Mer Halloween

Lite tidigare ikväll kom min sötaste systerdotter och två av hennes söta kompisar hit och var lite halvdesperata. De skulle gå på maskerad och ville klä ut sig lite, men ändå se coola ut. Vad gör man då? Jo man kommer hem till den galna scrapmostern och rumstrerar om i scraprummet och gör några riktigt snygga masker. Visst blev de fett coola?!


Happy Halloween!!

IDAG är det Halloween (och ingen annan dag).

För fem år sedan firade jag Halloween så här:



Jag hade gått 36 veckor med tvillingar i magen här. Kan tillägga att dessa tvillingar väntade över fyra veckor till innan de kom ut. Fatta så tjock jag var!!

♥♥♥ Mannen överraskar ♥♥♥


Här
ska vi spendera lördag och söndag på "A Weekend in the SPA". Låter inte det underbart!!!


Tack för det älskling! ♥
 


Veckans skiss

Idag är det ny skiss på Veckans Skiss och det är Jennie som har ritat den.




Min tolkning:

Cool sida

Bakumatsu Koshashin Generator


The Daily Grind

Fick hem härliga papper från Fancy Pants från Jane för ett tag sen. Jag gjorde följande med dem.













Underbara papper! Om du inte redan köpt dem, GÖR det!

  

Quickutz??

Är du ett sant Quickutz-fan och bor i Skånetrakten vill du inte missa detta!!


Min kamera



Jag har fått frågor på vad jag använder för kamera. Jag har en Canon 400D. Den är underbar!

Present till syrran

Idag har vi varit hemma hos syrran på flaggstångsresning och snittar. Jättemysigt fast det regnade. Jag hade gjort en liten tavla till dem och fyra bokmärken som jag hade med mig. De har inte fått nån riktigt inflyttningspresent av oss sen de flyttade in så jag tyckte att det passade att ta med något till flaggstångsresningen.

Jag har fått en hel del inspiration av söta Marie.




Jag gjorde fyra stycken bokmärken med, ett till var och en i syrrans familj.



Och satte dem på paketet med tavlan i.

Scallop-cirkelstans

Jag har fått flera frågor om var jag köpt min scallop-cirkelstans. Den har jag köpt på Ebay för flera år sen. Dyr i frakt, men väl värt det. Tror tyvärr inte att det finns några scallopstansar i Sverige. Jag skulle gärna ha en i storleken större och en i storleken mindre med.

Skön låt

Den här låten har jag fastnat för just nu.


Prinsesskrona

På ett kalas som Ella var på för ett tag sen fick barnen göra prinsesskronor. Men Ella tyckte att det var tråkigt att de inte fått dekorera sina kronor. Så igår gick hon loss på sin med massa Primablommor  från mitt förråd och fina bling hon fått av Linda.



Idag har hon blingat den lite till med några hjärtan och en sträng rött glitterlim runt om. Den är helt fantastisk! Hon är supernöjd.

Journalingspots

Häromdagen satt jag och lekte lite i Photoshop och gjorde journalingspottar att printa ut som skulle passa till mina cirkelstansar och min scallop-cirkelstans. Gjorde även några rektangulära och ovala, men de fick jag klippa ut. Så kul jag hade! Jag kommer definitivt att göra fler.


Syrrans födelsedagskort

Gjorde såklart ett kort till syrran när hon fyllde år förra lördagen. Jag använde en av Mirabylls biljetter men ändrade texten och siffrorna så att det blev datumet på min syrras födelsedag.



Jag blev inspirerad av detta att göra saker själv, så igår satt jag och lekte en massa med photoshop och gjorde journaling rutor som skulle passa till mina olika stansar. Jag har fotat och visar imorgon.

Hjälp min söta systerson!

Han och hans kompisar leker en lek och det gäller att flest folk har klickat på ens sida. Så vill ni hjälpa honom så bara klicka på länken nedan. Inget virus, jag lovar.

http://kill.se/gulda

Tack!

Ny header

Äntligen har jag tagit mig tid att lägga upp en ny header! Laddade ner lite digikit från jessicasprague.com igår och så snabbdigiscrappade jag en liten header idag. Ganska kul.

Vad tycks?

Snart 5

Ny skiss på Veckans Skiss idag och det är min söta vän Anna-Carin som ritat den.

Så här har jag tolkat den:



Och så här såg skissen ut:

Underbara helg!

Den här helgen har varit jätteskön. Vi har inte haft mycket planerat och bara tagit det lugnt. Igår var vi inne i Malmö och fikade på Nesta med ett gäng kompisar. Vi hade Vincent med oss, men Ella var och lekte hos en kompis. På kvällen var vi hemma hos syrran och firade hennes födelsedag. Vi fick massa smaskig mat och hade jättetrevligt.

