Influensa

Om ni tycker att det är tyst här i min blogg så är det för att jag har råkat på en riktigt jobbig influensa. Fick en fruktansvärd huvudvärk i onsdags kväll och den håller i sig än, ackompanjerad av en lika envis feber. Så jag har legat i sängen sen dess. Har inte ens kunnat scrappa ett endaste dugg.

Veckans skiss

Veckans skiss, ritad av Stella:



Min tolkning:

Det luktar gott i mitt kök!

Vi glömde jordgubbarna hemma när vi åkte för att fira midsommar hos svärföräldrarna. Men det gjorde inte så mycket för de hade gott om det i jordgubbslandet och nu så har jag kokat lite jordgubbssylt på de glömda bären. Tre och en halv burk blev det. Gott!


Flytt av domän

Vi flyttar just nu vår domän, så min mail funkar inte på ett par dagar. Bara så ni vet!

Lite nytt!

Jag har hunnit med att scrappa lite igen.

Först en layout till croppen på Svensk Scrapbooking. Man skulle stansa vilt, och jag kan looova att mitt Blossom mini gick varmt till den här:


Och en där man skulle ha dold journaling:


Sen har jag scrappat en från nyårsafton bara för att:


Syns det att jag just nu är galen i craft-cs?

♥♥♥ Kärlek ♥♥♥

Hur söt får man bli? Egentligen.

,

Skiss

Idag var det skiss på Scraputmaningen igen. Denna vecka hade Maskrosfjun ritat skissen:



Min tolkning:

Playdate

Idag har både Ella och Vincent haft kompisar här. Ella hade sin kompis Emma här och Vincent sin kompis Adam här. De hade superskoj och jag tog med mig alla fyra ungarna ner till stranden och så kollade vi på när Andréas försökte få upp sin drake.

Alla fyra ungarna äter lunch. Köttbullar, pasta, morötter och gurka. Det var som att servera på ett dagis. :)


Barnen på stranden. Det var blåsigt men skönt.


Tjejerna badade.


Tjejerna vattnade Andy.


Andréas.


På väg hem. Kolla så sött de håller varann i handen. Utan att jag sa nåt med. Säkert något de har med sig från dagis. Sött var det iaf.


Alla fyra.


Mindre kul var att sen började Ella att kräka och håller fortfarande på och Vincent fick feber. Inte kul alls.

Sex and the City



Idag hade min chef fixat biljetter till en förhandsvisning av Sex and the City, så vi åkte in och såg den i eftermiddags. Den var precis så bra som jag trodde att den skulle vara, och faktiskt lite till. Den var allt som serien var och bättre. Så om du gillat serien måste du se filmen. :)

Crop

Just nu är det cybercrop på svenskscrapbooking.se, och jag har lyckats få ihop fem bidrag.











Hoppas på att hinna nån mer innan deadline på söndag.

Annorlunda vinkel

Dagens utmaning på Scraputmaningen är att scrappa ett foto som är taget ur en annorlunda vinkel. Jag valde att scrappa ett foto som jag tog från flygplanet när jag var på väg till Turkiet.



Ser ni att man kan se att horisonten böjer sig - jorden är rund!

Skiss

Idag på Veckans skiss är det Kicki som står för skissen. Heeeelt underbar. Jag visste direkt att jag skulle använda den till mina matbilder från Turkiet. Kan det vara så att Turkiet har väääärldens godaste mat?

t


Skiss

Igår var det min söta svägerska Keath som ritat skissen på Scraputmaningen:



Underbar skiss att jobba med. Jag plockade tom fram symaskinen:


Studentkort

Jag gjorde såklart ett kort till Felicia:



Hon vill åka till USA nu så vi stoppade i lite dollar:


Ella och Vincent ville såklart också göra kort till henne.

Ellas kort:


Hon hade skrivit inuti:


Vincents kort:


Han hade såklart också skrivit i sitt:

Scraproompaket

I torsdags kom det ett nytt paket från Scraproom. Häääärligt paket den här gången. I helgen ska jag scrappa tror jag. Hehe

MME


Bobunny


Prima


Pink Paisley

RAK!

Igår när jag kom hem från jobbet låg det ett fint kort från Keath i lådan. Hon tackade för senast och skickade med några av de fina mörkrosa blommorna jag suktat efter. Kram på dig!!


Bukett

I torsdags var vi på student. Jag gjorde bla en bukett till studenten med blommor från min trädgård, rosor, pioner och prästkragar. Blev ganska bra. :)


Två nya layouter

En för Scraputmaningen:



Och en för Veckans skiss:



Båda är till mitt Turkietalbum som snaaart är klart!

Förskoleavslutning

Idag har ungarna haft lite avslutning med förskolan. Det blev den traditionella sånguppvisningen och picknick. Eftersom Andréas är i Sthlm idag och mormor är på "tjej"träff så blev det morfar och jag som gick. Jag hade packat picknickkorgen full och hade filt med. Det var blåsigt men riktigt mysigt. Detta året vågade ungarna dessutom vara med på sånguppträdet. Ella hade verkligen sett fram emot det och stod längst fram och showade ordentligt. Vincent är ju lite försiktigare, så han gömde sig lite bakom syrran, men han sjöng och gestikulerade han med. *stolt*


Sjungande barn. Man ser Ella mitt i bilden.


Fler sjungande barn, fortfarande syns bara Ella.


Men här hittade jag Vincent.


Ella och tjejkompisarna:


Tjejerna i full karriär.


Mina ungar. De hade målat svenska flaggor.


Picknick. Ser ni min nya fina picknickkorg?


