Tävlingar på Brunkullan!

Just nu pågår en massa roliga tävlingar på Brunkullan. Jag har scrappat till den första deltävlingen och en bonustävling.

Första deltävlingen skulle man inspireras av en höstig bild och en låttext. Jag valde att ta med låttexten på min layout.



Den ser lite konstig ut i färgerna, den är inte så grön i verkligheten.

Den andra layouten jag har scrappat var till en bonustävling, där man skulle scrappa en layout av den som skrivit inlägget före.

Jag liftade lillanna och så här blev min:


Hoppar av Scraputmaningen

Nu har jag funderat fram och tillbaka och hit och dit jättelänge. Men nu har jag bestämt mig för att hoppa av Scraputmaningen. Jag har varit med där i ett och ett halvt år, och det har varit jättekul. Men i början var det ett piggt gäng med massor av energi, men på sistone har det varit så dött där inne, och det har inte varit många som gjort de olika utmaningarna eller kommit med nya idéer. Jag har känt att det har tagit mycket mer energi än det har gett mig och så ska det ju inte vara. Så nu hoppar jag av.

Min extra tid kommer jag att lägga på mitt DT-uppdrag på
ScrapAddicted, gästspel på andra butiker, Veckans Skiss och på att scrappa till olika tävlingar och sånt. För att inte tala om att bara scrappa för att det är kul. Igår var Linda och Keath hemma hos mig och scrappade, och jag scrappade bara för att det var kul och oj vad roligt jag hade. Så nu är tiden på Scraputmaningen slut. Jag har avslutat mitt sista uppdrag där och det bloggas nog nästa vecka. Mot nya äventyr!

Canvasen är uppe!

Andréas kom precis hem med min snygga canvas, uppspänd och fin. Nu hänger den på plats i vardagsrummet. Visst blev det fint!!


Veckans skiss vecka 35

Denna vecka är det min söta svägerska Keath som har ritat skissen på Veckans Skiss.

Så här ser den ut:



Och så här har jag tolkat den. Ganska skissenlig va?


Skisslådan

Här kommer lite bilder på min skisslåda och dess innehåll.

Här kan man se så fullpackad den är. Måååånga skisser blir det...


Här sticker en av mina skisser upp:


Ett urval av mina skisser:


Och av
Joggemias:


Lilys:


Silwerstars:

(Ja, jag vet att jag stavat fel på kortet, jag har bara inte orkat ändra och laminera igen ännu, men jag ska.)
 
Och så från två stora skiss-sidor.




Var hittar ni de bästa skisserna? VIlka saknar jag?

Tillägg: Lådan är ca 11x11 cm. Jag har köpt den på Panduros Outlet inne i Malmö för länge sen. De såldes i set om tre och detta är den största. De har varit jättebra att altra och ge bort presenter i.

Skiss i Tingturas blogg

Jag har scrappat efter den snygga skissen på Tingturas blogg. Så här blev det:


Strikt

Försökte scrappa en strikt layout bara för att det var kul.

Resultatet:

Skissorganisation

Den här helgen har jag organiserat en massa skisser. Jag skrev ut alla jag hade i storlek 8x8 cm och sen skar jag ut dem och klistrade upp dem på färgat papper som jag skurit i 8,5x8,5 rutor. Jag satte skisser både på fram och baksida. De här skisskorten laminerade jag sedan och klippte ut. Sen gjorde jag lite större kort med namnet på dem som gjort skissen som jag kunde sortera in dem på. Skrev även ut mina egna skisser och gjorde på samma sätt. Sen satte jag dem i en låda som jag sen altrade. Så här blev den:





Jag tänkte ha den på scrapbordet så att det är lätt att ta en skiss om man inte vet vad man ska scrappa.

Ska visa skisskorten sen också, har bara inte fotat dem ännu.

Vilka är era favoritskissmakare? Tipsa gärna, skisser kan man faktiskt inte få för många av.

Skisser

Idag och igårkväll har jag organiserat mina skisser. Då menar jag både mina egna som jag ritat och en massa som jag sparat på datorn, som andra har ritat.