Idag gick jag, Andréas, barnen och min mamma en superlång promenad på stranden i två timmar. Vi gick ända bort till kanalen och vände. Barnen var jätteduktiga och vi hade så skönt. Jag tog en massa vackra bilder. Bla den på badhytterna som snart kommer bli en canvas.

Här kommer ett urval av dagens bilder.

På väg ner till stranden. Vi har världens mysigaste väg ner till stranden, vi går bara genom skogen och så är vi där. Underbart!


Stranden var fantastiskt vacker idag. Titta noga så ser du ungarna.


Ella skulle klättra upp på varenda bunker.


Visst är det underbart!


Mormor och Ella.


Andréas och Vincent nästa ända framme vid kanalen.


Det låg mycket tång på stranden. Det luktar höst.


Mormor och Ella på väg ut på piren.


Vincent och Andréas gick ändå ut. Vi tjejer vände halvvägs.

Vincent älskade att få komma med ut och titta var morfar och pappa brukar fiska.


Vincent vid fyren.



Ella och mormor skojade med varandra medan vi väntade på att Vincent och Andréas skulle komma tillbaka.


Vi vilade lite innan vi vände hemåt. Kolla, jag har fastnat på bild.


Vincent njuter.


Barnen klättrar ännu mer. Ella är såklart redan uppe.


Som ni kan se var det en underbar promenad. Hoppas att vi kan göra om det snart.

När vi kom hem så gjorde vi varm choklad och mackor och det märktes att vi hade gjort av med energi, för alla var jättehungriga. Sen stack jag och Ella hem till Mormor och morfar och fikade tillsammans med dem och Min söta moster Rig och S-G. Efter det tog Ella och jag bilen och körde och handlade lite. När vi kom hem höll Andréas på att bära in utemöblerna i garaget och jag fick hjälpa till lite med de tunga borden.

Sen var det dags att börja på middagen. Jag hade sett en fläskstek med svål i affären och kunde inte låta bli den. Så vi bjöd hem mormor och morfar på dansk fleskesteg. Smaskens så gott det var.

Andréas och pappa bytte vår diskmaskin medan jag lagade mat och sen åt vi alla en härlig söndagmiddag. Behöver jag säga att barnen somnade ovaggade ikväll och det kommer jag också att göra.

Hoppas att ni haft en lika skön helg som vi!


Nya canvasar

Nu har jag bestämt att jag ska göra två mindre canvastavlor till vardagsrummet. Båda dessa ska också få strandmotiv. Extrafilm har just nu ett erbjudande med att man får två för priset av en. Allt man behöver göra är att ange koden 2for1 i varukorgen så får man rabatten. En canvas i storleken 30 x 45 cm kostar 399 kronor uppspänd och klar, så får man då två stycken för samma pris är det ju lika bra att slå till.

De här bilderna har jag valt:




Bo Bunny

För ett tag sen fick jag hem ett nytt paket från Jane på Scrapaddicted med härliga papper från Bo Bunny - Splendor. När jag bara hade sett dem på nätet var jag lite tveksam till dem, men ville ändå prova dem. Oj, vad glatt överraskad jag blev när jag öppnade paketen. Papperna är varma och klara och skönt höstiga. De har ingen baksida, men det kändes som en lättnad, jag får alltid en sådan ångest av sådana papper för att jag inte vet vilken sida jag ska använda.

När jag gjorde den här layouten använde jag tre olika papper men jag visste inte vilken journalingruta jag skulle ha men jag kom på att jag skulle använda en av Jennys härliga stämplar. Jag ville ha den på ljusgult papper så att det skulle matcha fotomattan och titeln som jag stansade i två olika Quickutzalfabet. Jag ville göra något med de söta hjärtanen på stämpeln, och eftersom jag inte är så bra på att färglägga och dessutom hade stämplat på gult papper ville jag göra något annat. Gissa om jag blev förvånad när jag insåg att Heidi Grace Heart Accents passade perfekt i de små hjärtanen. De är söta och glittriga och gjorde hela stämpeln.

Den här layouten är gjord efter en av Joggemias underbara skisser!











På nästa layout använde jag det nya Quickutzalfabetet Chemistry att stansa ut rubriken med. Jag har blivit helt kär i de alfabetena och känner att jag nog måste ha alla! Än så länge har det blivit Chemistry och Chocolate. De är så enkla att använda för att man har alla bokstäverna på en enda stor die. Man kan inte tappa bort någon och man har alla samlat och kan stansa hela rubriken på en gång. Man bara klipper ut små lappar och lägger över de bokstäver man vill ha. Behöver man två stycken av någon bokstav har jag lagt två lappar på varandra och det har gått jättebra. Supersmidigt att kunna stansa hela rubriken på en gång. Jag har börjat använda utstansade rubriker mycket mer på sistone.

Här testade jag dessutom att stansa ut i ett av de nya härliga prickiga bazzillerna, Swiss Dot Pepper; det svarta. Det syns tyvärr inte så bra på fotot, men det blev en urläcker effekt. De papperna passar verkligen att stansa i.
 