GLAD SOMMAR!!

Heidi Swapp-papper från Scrapaddicted

Förra veckan fick jag hem ett härligt paket med papper från Heidi Swapps senaste serie Runaway från Scrapaddicted. Oojojoj, vilka härliga papper!! Jag har scrappat som en tok. Som vanligt.

Jag älskade de här papperna. De var otroligt mångfacetterade och gick att ha till många olika saker. Jag har scrappat barn-, semester- och kärlekslayouter med dem och det gick lika bra vilket som.

Det var dessutom supersmart med papper som har ett par matchande journalingspottar i kanten eller en snygg scallopkant. Det blir ju så mycket lättare att få layouterna sammanhållna då.


Först ut är en layout på mig och min man. Jag har använt pappret med de typiska Heidi Swapp damaskerna, och en journalingspot från ett av de andra papperna med chipboardbokstäver i. För att ytterligare sätta fokus på mig och min man har jag satt en blingcirkel runt oss. Det är ett bra sätt att få lite mer attention i en bild.




Sen scrappade jag en layout med Ella på. Det var en härlig bild på henne, där man verkligen kan se hennes attityd och lite surare sida. Då tyckte jag att det passade perfekt att göra en svart sida med rosa som härlig kontrast. Jag scrappar hennes album i A4format.
Här har jag stansat ut cirklar ur ett av papperna med en cirkelstans, chalkat dem med rosa fluid chalk och lagt dem omlott.




Jag använde även de här papperna till en layout till med Ella på. Fast den här gången var det till familjens album och jag valde vit cardstock. Jag mattade det rosa pappret med svart bazzill och använde en av de nya härliga Bazzill Just the Edge som kant. De är underbara att jobba med. De passar nästan överallt. För att få lite dimension i layouten satte jag ett av de små fotona på distanskuddar.




Jag och mina systrar har ju just varit en vecka i Turkiet och det lyckades bli en Turkietlayout med de här papperna också. Som jag sa, de här papperna passar verkligen till allt. Det albumet scrappar jag i letterformat. Här har jag tagit fasta på det blåturkosa i fotot och tagit fram det genom att använda en matchande fluid chalk på de svartvita papperna och journalingspotten. Även här har jag använt Heidi Swapp blingramar för att fokusera i fotot.




Den sista layouten jag gjorde med det här paketet är till mitt Islandsalbum, från mannens och min semester där tidigare i år. Vi testade på lite av Reykjaviks uteliv och jag lyckades ta en riktigt fräck bild av mannen i en bar där. Här kompletterade jag de svartvita Heidi Swapp papperna med röda detaljer. Här har jag också använt en Bazzill Just the Edge, fast denna gång en röd. Bazzillblomman jag har använt här är en av mina absoluta favoriter. Den passar liksom alltid in. Och med en knapp med lite floss i så blir det komplett.




Nya Turkiet-layouter

I lördags var Keath och Niklas här hela dagen, och när ungarna lagt sig passade jag och Keath på att scrappa lite grann. Jag scrappade fyra layouter till mitt Turkietalbum. Nu är jag snart klar med det. Såå skönt att få undan lite.








Designpaket från Scrapaddicted - SEI Dill Blossom

För ett tag sedan fick jag ett heeeelt underbart paket från Jane på Scrapaddicted med papper från SEI-serien Dill Blossom. Vilka ljuvliga papper! Fast jag fick massor av härliga papper från Jane så finns det inte många kvar nu.

Först blev det till ett album till Turkietresan. Jag gjorde pärmar av hård kartong som jag sen klädde med bazzill och satt ringar och plastfickor i. 

 




Och så en layout som ska in i det albumet:
 
Det är jag och Paula som sjunger karaoke i Turkiet. Vi hade såå kul!

(Gjorde ytterligare en layout, men den får ni inte se förrän på maran i helgen.)


Och så var det ju mors dag nyss och då blev det ett kort till min mamma och ett till min svärmor.
Gjorde dem lika för att förenkla lite. :-) 

 






Mina föräldrar fyller båda år nu i maj. Jag och mina syrror hade lagt ihop till att de ska få gå och se Lill Lindfors och äta tre rätters middag senare i sommar. Det är ju lite svårt att ge, så vi hade gjort en Power Point presentation som vi brände på en skiva och till den gjorde jag en CD-ficka: 

 


Veckans Skiss

Ny tisdag och dags för ny skiss på Veckans Skiss. Den här veckan är det jag som har ritat skissen.



Eftersom jag just nu scrappar ett Turkietalbum i letterformat så blev min layout i det formatet:



Det är Paula som spexar med en blomma på strandpromenaden i Marmaris. Tyckte bilden blev så häftig.

MyScrapbookNook-paket

Igår när jag kom hem från jobbet hade brevbäraren inte lämnat ett paket hemma hos mig, utan tre. Faktum är att det stod en hel sån blå postback på trappan utanför huset. Snäll brevbärare man har som bär ut stora paket så jag slipper köra på posten. :)

I ett av paketen var mitt månadspaket från
MyScrapbookNook. Heeeeelt fantastiska grejer den här månaden med! Tyvärr fotade jag grejerna i kvällssol så det blev inte så bra. Men jag tror att det syns ändå. Det var papper och massa härliga saker från Prima!



Vad det var i de andra paketen?

Jo, det var dels en härlig gammal dymo som jag fyndat på Ebay och ett nytt underbart designpaket från Jane!

Grattis Vega!

Idag har vi varit och firat ungarna söta lilla kusin Vega som just fyllt två.

image650