När jag ändå var i farten så ritade jag tre till. Lägger upp dem här. Om ni blir sugna på att scrappa efter någon av dem så kan ni väl kommentera detta inlägget sen så att jag kan se vad ni gjort.








Veckans skiss vecka 34

Veckans skiss har som har som vanligt en ny skiss och det är Meritxell som har ritat skissen för denna veckan.


Jag scrappade såklart efter den och såhär blev det:



Visst är de coola, mina killar?!

Skissbidrag

Scrapperiet har en skisstävling och jag var inte sen att haka på:


Altanen

Arbetet med altanen går framåt sakta men säkert här hemma och det blir så fint. Just nu håller mannen på att sätta räcke. Han målade och målade hela helgen och nu idag har han satt upp det. Det är inte riktigt färdigt, men jag måste bara visa så fint det blir!





Quickutzalfabet

Nu har jag sålt Diesel, Mademoiselle och Paige. Kvar finns:

Abigail Classic 1000 kronor
Abigail Grand 1200 kronor
(2000 kronor om du köper båda)



Kommentera här om det är intressant!

Kort

Det här kortet gjorde jag till en kompis som precis köpt hus.


Mina små fotomodeller

Till vardags jobbar jag på webshoppen Blå Elefant, där vi säljer barnkläder, leksaker och inredning till barn. I helgen hade jag tagit hem en jätteladdning med höstens kläder för att fota barnen i. Vi gick ner på stranden och barnen jobbade hårt. Det blev massor med bra bilder som kommer att dyka upp i webshopen, på banners och i tidningsannonser. Jättekul!

Se så söta de är!

Perfekt att fota nere på stranden, fullt med snygga badhytter, klitter och hav att ha som bakgrund.



Här kanske man inte ser tröjan så jättebra, men visst är Vincent bara för söt!



Ella är som gjord för att bli modell, hon tycker att det är kul att posera, och kameran älskar henne.



Lurifax.



Som vi höll på för att få en bra bild med klänningen bakifrån så att man ser det fina guldbroderiet. Den här klänningen är heeeelt fantastisk. Den ska Ella ha till födelsedagen. :)



Den här tröjan behöll vi direkt, se så snygg Vinnik är i den!



En härlig Fablefantfleece.



Ella i lika härlig fleece.



Båda barnen



i snygga fleecar.


Den här klänningen älskade Ella.



Som sagt, Ella älskar att posera. Kolla in minen!



Barnen tittade på en manet som flutit in på stranden.



Vincent i ännu en härlig fleece.


Ella hade såå kul!



Det var verkligen kul. Och tack till mamma som var med och var min scripta!

Kolla nu in på Blå Elefant och shoppa loss!


Veckans skiss

Denna veckan är det Cilla som har ritat skissen på Veckans Skiss och så här ser hennes skiss ut:



Och här är min tolkning. Jag har använt snygga October Afternoon papper igen. Jag längtar efter höstens och vinterns kollektioner, de är heeeelt underbara. Men så länge får man scrappa upp dessa.


K & Co Blue Awning

Ett helt underbart paket från Jane på ScrapAddicted ramlade ner hos mig i torsdags. Dessa mönstrade papper från K&Company - Bluee Awning är så fina att man nästan är rädd att förstöra dem, jag har valt att göra väldigt enkla saker och låta papperna tala.

Jag blev så inspirerad av Zarahs vackra tavla i ett tidigare inlägg att jag bestämde mig för att göra en egen.  Papperna är riktigt vackra och romantiska så jag tyckte att de passade bra till bröllopsbilder. Eftersom vi gifte oss för sex år sedan finns det inte så många digitala bilder, men ett gäng har vi och jag tog ett av dem och gjorde om till sepia. Tyckte att det passade bäst.

 
Jag målade alla kanterna på canvasen med akrylfärg och klädde både framsidan och kanterna med papper. Detta var en sån tjock canvas så det blev vackrast att klä kanterna också. Sen dekorerade jag framsidan. Jag använde ett av de fina anteckningsbladen som finns i serien, och en vacker rubon med pärlor och så stansade jag ut datumet med QK Mademoiselle.