Två kort blev till av de få resterna som var kvar:




Jag tog det härliga röda pappret och chalkade kanterna på det, sen knycklade jag ihop det rejält och slätade sedan ut det lite grann, drog lite med fluid chalks dynan ovanpå och slätade sedan ut det helt. Det tyckte jag gav pappret ett lite mer ruffigt och skitigt uttryck. Sen valde jag att matta en bit av det fina blommiga pappret och satte det ovanpå. Jag gillade hur de kontrasterna blev mellan det ruffiga och det ordnade. Sen stansade jag ut grattis med Mademoiselle och satte på Glossy Accents på bokstäverna. Det gör att det ser så lyxigt ut tycker jag. Och så på med två snygga blommor med bling i mitten så var det klart.


Ensam med barnen

Igår morse åkte mannen iväg på jobb och kommer inte hem förrän imorgon kväll. Detta är ingen ovanlighet, snarare tvärtom. Dessa dagar är jag alltid extra slut när ungarna väl kommer i säng. Idag rusade jag från en jäktig dag på jobbet till dagis för att hämta Ella och Vincent och fick dessutom med mig kompisen Adam också. När vi kom hem så kom mormor över och fikade lite och fick en inblick i hur en sån eftermiddag kan se ut. Jäktig! Ungarna var på gott humör men de vill ju nånting hela tiden så jag fick fara runt som en skottspole och hann knappt sitta ner. Nåja.

När Adams pappa varit och hämtat hem honom fixade jag ihop lite middag till oss och sen var det dags för barnen att bada. Dum som jag är frågade jag om de ville duscha eller bada, och det är dumt att fråga två tvillingar som är lika olika som natt och dag. Självklart ville den ena duscha och den andra bada. Så det slutade med att jag hällde upp badvatten till Vincent och satte på duschen där nere till Ella och sen sprang jag mellan badrummen. Men men. Till slut var de skrubbade och rena och låg i sina sängar och sov. Det är då det är så mysigt att titta på bilderna från dagen och tänka på hur söta de är - när de sover.




Veckans Skiss

Nu ligger en ny skiss uppe på Veckans skiss.



Min tolkning

DT-träff i Löberöd

I lördags var jag uppe hos Jane i Löberöd för att gå en 7Gypsieskurs tillsammans med några av tjejerna i designteamet och Jane. Det var Lotta från Scraphouse som var där och visade oss hur vi skulle scrappa ett väskalbum. Vi fick massor med fina grejer och vi hade fantastiskt kul.

Marie var gullig och tog lite bilder med min kamera:

Hela gänget, fr v. Nina, Karin, Jane, Emma, Linda och jag.


Här ser man även Lotta från Scraphouse.


Full koncentration!





Nina och Karin.


Nina och Karin igen.


Jag och Jane.


Emma


Karin väljer bokstäver!


Sötaste Nina.





Jag, Nina och Karin.



Tack tjejer för en härlig dag! Hoppas att vi ses snart igen!

Depeche Mode!!!



Idag har vi köpt biljetter till Parken i Köpenhamn 2009-06-30.
Det känns lite knasigt att planera så långt fram, men finns det något som är heligt så är det Depeche!!!

Personlighetstyp

You Have A Type B+ Personality
You're a pro at going with the flow
You love to kick back and take in everything life has to offer
A total joy to be around, people crave your stability.

While you're totally laid back, you can have bouts of hyperactivity.
Get into a project you love, and you won't stop until it's done
You're passionate - just selective about your passions
Do You Have a Type A Personality?

Stämmer ganska bra faktiskt. :)

Söta Vega

Vi var på inflyttningsfika hemma hos Niklas och Keath idag. Där var också sockersöta kusinen Vega.


Hur tjejig är jag?

Hittade detta i Tettiz blogg och det visade sig att jag är hyfsat tjejig!


You Are 64% Girly
You're a pretty girly chick, and you're not ashamed to admit it (or wear pink).
But you're also practical. You can hang with the guys, as long as they're not too gross!
How Girly Are You?

Höst

Hösten börjar komma till Skåne. Tog den här bilden på en vacker häck på väg till syrran igår.


Ella och Hamlet

Titta vilka sötnosar! Ella och min systers söta katt Hamlet.


En liten film

Såg en så cool film i Mikaelas blogg så jag bestämde mig för att testa jag med. Jag har inte betalat något så jag kan bara göra 30 sekunders filmer, men det räcker ganska bra.



Ganska kul va?!

Bjud på mitt halsband!

Idag kan du köpa mitt halsband och samtidigt skänka pengar till Rosa Bandet.

Om du går in i
Scrapaddicteds blogg kan du lägga ett bud i kommentarerna där. Auktionen pågår till midnatt i natt. Varenda krona går till Rosa Bandet, jag och Scrapaddicted tar inte en enda krona.

Så kom igen och gör en god gärning!