ska vi ha flyttat in. Planen är att vi ska kunna fira både jul och nyår i det nya.

Jag har gjort ett kort!

Det hör inte till vanligheterna att jag gör kort, men idag har jag faktiskt gjort ett. Var ju på mässa igår och var ju tvungen att testa min nya söta stämpel som jag köpte på Easer. Min kära svärmor och svärfar var här innan idag och sen skulle de fira min svägerskas födelsedag och de ville ha ett kort med sig så det passade ju bra att snabbscrappa ett litet kort då.

Så här blev kortet:

image258

Grattis i efterskott Keath, hoppas att du gillade presenten och kortet!

Mässa i Göteborg!

Idag har Kortmakaren en stor mässa i Göteborg och jag och min söta systerdotter Josefin ska såklart åka dit. Det ska bli helt galet kul. En massa härliga tjejer från Scraputmaningen och Pyssel.net ska också dit, så man kan ju undra om det kommer att bli mest shopping eller mest fika och snack. Hur som helst så kommer det att bli en helt sjukt kul dag och när vi sitter på tåget hemåt ikväll så är jag helt säker på att vi kommer att vara fullastade och helt slut. Jag kommer in  och rapporterar senare.

Jag vann!

Tjohooo, jag vann lifttävlingen på Stellas.se! Jag är suuuuperglad. :) Och väldigt nöjd med layouten jag vann med också så det känns extra kul.

Här är mitt bidrag:
image257

Nice Matters Award!

Jag har varit lite frånvarande här i bloggen på sistone. Men det har hänt så mycket i livet just nu. Mannen var i Kina i över en vecka och så har jag haft sjukt mycket att göra på jobbet. Men idag är jag hemma med en lite halvsjuk Ella och just nu leker hon själv så då kan jag ju passa på att blogga lite.

Jag blev inte lite förvånad när jag insåg att jag blivit taggad av två duktiga tjejer och fått Nice Matters Award. Så som jag fattat det så ger man den till nån som inspirerar en mycket och det är ju superhärligt att få!

image256

Den första som taggade mig var
Ethel, och hon kallade mig sin nya favve, vilket gjorde mig riktigt glad eftersom jag verkligen diggar hennes stil med. Hon scrappar för Swescrapbloggen och hon är grym.

Den andra som taggade mig var Sofie som jag inte lagt märke till innan.  Men nu har jag varit inne i hennes blogg och kikat runt och hon gör riktigt snygga grejer. Grafiska men ändå lite freestylade. I like!

Så nu är det meningen att jag ska tagga några tjejer som inspirerar mig. Svååårt val!

Men till att börja med måste jag ju tagga Linda/Gulligullan. Min allra bästa scrapkompis. Jag scrappar alltid bra tillsammans med henne och hon är grymt duktig.

Sen kan man ju inte glömma Karin, också en god scrapvän. Hon är så härligt kreativ och har en egen stil som jag bara älskar.

WebmosterHelene är ju min absoluta scrapfavorit och hon har säkert redan taggats av massa andra men det bryr jag mig inte om, för om jag ska nämna de som inspirerar mig så måste hon nämnas!

Johanna/Silwerstar är också helgrym och jag älskar hennes sätt att blanda massa klara fina färger och ändå hålla det snyggt och rent.