Sen har jag gjort en liten anteckningsbok som jag gett till min syster. Tyckte att den passade perfekt i deras hus, och tänkte att syrran kunde ha den vid telefonen eller bredvid datorn eller så att skriva upp saker som hon ska komma ihåg i.



Jag använde en av anteckningsrutorna här med. Från början stod det bara "It's the little things" på, men jag satte dit "to remember" med rubons. Och så dekorerade jag den med en liten blingsten med.


Jag klädde insidan med ett vackert grönt papper och använde såna "filing cards" inuti som blev själva anteckningsboken. Såna brukar finnas i bokhandeln.


Framsidan och baksidan klädde jag med ett mörkblått papper med prickar på. Jag stämplade på det med en ofärgad embossdyna och embossade med ofärgat embosspulver. Jag tyckte att det blev riktigt läckert.


Papprena passar jättefint till kort också.


Ett tackkort blev det med. Här har jag också utnyttjat det vackra pappret och förstärkt de blå mönstret med guldstickles och sen Glossy Accents. Jag har även satt Glossy Accents på bokstäverna.


Och till sist har det blivit ett bokmärke med. Här har jag använt en av journal tagsen och sen satt på fler texter mha rubons. Från början stod där bara "My New Favorite".
 

Min pappersskärare har gått sönder!

KRIS!

Min Making Memories Precision Trimmer har just pajat! Jag skulle skära igenom ett gäng papper på en gång, och det var trögt, men den brukar fixa det. Men den här gången gjorde den inte det. Nu skär den så att papperna trasar sig.

Kan man göra något åt det? Kan man byta bladet eller är det bara till att köpa en ny skärare??

Quickutzalfabet till salu!

Nu säljer jag ett gäng av mina QKalfabet. Lämna en kommentar här om du vill köpa något av dem.
Jag har lagt ut dem på Pyssel också. Så först till kvarn gäller. Frakt tillkommer.


Abigail Classic 1000 kronor
Abigail Grand 1200 kronor
(2000 kronor om du köper båda)




Diesel Classic 1000 kronor



Mademoiselle 600 kronor



Paige Classic (både UC och LC) 1200 kronor

            

Bilderna har jag lånat från Quickutz.


Veckans skiss är igång igen!

Nu är Veckans Skiss tillbaka igen efter sommarsemestern.
Först ut var Aase/Ängel60 som ritat denna fina skiss åt oss.



Så här ser min tolkning av skissen ut:



Jag ääälskar October Afternoons papper. Jag har en stor laddning därhemma som jag ska dyka ner i ikväll när Camilla och Linda kommer till mig. Tjohooo vad vi ska scrappa!


Canvas

Har beställt en canvas av ett foto jag tog för ett par år sen. Det blev såå bra. Beställde den på Photowall. Nu ska den bara spännas upp på ram och hängas upp.

Vi var på väg ner på stranden en vårdag för att titta på havet. När vi kom ner på stranden var det så vackert att jag var tvungen att springa hem och hämta kameran. När jag sen kom ner igen hade Andréas och barnen gått iväg längs vattnet och vagnen stod kvar ensam. Vattnet var sååå glittrigt och jag tog en bild med min lilla IXUS. Visste redan då att det var ett superfoto. Har haft det som bakgrundsbild på datorn länge och hela tiden velat göra en canvas av den. Men nu när vi har nytt vardagsrum var det dags. 70 x 110  cm blev den. Härligt!!

Visst är det vackert!


October Afternoon



Jag är kär! October Afternoon gör sååå ljuvliga papper.
Sara och Linda var nere hos mig i torsdags och scrappade loss och jag hade precis fått mitt månadspaket från Nooken, med bara härliga OA-papper. Jag scrappade fyra layouter med dessa underbara papper. Kan dock bara visa en, eftersom de andra är till Veckans Skiss som drar igång igen nästa vecka.

Har du förresten en fin skiss som du vill att tjejerna i VS-teamet ska scrappa efter så maila den till [email protected].